Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De voordelen van het randloos toilet

Het randloze toilet biedt de perfecte combinatie van stijl, hygiëne en praktisch onderhoud. Het randloze toilet is de afgelopen jaren steeds populairder geworden omwille van deze redenen. Het ontwerp van dit toilet is anders dan traditionele toiletten, er zit namelijk geen rand aan de binnenkant. Hierdoor kunnen er geen bacteriën of vuilresten ophopen en is het toilet veel gemakkelijker schoon te maken en te behouden. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van het randloze toilet en waarom het misschien wel de perfecte keuze is voor jouw badkamer.

Hoe een toilet zonder spoelrand werkt

Een randloos toilet heeft geen rand aan de binnenkant van de toiletpot, hierdoor zijn er niet langer moeilijk bereikbare plekken waar bacteriën en vuilresten zich kunnen ophopen. In plaats van dat het water uit de rand van het toilet stroomt, wordt het water langs de wand van de toiletpot gestuwd. Hierdoor wordt het spoelwater gelijkmatig verspreid en bereikt het alle delen van de toiletpot. Het resultaat is een grondige spoeling die alle vuil en bacteriën wegspoelt zonder dat er moeilijk te reinigen plekken achterblijven.

De voordelen van een randloos toilet

Nu je een goed beeld hebt van hoe het randloze wc werkt, zal het je vast niet verbazen dat dit model vele voordelen met zich meebrengt. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

Eenvoudig schoon te maken
Door het ontbreken van de rand aan de binnenkant van het toilet, is een randloos toilet veel gemakkelijker schoon te maken. Er zijn geen moeilijk bereikbare plekken waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen, wat het schoonmaakproces aanzienlijk versnelt en vereenvoudigt.

Hygiënischer
Een randloos toilet is veel schoner dan traditionele toiletten; door de randloze vormgeving is er een kleinere kans op ziekteverwekkers en nare geuren. Daarnaast houd je het toilet ook gemakkelijk schoon met wc blokjes speciaal voor een randloze wc. 

Waterbesparend
Randloze toiletten maken gebruik van een speciale spoel technologie die minder water verbruikt dan traditionele toiletten. Hierdoor bespaar je gemakkelijk water!

Moderne look
Naast de praktische voordelen heeft een randloos wc ook een moderne uitstraling. Het strakke en gladde oppervlak zorgt voor een eigentijdse en stijlvolle look die goed past in een moderne badkamer.

Verschillende merken

Er zijn diverse merken die de techniek van het randloze toilet hebben toegepast op hun nieuwe modellen, waaronder Villeroy & Boch, Duravit en Sphinx. Vergelijk bijvoorbeeld eens de Rimless toiletten van Duravit en de Free Flush toiletten van Ben Sanitair. Beide toiletten hebben een waterbesparende spoeltechniek en vergelijkbare prijzen, maar het uiterlijk verschilt enorm. Het is belangrijk om naast de techniek en voordelen van een randloos toilet ook aandacht te besteden aan het uiterlijk van het toilet. Een stijlvol toilet is immers een belangrijk onderdeel van je badkamer. Laat je inspireren door het brede assortiment badkamers van Brugman voor de perfecte match met jouw interieur.

Meer inspiratie nodig? Maak een afspraak!

Heb je meer inspiratie nodig om de juiste keuze voor een randloos toilet te kunnen maken? Lees onze blog voor meer informatie over het kleinste kamertje en bekijk verschillende toiletruimtes! Kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren door ons ruime aanbod! Maak een afspraak met een Brugman adviseur en geniet van persoonlijk, passend advies!

Magazine aanvragen
Afspraak maken