Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Kasten vs. Lades: organiseren do’s en don’ts

Het organiseren van de kasten en lades zorgt voor een opgeruimd en luxe gevoel. Kijk goed naar jouw keukenopstelling en deel je keuken zo praktisch mogelijk in. Zo hoef je niet meer te zoeken naar dat ene potje kruiden of dat serviesgoed dat je altijd al wil gebruiken. Het organiseren hiervan blijft lastig, maar in deze blog delen wij de belangrijke do’s en don’ts. Zodat jouw kast en lades altijd opgeruimd blijven!

Dit zijn de don’ts

Laten we beginnen bij de don’ts, als je hiermee begint kan het (bijna) niet meer mis gaan. 

 • Stop geen wijnglazen in je lades! Door het openschuiven van je lade kunnen wijnglazen makkelijk gaan schuiven of omvallen.
   
 • Zorg ervoor dat je de opbergproducten op de juiste manier gebruikt. Een draaiplateau is ideaal in een kast, maar nutteloos in een lade.
   
 • Plaats voorraad eten niet in een kast zonder daar een goede opberger voor te gebruiken. Voorraad schuift makkelijk naar achter en raakt daar ‘verloren’. Je hebt geen idee wat er achter de eerste rij van producten staat.
   
 • Zorg ervoor dat je apparaten in een kast plaats, in plaats van in een lade. De apparaten nemen veel ruimte in beslag en vaak past het niet in een lade.

Dit zijn de do’s

Heb jij de don'ts al toegepast in jouw kast en lades? Top, dan gaan we nu aan de slag met de do’s.

 • Plaats open voorraad in een lade, eventueel in handige transparante voorraadbussen. Je ziet makkelijk en snel wat je hebt.
   
 • Plaats zware producten onderaan in de kast. Zware producten van boven je proberen te tillen is zwaar en af en toe zelfs gevaarlijk.
   
 • Plaats zware pannen in een lade dichtbij de plek waar je kookt, zodat je hier niet veel mee hoeft te slepen.
   
 • Bij servies en borden kun je het eigenlijk niet fout doen, deze kan zowel in de kast als de lade. Denk er wel aan dat je het servies in de buurt van de vaatwasser plaatst!  Het kerstservies hoeft geen prominente plek in je keuken te krijgen. Doe het in een stevige opbergbox met deksel op zolder, bij de spullen voor de kerstboom etc.
   
 • Plaats Tupperware in lades met handige ladeverdelers. Tupperware in lades zorgt voor overzicht en je kunt makkelijk het juiste formaat bakje of beker pakken. Gebruik wel ladeverdelers om ervoor te zorgen dat de Tupperware goed op zijn plek blijft.
   
 • Zorg ervoor dat je alle kruidenpotjes in deelt op een overzichtelijke manier. Gebruik een speciale kruidenhouder, zodat de etiketten goed leesbaar zijn. Zo heb je in een handomdraai het juiste potje te pakken, zonder heel de lade overhoop te halen.

Een afspraak maken?

Wil je graag meer informatie over het organiseren van lades of kasten? Of juist over heel iets anders? Bij Brugman helpen wij jou. De adviseurs van Brugman voorzien je graag van een gratis en persoonlijk advies. Maak hier je afspraak. Liever meer inspiratie opdoen? Ook dat is mogelijk! Bekijk onze andere blogs en laat je inspireren door de ideeën van Brugman!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken