Klassieke badkamers

Wanneer je denkt aan de klassieke badkamer, denk je vast al snel aan een badkamer met hoge plafonds met ornamenten, een losstaand bad met gouden pootjes, zwart-wit geblokte patroontegels en sierlijke kranen. Maar een badkamer kun je op veel verschillende manieren klassiek inrichten. Wanneer je voor deze stijl kiest, zul je merken dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

De klassieke badkamer kenmerkt zich voornamelijk door een mix van verschillende stijlvolle elementen, zoals rustige, zachte tinten en mooi, klassiek vormgegeven meubilair en accessoires. Combineer verschillende klassieke producten om de badkamer helemaal naar wens in te richten. Is de klassieke badkamer iets voor jou of ben je benieuwd naar de verschillende kenmerken van deze badkamer? Wij vertellen je graag alles over de klassieke badkamer. 

Deze elementen horen bij een klassieke badkamer

Badkameradviseur Brugman

Een klassieke badkamer kenmerkt zich door haar oude maar warme uitstraling. Door hout, warme kleuren en sierlijke elementen toe te voegen aan jouw badkamer creëer je al snel een klassieke stijl. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een klassieke badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Een klassieke badkamer kenmerkt zich door haar oude maar warme uitstraling. Door hout, warme kleuren en sierlij...

Lees meer

Een klassieke badkamer kenmerkt zich door haar oude maar warme uitstraling. Door hout, warme kleuren en sierlijke elementen toe te voegen aan jouw badkamer creëer je al snel een klassieke stijl. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een klassieke badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Jaren 30 badkamermeubel
Jaren 30 badkamermeubel

Jaren 30 badkamer

Wanneer je kiest voor een klassieke badkamer, kom je snel uit op een jaren 30 badkamer. Deze klassieke badkamer doet oud, noch modern aan en dat is precies de bedoeling. Een klassieke badkamer wordt vaak op een subtiele wijze gemixt met moderne elementen. Hierdoor krijgt je badkamer een luxe uitstraling met een ouderwets tintje. Daarnaast staat Nederland vol met jaren 30 woningen. Hierdoor worden de authentieke details uit deze tijd steeds vaker bewaard. De elementen uit een badkamer in jaren 30 stijl, zijn bijvoorbeeld de vrijstaande baden en de sierlijke kranen. Een vrijstaand bad geeft al snel een ruimtelijk effect en kan zowel in het midden van de badkamer als tegen de muur worden geplaatst.

nostalgisch badkamermeubel
  • Bij een klassieke nostalgische badkamer hoort ook een grote, sierlijke regendouche waar je heerlijk onder kunt douchen. ‘Oude witjes’ zijn typische jaren 30 badkamertegels die we steeds vaker terugzien in de badkamer. Deze kleine vierkante tegeltjes maken de klassieke look helemaal af. Vaak worden deze tegels gecombineerd met een hardstenen vloer. Al met al, zijn er genoeg opties om je badkamer een ouderwets, maar luxe tintje te geven

Jaren 30 badkamer
Klassiek badkamermeubel
Klassiek badkamermeubel

Klassiek badkamermeubel als blikvanger

Het badkamermeubel is vaak het eerste waar je oog op valt wanneer je de badkamer instapt. Een badmeubel is dus heel bepalend voor de stijl van je ruimte. Wanneer je jouw badkamer een klassieke uitstraling wilt geven, is het van belang dat je ook een klassiek badkamermeubel kiest. De klassieke stijl staat bekend om zijn authentieke en bijzondere producten en dit is ook zeker goed toe te passen in het badkamermeubel. Klassieke meubels zijn vaak van massief hout met een lichte en/of warme kleur. Een typisch klassiek badkamermeubel staat op pootjes, zodat het een extra speels en authentiek effect geeft in de ruimte.

Badkamermeubel met klassieke grepen

Aangezien het meubel een opvallend product is in de badkamer en het de uitstraling van de badkamer bepaalt, is het goed om dit te versterken met de juiste verlichting. Warme inbouwverlichting in je badkamermeubel kan hieraan bijdragen. Ook een geïntegreerde verlichting in de spiegel boven het meubel is hiervoor een goede optie.

Wit klassiek badkamermeubel
Klassieke verlichting in de badkamer
Klassieke verlichting in de badkamer

Klassieke badkamerverlichting

De uitstraling van een badkamer wordt ook grotendeels bepaald door de kleuren die je gebruikt. Een klassieke badkamer staat bekend om zijn zachte en warme kleuren. Met een goede verlichting zorg je voor veel sfeer en warmte in de ruimte en daarom is het belangrijk dat je de juiste verlichting kiest in jouw klassieke badkamer. Daarnaast kun je met een bijzondere lamp je badkamer een nostalgisch gevoel geven. Klassieke badkamerverlichting maakt jouw klassieke badkamer namelijk helemaal af. 

Brugman klassieke badkamer

In de klassieke badkamer kun je gerust kiezen voor een kroonluchter. Dit past goed bij de andere producten en geeft een authentieke uitstraling aan jouw badkamer. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een kleine, staande lamp op je wastafel of een klassieke wandlamp. Kortom, kies in je klassieke badkamer een lamp met een warme kleur verlichting, waardoor de klassieke tinten extra worden benadrukt en kies daarnaast voor een authentieke lamp welke perfect past bij het klassieke interieur.

Klassieke badkamerverlichting
Klassieke badkamertegels
Klassieke badkamertegels

Klassieke badkamertegels voor een authentieke sfeer

De stijl van een badkamer wordt ook bepaald door de tegels. Wanneer je de badkamer een klassieke uitstraling wil geven, is het dus ook belangrijk om de juiste tegels te gebruiken. In de jaren 30 werd er veel gekozen voor vierkante, witte tegels in de badkamers en keukens. Deze klassieke badkamertegels worden ook wel ‘oude witjes’ genoemd. Deze tegels werden vroeger vaak gecombineerd met een hardstenen vloer. De oude witjes worden nu als typerend gezien voor de ouderwetse, klassieke badkamer. Tegenwoordig zien we deze klassieke tegels steeds vaker terug in de badkamer en worden ze nog steeds gecombineerd met een hardstenen vloer. Daarnaast kunnen deze ouderwetse tegels ook gecombineerd worden met enkele moderne producten, zodat het een klassieke, maar moderne uitstraling geeft aan de badkamer.

Houten badkamervloer

Een andere optie is een tegel met een houtlook. Hout zien we namelijk vaak terug in de klassieke badkamer vanwege zijn warme uitstraling. Met klassieke vloertegels van houtlook geniet je van de praktische voordelen van tegels en tegelijkertijd van de warme uitstraling van hout. Ideaal! 

Klassieke badkamertegels met print
Klassieke badkameraccessoires
Klassieke badkameraccessoires

Klassieke badkameraccessoires

  • Klassieke radiator. In de klassieke badkamer wordt meestal niet gekozen voor de moderne, hoge radiator met spijlen waar je je handdoeken overheen hangt. In deze badkamer wordt juist gekozen voor een ouderwetse verwarming. Een gietijzeren radiator is een verwarming die bijvoorbeeld veel wordt gekozen. Dit geeft op een nieuwe manier, met kwalitatief hoogwaardige producten, toch een klassieke uitstraling. Gietijzeren radiatoren hebben naast een unieke uitstraling ook het voordeel dat ze een zachte warmte uitstralen. De warmte wordt door deze radiator regelmatiger verspreid dan door radiatoren die van andere materialen zijn gemaakt. 
  • Klassieke kranen. Ook een klassieke kraan in de badkamer kan als echte eyecatcher dienen. In veel gevallen zijn de kranen ook het meest opvallend in de klassieke badkamer. De sierlijke en authentieke kranen zorgen voor een extra finishing touch. Deze klassieke badkamerkranen hebben een speelse vorm en veel extra details. Wanneer je op zoek bent naar een typische klassieke badkamer kraan, kies je bijvoorbeeld voor een product van Van Heck. 
Klassieke accessoires in de badkamer
  • Klassieke spiegel. Een spiegel kan zorgen voor het gewenste klassieke effect in jouw badkamer. Ook voor de klassieke badkamer zijn namelijk veel spiegels te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel met een houten omlijsting met sierlijke ornamenten. Daarnaast is een klassieke badkamer spiegel met geïntegreerde en warme verlichting een perfecte optie in deze badkamer. De verlichting zal de warme uitstraling in jouw badkamer extra versterken. 
Klassieke badkamerkraan
Klassieke badkamer met natuursteen
Klassieke badkamer met natuursteen

Klassieke kleuren en materialen

De uitstraling in de klassieke badkamer wordt grotendeels bepaald door de kleuren en materialen die worden gebruikt. Om de badkamer een klassieke sfeer te geven, kun je het beste kiezen voor lichte en warme kleuren, zoals lichtbruin, beige en grijstinten. Deze kleuren kun je zowel toepassen op de wanden als in de meubels en accessoires. Daarnaast wordt er in de klassieke badkamer veel gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout. Hout heeft een warme kleur en draagt daarmee bij aan de klassieke uitstraling. Hout zien we vaak terugkomen in een of meerdere badkamermeubels, maar ook in accessoires. Vooral een wastafelmeubel is goed te combineren met hout.

Klassieke wasbak met kraan

Daarnaast is het mogelijk om de vloer of muur met een houtlook te decoreren. Een houten vloer is in de badkamer niet heel praktisch. Kies daarom bijvoorbeeld voor een tegelvloer met houtlook. Ook zien we in de klassieke badkamer vaak geverfd hout terug. Bijvoorbeeld de typische klassieke, witte badmeubels en de spiegels met witte omlijsting inclusief ornamenten

Klassieke badkamer met hout
3d ontwerp

Benieuwd hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale keuken samen te stellen.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

Klassieke badkamers bij Brugman

Is de klassieke badkamer iets voor jou en ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Hieronder laten we je graag onze klassieke badkamer voorbeelden zien. 

Home
Terug
Sluiten