Klassieke keukens

De bijnaam van de klassieke keuken is niet voor niets de nostalgische keuken. De keuken wordt namelijk voorzien van vele elementen en details die ervoor zorgen dat jouw keuken je aan vroeger doet denken. Door haar charme is de klassieke keuken zeer populair.

Door het toevoegen van handige, hedendaagse technieken is de jaren 30 keuken ook zeer functioneel. Woon je in een oud huis? Dan geef je je woning een grote meerwaarde door het inbouwen van een vintage keuken.

Deze elementen horen bij een klassieke keuken

Badkameradviseur Brugman

De klassieke keuken is van alle keukenstijlen veruit de oudste. De gemoedelijke en nostalgische sfeer van vroeger proef je meteen. Niet gek dat je je in een klassieke keuken direct thuis voelt. Lees hieronder meer!

Martijn Kruidenier Keukenadviseur

De klassieke keuken is van alle keukenstijlen veruit de oudste. De gemoedelijke en nostalgische sfeer van vroeg...

Lees meer

De klassieke keuken is van alle keukenstijlen veruit de oudste. De gemoedelijke en nostalgische sfeer van vroeger proef je meteen. Niet gek dat je je in een klassieke keuken direct thuis voelt. Lees hieronder meer!

Martijn Kruidenier Keukenadviseur
klassieke keuken kraan
klassieke keuken kraan

Retro accessoires

Van origine hebben veel huizen een klassieke keuken, zoals landhuizen en boerderijen. Het meest nostalgische gevoel krijg je wanneer er nooit aan de keuken gesleuteld is. Om de keuken toch van alle gemakken te voorzien is het belangrijk om moderne apparatuur in te bouwen.

Om ervoor te zorgen dat de nostalgische sfeer in de keuken blijft, is het toevoegen van retro keukenspullen een goede aanvulling. Een oude waterkoker, oude pannen, een oude radio of een vintage koelkast; het haalt allerlei herinneringen van vroeger op.

Bouw een prachtige nostalgische kraan in je wasbak, geef de vintage keukenkast een likje verf en laat de kleine, decoratieve tegeltjes aan de muur hangen. Voilà, met deze keuken waan jij je weer volledig terug in de oude tijd. 

Sfeervolle ruimte

De warme uitstraling in een klassieke keuken komt niet vanzelf tot stand. Het materiaal- en kleurgebruik heeft hier veel invloed op. Er wordt veel gebruikgemaakt van hout om een zo sfeervol mogelijke ruimte te garanderen. Het combineren van de klassieke keukenstijl met de landelijke keukenstijl zorgt voor een warme, karakteristieke eenheid.

Het typische kleurenpalet van een klassieke keuken is niet te uitbundig: bruin, beige, zwart of chocoladebruin zijn de meest voorkomende kleuren. Kleuren die hiermee mooi gecombineerd worden zijn: grijs, wit, zilver of grijs-blauwachtige tinten. Als je erin slaagt een mooi geheel te creëren, dan heb je in ieder geval een unieke jaren 30 keuken die je veel complimenten op gaat leveren.

3d ontwerp

Benieuwd hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale keuken samen te stellen.

Laat je adviseren

Kun jij ook niet wachten om al die complimenten over jouw nostalgische keuken te ontvangen? Of wil jij graag meer weten over een warme, klassieke keuken, laat je dan adviseren in een van onze vestigingen. Onze adviseurs vertellen je alles over de keukens en ontvangen je dan ook graag. 

Home
Terug
Sluiten