De beste keukenopstelling

De keukenopstelling is de manier hoe jouw keuken ingedeeld is. Met de beste keukenopstelling maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Wat in de ene ruimte de beste keukenopstelling is, is in een andere ruimte misschien helemaal geen goed idee. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om keukenopstellingen, dus er is voor iedere ruimte een geschikte opstelling. Daardoor is het soms lastig om erachter te komen wat de beste mogelijkheid is. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder voor de keuken indeling tips van Brugman.

Populairste keukenopstellingen

De populairste keukenopstellingen zijn opstellingen die in vele ruimtes passen of die veel praktische voordelen bieden. Brugman vertelt je graag meer over de meeste gekozen keukenopstellingen.

Rechte keuken. Bij rechte keukens wordt slechts één wand in beslag genomen door een keuken. Deze keuken indeling is dan ook ideaal voor kleinere ruimtes. Door het gebruik van bovenkastjes en compacte inbouwapparatuur haal je alles uit de ruimte, al is die klein.

Hoekkeuken. Hierbij heb je twee wanden nodig waar een keuken kan staan. Dit biedt veel extra ruimte om je maaltijd voor te bereiden. Je beschikt namelijk over meer werkbladruimte en heb de mogelijkheid voor een dubbele spoelbak of een groter fornuis.

Kookeiland. Een kookeiland wordt vaak gekozen in een grotere ruimte. Als je die ruimte beschikt, is het dan ook een ideale keukenopstelling. Je beschikt hiermee over veel bewegingsruimte en kookcomfort. Deze opstelling wordt vrijwel altijd gecombineerd met een hoge kastenwand, waardoor je ook van veel opbergruimte geniet.

Hoe kies je de beste keukenopstelling?

Doordat er veel mogelijk is en elk keukenopstelling zijn eigen voordelen heeft, kan het lastig zijn om de beste keukenopstelling te kiezen. Wil je weten welke keukenopstelling het beste bij jou past? Dan kun je jezelf een aantal vragen stellen om daar achter te komen. Beschik je over een grote ruimte voor de keuken of een brede woonkamer? Dan is een kookeiland wellicht een geschikte optie.

Zit de ruimte voor de keuken apart van de woonkamer en is deze ruimte smal? Dan is een rechte keuken de beste optie voor jou. Een hoekkeuken of een L-keuken is geschikt als de ruimte groot genoeg is dat er nog een wand of een deel van de wand vrij is. Daarnaast is een U-keuken ook een praktische oplossing bij een middelgrote ruimte. Je kunt ervoor kiezen om alle delen van de keuken tegen een wand te plaatsen. Een andere optie is om een deel haaks op de wand te plaatsen, waarmee je een schiereiland creëert.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je er nog niet helemaal uit welke opstelling bij jou past? Maak dan gebruik van de handig 3D-tool. Hiermee kun je zelf digitaal een keuken indeling maken. Ontwerp de gekozen keukenopstellingen voorbeelden en je ziet digitaal hoe het in jouw keuken eruit zal zien.Wil je liever de stijlen met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust langs in een van onze winkels. Maak een afspraak met onze keukenadviseur. Onze adviseur helpt jou met het kiezen van de beste stijl voor jouw keuken.

Bekijk ook

Een keuken stel je samen uit meerdere producten, zoals een aanrechtblad, apparatuur, kasten en grepen. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je vindt ze hier!

Home
Terug
Sluiten