De nieuwe keukentrends voor 2023

Ben je op zoek naar keuken inspiratie voor jouw nieuwe keuken? Of wil je de keuken restylen volgens de laatste trends? Brugman heeft voor jou de leukste ideeën en mogelijkheden uitgezocht. Denk bijvoorbeeld aan een keuken in taupe, een mooie retro look of een mix & match keuken waarbij verschillende stijlen samen komen.Benieuwd hoe jij de nieuwste keukentrends van 2023 kunt toepassen in jouw nieuwe keuken? Lees verder en ontdek onze aanraders!

Natuurlijke tinten

De zwarte keuken is een ware trend, maar in 2023 komt daar een kleine verandering in. De kleur zwart maakt ook plaats voor warme en sfeervolle bruintinten. Zo wordt deze nieuwe keukentrend gecombineerd met greige, beige, koffie- en karameltinten. Kies bijvoorbeeld voor lichte keukenkasten en stijl af met natuurlijke materialen. Op deze manier creëer je een prachtig en sfeervol geheel. Ook de combinatie met zwarte en bronzen of gouden accessoires maken deze nieuwe keukentrend helemaal af.

Open kasten

De open kasten zijn niet alleen praktisch, maar functioneren dit jaar ook als echte blikvangers. Hier kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Richt de open kast stijlvol in met de mooiste cocktail glazen, servies of andere pronkstukken.

Leefkeuken

Gezelligheid, dat vinden we dit jaar nog belangrijker dan het al was en dit geldt ook voor de keuken. Even samen met de hele familie ontbijten aan het kookeiland of lekker borrelen met vrienden aan de bar. Een echte leefkeuken waarin alles samenkomt mag in 2023 niet ontbreken! Beleef, kook en geniet in de keuken met dierbaren om je heen. 

Dichte keukenkasten

Dichte keukenkasten zijn terug van weggeweest. Keukenkasten met dichte deuren stralen namelijk minimalisme en rust uit. Hier kun je al jouw keukenapparatuur netjes in opbergen. Een bijkomend voordeel; de spullen die jij uit wil laten blinken in de keuken krijgen hierdoor nog meer aandacht!

Mix & match keuken

In 2023 zien we steeds vaker unieke combinaties in de keuken die zorgen voor een prachtige uitstraling. Het leuke is; jij kiest zelf de favoriete elementen uit voor de mix & match keuken. Combineer bijvoorbeeld verschillende materialen, kleuren en tegels met elkaar. Kies voor een opvallende vaas, kraan of kleurrijke keukenkastjes. Een keuken met meerdere kleuren zorgt bovendien voor een speels effect. Ook met het materiaal van het werkblad kun je variëren. Denk bijvoorbeeld aan een werkblad van betonlook, hout of graniet. Op deze manier creëer je een persoonlijke en originele keuken.

Retrolook

De retrolook uit de jaren ‘70 en ‘80 is terug! Opvallende prints, vormen en elementen staan centraal in deze trend. De retro keuken in 2023 combineert felle kleuren zoals groen, okergeel en pastelkleuren. De keuze is aan jou; ga je all-in voor een volledige retro keuken of doe je dit op een subtiele wijze met behulp van retro accessoires? Denk bijvoorbeeld aan een vintage tosti-ijzer, broodrooster en natuurlijk mag zo’n leuke retro koelkast niet ontbreken.

Industrieel wordt urban chic

De industriële keuken met stoere elementen zoals staal en beton maakt deels plaats voor een nieuwe trend; urban chic. De industriële elementen voeren hierbij nog steeds de boventoon, maar ze worden ook gecombineerd met chique en elegante elementen. Stoer wordt gecombineerd met zacht. Denk bijvoorbeeld aan een keuken in zwart met zachte beige tinten. Ook vintage accessoires, groene planten en minimalistische elementen passen perfect bij de urban chic keuken.

Opvallende achterwanden

Niets is te gek in 2023 en dit geldt ook voor de achterwand in de keuken. Met opvallende wandtegels maak je jouw keuken pas echt compleet. Ook hier kan je allerlei kanten op; tegels in verschillende kleuren, designs en formaten. Ga jij voor glanzende visgraat tegels, blauwe zeshoekige hexagon tegels of visschub tegels? 

Kleurrijke werkbladen

Het werkblad bepaalt ook dit jaar weer voor een groot deel de uitstraling in de keuken. Wil je jouw keuken opvrolijken met kleurrijke accenten? Dan is een opvallend werkblad de perfecte mogelijkheid! Denk bijvoorbeeld aan een uniek marmerlook werkblad of ga voor een chic beige keukenblad. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Natural chic houten keukenkasten

Hout is een geliefd materiaal in de keuken, want het zorgt voor sfeer, gezelligheid en warmte. Dit jaar zie je in de keukens een nieuwe natural chic trend opkomen; geribbeld hout. Denk bijvoorbeeld aan houten keukenkasten met reliëf. Deze combinatie zorgt voor een elegant en sfeervol geheel. Wil je een speels effect creëren? Overweeg dan om verticale en horizontale nerven samen te combineren!

Marmer

Marmer(look) in de keuken is een trend die blijft. Niets straalt natuurlijk meer luxe en elegantie uit dan marmer. Of je nu kiest voor een marmer(look) aanrechtblad of een achterwand; je creëert gegarandeerd een unieke sfeer in de keuken. Daarnaast kun je marmer ook eenvoudig combineren met andere kleuren en materialen. Ideaal!

Vraag ons magazine aan

Wil je de nieuwste keukentrends toepassen in je keuken? Dat is mogelijk! Je kunt eenvoudig ons gratis Brugman magazine aanvragen om jouw favoriete trends uit te kiezen. Of kom langs bij een van de winkels van Brugman en laat je inspireren!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken