Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Klassieke keuken

Ga terug in de tijd met een klassieke keuken en ervaar gevoelens van nostalgie en warmte. Een klassieke keuken lijkt op de keuken met de oude stijl van vroeger. Dit komt door haar sierlijke afwerkingen en opvallende elementen. De klassieke keuken is een tikkeltje ouderwets, maar heeft ook een authentieke keukenstijl.

Combineer een klassieke keuken met andere stijlen

De zachte en warme klassieke keuken kan makkelijk gecombineerd worden met de landelijke stijl. In deze stijl wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen zoals hout. De landelijke keuken geeft net als de klassieke keuken een gevoel van nostalgie, maar is ook voorzien van de modernste apparatuur. Er zijn verschillende kleuren die een landelijke keuken kenmerken, zwart en wit zijn hiervoor de meest gebruikte kleuren. Een witte kleur maakt de klassiek landelijke keuken helemaal compleet in combinatie met houten of roestvrijstalen elementen.

Een moderne keukenstijl gaat ook samen met de landelijke en klassieke keuken. De moderne keukenstijl is vaak luxe, strak en straalt rust uit. Modern zou modern niet zijn zonder de nieuwste apparatuur en veel opbergmogelijkheden. Houd de moderne keukenstijl eenvoudig in de klassieke keuken en maak gebruik van witte en grijze kleuren. Kijk op de website om inspiratie op te doen voor de verschillende klassieke keukenopstellingen.

Klassieke keuken met kookeiland

Een klassieke keuken met eiland behoort ook tot de mogelijkheden. Een kookeiland in de geeft een uitnodigend gevoel en een ruimtelijk effect aan de keuken. Het past perfect bij de sfeer van de klassieke keuken. Het is de ideale plek om samen te komen met het gezin voor het diner. Het bezoek kan toekijken tijdens het kokkerellen en ondertussen kunnen jullie het gesprek voortzetten. Er passen genoeg mensen aan het kookeiland voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Hoekkeuken en L-keuken

Een hoekkeuken of L-keuken heeft een sfeervolle uitstraling, dit past perfect bij de klassieke keukenstijl. In deze keukenopstellingen is er genoeg ruimte om een fornuis met een oven te plaatsen, wat een typerend kenmerk van de klassieke keuken is. Daarnaast heb je alles bij de hand, dit maakt de klassieke hoek- of L-keuken ook praktisch. De ruimte wordt optimaal benut en er is genoeg plek om het keukenapparatuur in kwijt te kunnen.

Kleine keuken

Geef een kleine keuken een klassieke look door het gebruik van accessoires. Denk hierbij aan sierlijke fronten voor de keukenkasten of een gootsteen van natuursteen. Verf de muren in een lichte tint, zodat de ruimte niet kleiner lijkt. Een witte kleur creëert een ruimtelijk effect en is in een klassieke keuken goed te combineren met andere kleuren en materialen. Creëer in de klassieke kleine keuken extra opbergmogelijkheden door kastjes aan de muur te plaatsen, vergeet de sierlijke handgrepen niet voor de klassieke sfeer!

U-keuken

Een U-keuken bestaat uit drie zijdes, vaak een lange en twee korte zijden. Het is belangrijk dat de ruimte niet te klein, maar ook niet te groot is. Je moet jezelf makkelijk van de ene naar de andere kant kunnen bewegen. Te veel ruimte is ook niet de bedoeling, je legt dan een te grote afstand af tijdens het koken. De afstand tussen het klassieke fornuis, de spoelbak en de koelkast mag niet meer dan acht meter zijn. In de klassieke U-keuken is aan opbergmogelijkheden geen gebrek. Als de ruimte het toelaat, plaats dan een kookeiland voor een ruimtelijk effect en om de klassieke uitstraling te benadrukken.

Meer weten? Plan eenvoudig online een afspraak bij Brugman

Nieuwsgierig geworden naar een klassieke keuken? De adviseurs van Brugman helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken