Klassieke keukens vind je bij Brugman keukens & badkamers

Klassieke keukens: koken in authentieke sferen

De klassieke keuken is van alle keukenstijlen veruit de oudste. De gemoedelijke en nostalgische sfeer van vroeger proef je meteen. Niet gek dat je je in een klassieke keuken direct thuis voelt. Denk maar eens aan het authentieke interieur in combinatie met de geur van oma’s sudderlapjes of een lekkere pot thee. Is dit niet heerlijk thuiskomen? Naast de authentieke inrichting en warme sfeer heeft deze keukenstijl nog een aantal kenmerken:

  • Elegante uitstraling. Dankzij de herkenbare chique details hebben klassieke keukens een elegante uitstraling. Een houten schouw, stenen spoelbak en groot fornuis bevorderen deze look. 
  • Stijlvolle keukenapparatuur. Hoewel het vaak niet wordt verwacht, zijn de klassieke keukens van tegenwoordig net als andere keukenstijlen voorzien van moderne technieken. Alleen dit keer niet in een modern jasje, maar in een klassiek jasje omhult. Denk maar eens aan een groot, vrijstaand fornuis, een stijlvolle oven en een klassieke koelkast.  
  • Stijlvolle keukengrepen. Handgrepen maken deze keuken helemaal af. Geschikte handgrepen zijn onder andere een komgreep, een kraanknop of een robuuste greep van gesmeed ijzer.
  • Sierlijke details. Bij sierlijke details kun je denken aan sierlijke fronten, glazen bovenkasten, en uitgestald servies. In een klassieke keuken mag je je uitleven wat betreft accessoires.

Sfeervolle ruimte

De warme uitstraling in een klassieke keuken komt niet vanzelf tot stand. Het materiaal- en kleurgebruik heeft hier veel invloed op. Om een zo sfeervol mogelijke ruimte te creëren, wordt er in een klassieke keuken veel gebruik gemaakt van hout. Hierdoor behoudt de keuken zijn oorspronkelijke look. Voor het aanrechtblad valt de keuze vaak op natuursteen, een materiaal dat ook bij het gevoel van vroeger past. De combinatie van deze materialen met lichte, warme kleuren, zoals beige, crème en terracotta zorgen voor een sfeervol geheel. 

Persoonlijk advies over klassieke keukens

Wil je meer weten over klassieke keukens? Kom dan langs bij een van onze vestigingen en laat je voorzien van persoonlijk advies. Onze adviseurs helpen je van A tot Z en zijn pas tevreden als jij dat ook bent. 

Kruiden tentoonstellen

Het tentoonstellen van verse kruiden, specerijen, verschillende oliën en kleine plantjes versterkt het nostalgische gevoel van vroeger. Zet ze bijvoorbeeld op de schouw boven het fornuis of in een open kast.

Apparatuur in een klassieke keuken

De keuze van je apparatuur bepaalt mede de stijl van je keuken. Een vrijstaand nostalgisch fornuis past perfect bij een klassieke keuken. 

Aanrechtbladen

Bij een klassieke keuken hoort een aanrechtblad met een warme, nostalgische uitstraling. Kies voor natuurlijke producten zoals hout of graniet.

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten