Keukenaccessoires en keukenverlichting: zet de puntjes op de i!

Keukenaccessoires zetten de puntjes op de i

Keukenaccessoires en keukenverlichting zijn de finishing touch van je keuken. Je geeft je kookdomein een eigen(wijze) draai met stijlvolle, knusse of speelse keukenaccessoires en opvallende of strategische geplaatste keukenverlichting. Ook apparaten krijgen steeds vaker een prominente plek in de keuken. Het gaat dan vooral om de combinatie met passende (design)accenten en keukenaccessoires.

Creatief met keukenverlichting

Keukenverlichting is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor sfeer en benadrukt stijl. Denk aan een grote designlamp boven de keukentafel en de toepassing van gekleurde ledverlichting. Of halogeenverlichting die mooie details van je keuken een warme gloed geeft. Je kunt alle kanten op met keukenverlichting. Brugman helpt graag bij het maken van een fraai én praktisch lichtplan.

Klein accent, groots effect

Met kleine keukenaccessoires en kleuraccenten geef je eenvoudig een highlight aan je keuken. Bovendien kun je ze praktisch inzetten. Enkele voorbeelden op een rij:

  • Kleine opbergers. Niet alleen handig, ook een mooi gezicht. Je rvs keukengereedschap in een robuuste stenen pot bijvoorbeeld. Of kruidenpotjes op een antiek dienblad.
  • Keukentextiel. Met handdoeken en theedoeken in felle kleuren geef je een moderne of industriële keuken een vrolijk accent. In een klassieke keuken doen strepen en ruiten het erg goed.
  • Planten. Wat dacht je van een 'kruidenkwekerij' op je aanrecht? Grote, groene planten passen goed in je moderne of industriële keuken. Terwijl wat fijner groen juist goed aansluit bij een keuken in nostalgische stijl.
  • Kleuraccenten. Beken kleur en geef pit aan je keuken. Met één kastje in een felle kleur bijvoorbeeld. Of breng rust en warmte in je keuken door een witte muur een zachtere tint te geven. Je kunt ook kiezen voor keukenaccessoires in bijzondere kleuren.

Waar plaats je keukenaccessoires?

Je kunt keukenaccessoires op je aanrecht laten schitteren of écht etaleren, op een wandplank of in een nis. Zo creëer je ook meteen een ruimtelijk effect.

  • Uitgelicht in een nis Als je toch aan het verbouwen bent, overweeg dan eens het maken van een of meerdere nissen in de muur. Aan weerszijden van je kastenwand bijvoorbeeld. Een mooie plek voor stapeltjes handdoeken, kookboeken of je designblender. Met (halogeen)verlichting in de nis geef je extra glans aan je keukenaccessoires, én creëer je warm, indirect licht in je keuken.
  • Prominent op een wandplank Aan de muur heb je vaak een zee van ruimte voor je keukenaccessoires! Zeker als je kiest voor een keuken zonder bovenkasten. Hou je het graag rustig en huiselijk? Kies dan voor een wandplank in het materiaal en de kleur van je keuken. Met een wandplank van ander materiaal of in een bijzondere kleur, zorg je voor een speels of contrasterend effect.

Kom voor advies naar Brugman

Inspiratie opdoen voor je keukenaccessoires en keukenverlichting? Daarvoor ben je bij Brugman aan het juiste adres. Dan ben je gelijk verzekerd van een goed advies. Kom gerust langs in een van onze vestigingen.

Gebruik ook je afzuigkap!

Geen planken en nissen in je keuken? Dan is de vraag waar je nog wel je persoonlijke smaak in accessoires kan laten zien. Denk ook eens aan je afzuigkap. Deze leent zich goed voor (een paar) leuke accessoires!

Maak je keuken helemaal eigen

Heb je gekozen voor een neutrale keuken, dan is het een uitdaging om je keuken helemaal eigen te maken. Accessoires lenen zich hier goed voor maar dan heb je wel een plekje nodig om ze te laten zien! Lees hier alles over nissen en wandplanken.

Alles lezen over verlichting

Mooi al die leuke accessoires op je wandplank, maar ook fijn als ze nog steeds opvallen als het binnen wat donkerder is. Je kunt ze gemakkelijk uitlichten met inbouwspotjes. Maar kies je dan voor led of halogeen? Lees hier alles over keukenverlichting.

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Keukens
Terug
Sluiten