Klassieke badkamer: eenvoudig tot chic - Brugman

Klassieke badkamer: eenvoudig tot chic

Een klassieke badkamer blijft altijd in de mode en je kunt makkelijk een moderne draai geven aan deze stijl. Van eenvoudig tot chic, met een Engelse, Franse of nostalgische sfeer, het kan allemaal. Denk je aan oude badkamermeubelen of bloemmotieven bij een klassieke badkamer? Dat kan, maar je ziet ook steeds meer klassieke badkamers met de laatste technologische snufjes en stoere elementen. Benieuwd wat er mogelijk is? Laat je inspireren door het assortiment van Brugman!

Traditioneel en modern tegelijk

Een belangrijk kenmerk van de klassieke badkamer is de sfeervolle, nostalgische uitstraling. Hoe ver je hierin wilt gaan is een persoonlijke keus. Met details van natuursteen, hout en porselein kun je een klassiek effect bereiken. Door dit te combineren met bijvoorbeeld een modern en comfortabel bad geef je een eigen interpretatie aan de klassieke badkamer. Wij geven een aantal tips om een klassieke sfeer te creëren:

  • Kies voor witte wandtegels en leg hiermee de basis voor een klassieke badkamer. Met een zwart granieten blad als badkamermeubel krijg je een erg mooi contrast. 
  • Natuursteen zie je vaak bij deze badkamerstijl. Kies bijvoorbeeld voor marmer en combineer dit met gouden of messing elementen.
  • Door het toevoegen van een klassieke kraan, douchekraan of bad op pootjes breng je een nostalgische sfeer in je badkamer. Deze producten zijn tegenwoordig ook voorzien van de laatste technologieën, maar hebben wel die look van vroeger.
  • Gebruik warme kleuren voor een comfortabele sfeer. Geef een persoonlijk tintje aan je klassieke badkamer met bijvoorbeeld een tegelmotief met blauwe, groene of roze tinten. 

Klassiek versus landelijk

Een klassieke badkamer heeft veel weg van een landelijke badkamer. In beide stijlen wordt gebruik gemaakt van hout, warme tinten en ‘oude’ elementen. Klassieke badkamers zijn vaak sierlijker door effecten van glas, ronde vormen, krullen en tierelantijnen. De landelijke badkamer is vaak wat robuuster en stoerder door bijvoorbeeld grove materialen en brede randen. Ook zijn klassieke badkamers vrij neutraal van kleur met crème- of pasteltinten, terwijl je in de landelijke badkamer vaak grijs ziet of fellere kleuren.

Mogelijkheden bekijken in de showroom

Ben je benieuwd hoe een klassieke badkamerstijl eruit ziet? In onze showroom kunnen we je laten zien hoe je materialen combineert om een klassieke badkamer te creëren. Kom naar één van onze vestigingen voor inspiratie en persoonlijk advies.

Waskom op plateau?

Een waskom op een plateau geeft een ruimtelijk effect en rond de wastafel kun je allerlei spullen kwijt. De uitstraling neigt wel meer naar klassiek. Heb jij liever een badkamermeubel in neutrale stijl? Kies dan voor een wasbak geïntegreerd in je meubel.

Spiegelkast

Een spiegelkast biedt extra opbergruimte. Ook kun je er sfeervolle verlichting in verwerken. Hou er wel rekening mee dat een spiegelkast meer ruimte inneemt boven je wastafel.

Push-to-open of softclose

Een badkamermeubel is vrijwel altijd voorzien van soepele ladegeleiders en softclose-lades die nauwelijks hoorbaar sluiten. Hou je van strak design en wil je lades die opengaan met slechts één lichte aanraking? Dan word jij blij van een push-to-opensysteem.

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten