Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Scandinavische badkamerstijl

Met een perfecte balans tussen licht, wit en warmte ontstaat er met een Scandinavische badkamerstijl een gevoel van rust en sereniteit. Natuurlijke materialen zoals hout en beton worden gecombineerd met lichte kleuren en een strak lijnenspel voor een minimalistisch en tijdloos ontwerp. De rust en eenvoud van de Scandinavische stijl creëren een gevoel van harmonie en evenwicht; perfect voor een ontspannende badkamer ervaring. In deze blog lees je hoe je met verschillende elementen en details een Scandinavische badkamer samenstelt.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen is een belangrijk aspect van de Scandinavische badkamerstijl, het geeft een warme touch aan de lichte en minimalistische basis. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten badkamermeubel voor een warme en natuurlijke uitstraling. Ook op de vloer en de muur kun je met natuurlijke materialen werken. Keramische houtlook tegels zijn een geweldige manier om het uiterlijk van hout na te bootsen. Maar ook een licht betonnen vloer past perfect bij een Scandinavische stijl. De natuurlijke materialen zoals hout en beton worden vaak gecombineerd met veel licht en lichte kleuren om de serene sfeer te creëren van een Scandinavische badkamerstijl.

Veel licht en een Scandinavisch kleurenpallet

Geïnspireerd door de lange en donkere winters in Scandinavië, streeft deze stijl ernaar om het zonlicht in huis te halen. Met behulp van grote ramen en lichte tinten ontstaat er in de badkamer een frisse en heldere uitstraling. De kleur wit vormt de basis van de Scandinavische stijl omdat het veel licht reflecteert en een ruimtelijk gevoel geeft. Naast wit kun je ook kiezen voor zachte, complementerende kleuren zoals beige, taupe, saliegroen en houttinten om warmte en diepte aan de badkamer toe te voegen. Deze kun je laten terugkomen in minimalistische accessoires zoals een tandenborstelhouder, zeepdispenser of zelfs een vaas met droogbloemen. Let wel op dat je niet te veel accessoires en meubels in de badkamer plaatst zodat het een rustig geheel blijft.

Een minimalistisch design

Een minimalistisch en strak design is een belangrijk kenmerk van de Scandinavische stijl voor in de badkamer. De balans tussen functie en vorm staat hierin centraal. Dit betekent dat meubels en accessoires zowel praktisch als stijlvol moeten zijn. Strakke lijnen, slanke meubels en eenvoudige vormen zorgen voor een rustige en opgeruimde look. Denk bijvoorbeeld aan een moderne kraan in een neutrale kleur met een matte afwerking, een organische spiegel of een slank houten badkamermeubel zonder grepen.

Overtuigd van de Scandinavische stijl?

Met een badkamer in Scandinavische stijl geniet je van natuur, licht en rust. Wil jij ook een Scandinavische badkamer? Of wil je enkele Scandinavische elementen verwerken in de badkamer?

Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de badkamer? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste badkamertrends. Wil je graag de Scandinavische stijl laten terugkomen in jouw gehele interieur? Lees dan onze blog over de Scandinavische keukenstijl!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken