De afzuigkap: kies de juiste afzuigkap voor je keuken

Welke afzuigkap past in mijn keuken?

Afzuigkappen zijn er in allerlei typen en designs. Steeds vaker zijn ze de eyecatcher van de keuken, maar je kunt ook kiezen voor een onzichtbaar ontwerp afzuigkap. Bekijk in elk geval eerst eens hoe in jouw keuken de afvoer is geregeld. Is er een afvoerpijp naar buiten? Of heb je een afzuigkap zonder afvoer nodig?

Verschillende soorten afzuigkappen

 • Als je weet over welk afvoersysteem jouw keuken beschikt, heb je de keus uit drie soorten afzuigkappen:
 • Afzuigkap met motor. Blaast de gefilterde kookluchtjes via de afvoerpijp naar buiten.
 • Afzuigkap zonder motor. Ideaal als je keuken is aangesloten op een centraal afzuigsysteem.
 • Recirculatie afzuigkap. Alleen nodig als er geen afvoer naar buiten is. Dit type gebruikt een koolstoffilter en blaast de schone lucht weer dezelfde ruimte in.

Meer inspiratie opdoen?

 • 56 pagina's vol met inspiratie

Het oog wil ook wat: het model kiezen

Nu je weet welke afzuigkap aansluit op de afvoermogelijkheden, begint het leukste keuzemoment: het model kiezen. Er zijn allerlei modellen te verkrijgen:

 • Eilandschouw Een echte blikvanger aan het plafond boven je kookeiland.
 • Schouwkap Ideaal om te plaatsen tegen een wand of in een hoek.
 • Plafondafzuigkap Naadloos verwerkt in het plafond en uit het zicht. Zo stoot je ook nooit meer je hoofd aan je afzuigkap. Kies je dit type? Let er dan op dat de afzuigkap extra krachtig is, gezien de grotere afstand tot de kookplaat.
 • Onderbouwmodel Dit model heeft meestal geen motor en is eenvoudig te monteren onder een van je keukenkastjes.
 • Vlakschermkap Bijna onzichtbare afzuigkap, die je uitschuift als je kookt.
 • Inbouwmodel Volledig ingebouwd in een keukenkast boven je aanrecht. Zodra je het deurtje opent, komt de afzuigkap in actie.

Heb je ook de gewenste afzuigcapaciteit, het geluidsniveau en de juiste hoogte en breedte van je afzuigkap bepaald? Dan staat niets een goede keus in de weg.

Welk merk spreekt je aan?

Er zijn verschillende merken keukenapparatuur met een breed assortiment aan afzuigkappen. Populaire merken zijn Siemens, Novy, Bosch, Whirlpool, Smeg en Bauknecht. Hecht je waarde aan energiezuinigheid? Ben je op zoek naar die ene Siemens afzuigkap of Novy afzuigkap die je in een woonblad hebt gezien? Onze adviseurs zijn thuis in alle merken en vertellen je alles over de specifieke mogelijkheden.

Kom langs en vind jouw ideale afzuigkap

Heb je al een beeld van jouw ideale afzuigkap? Of nog helemaal niet? Hoe dan ook: onze adviseurs helpen jou om de juiste keuze te maken.

Kom langs in een van onze vestigingen. Of vul het formulier in en wij nemen contact met jou op!

De onzichtbare afzuigkap

Wil je liever geen afzuigkap in het zicht? Kies dan voor de plafondafzuigkap. Deze is helemaal in het plafond verwerkt. Super strak design en je stoot nooit meer je hoofd!

 

Kom langs voor persoonlijk advies

Siemens Climate Control Sensor

Een afzuigkap die zelf bepaalt wanneer hij harder en zachter moet afzuigen. Bekijk het filmpje!

Grootmoeders schoonmaaktip!

Maak je afzuigkap eerst schoon met water en een doekje. Als de afzuigkap droog is pak je een stukje keukenrol en doe er een beetje babyolie op. Smeer hier de RVS afzuigkap mee in. De volgende keer kan je er gewoon weer met keukenrol over heen. Wordt de afzuigkap weer dof? Dan gewoon weer herhalen. Zo heb je altijd een vlekkeloze en glanzende afzuigkap!

Ook alles lezen over kookplaten

Zonder een kookplaat heb je niets aan een afzuigkap! Ook op zoek naar een nieuwe kookplaat, verdiep je dan goed in welke mogelijkheden er zijn. Lees hier alles over kookplaten.

Gratis Brugman magazine

 • 56 pagina's inspiratie
 • Gratis in de brievenbus
 • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten