Betonnen keukens

Beton is een natuurproduct en geeft jouw keuken een stoer en robuust karakter. Vroeger werd beton alleen gebruikt in de bouw, maar sinds enkele jaren wordt het veel toegepast in woningen en restaurants. Beton is een veelzijdig product.

Vloeren in betonlook, betonnen keukenbladen, betonnen tafelbladen: alles is mogelijk. Beton is hard en duurzaam en helemaal naar jouw wens te vormen. Niet gek dat veel mensen kiezen voor een keuken van beton.

Deze elementen horen bij een betonlook keuken

Badkameradviseur Brugman

Betonnen keukens kunnen zowel een industriële, ruige look hebben als een warme en gezellig sfeer creëren. Welke uitstraling je ook kiest, je bent verzekerd van een moderne en eigentijdse keuken. Wij vertellen je er graag meer over!

Martijn Kruidenier Keukenadviseur

Betonnen keukens kunnen zowel een industriële, ruige look hebben als een warme en gezellig sfeer creëren. Welke...

Lees meer

Betonnen keukens kunnen zowel een industriële, ruige look hebben als een warme en gezellig sfeer creëren. Welke uitstraling je ook kiest, je bent verzekerd van een moderne en eigentijdse keuken. Wij vertellen je er graag meer over!

Martijn Kruidenier Keukenadviseur
beton werkblad keuken
beton werkblad keuken

Een robuust werkblad van beton

Een betonnen keukenblad is één van de keukentrends van nu. Vele keukens hebben dan ook een betonnen werkblad. Beton is dicht en slijtvast, waardoor het schoonhouden van jouw keuken heel makkelijk is.

Het fijne aan betonnen aanrechtbladen is dat ze geen standaard afmetingen hebben. Geen enkele betonnen keuken is identiek. Elk aanrechtblad wordt dan ook ingemeten en vervolgens gemaakt en geplaatst volledig naar jouw wens.

industrieel beton keuken
industrieel beton keuken

Betonlook design keuken

Door de strakke uitstraling van beton, geeft het materiaal een luxe sfeer. Bij het zeer intensief gebruiken van een betonnen keuken, zal het beton na verloop van tijd wat verkleuren. Er wordt mede hierdoor regelmatig gekozen voor een keuken in betonlook. Beton wordt dan nagebootst door middel van kunststof of keramiek, wat daardoor onderhoudsvriendelijker is dan echt beton.

Keramiek is lichter dan aluminium en harder dan natuursteen. Het is een sterk materiaal en keramische fronten en keramische werkbladen zijn hierdoor uitermate geschikt voor jouw design keuken.

beton hout combinatie keuken
beton hout combinatie keuken

Betonlook in combinatie met hout

Een betonnen keuken leent zich uitstekend voor een combinatie met hout. Het gebruik van enkel betonlook kleuren, kan voor een kille uitstraling in de ruimte zorgen. Vandaar dat de combinatie hout en beton een veel gekozen optie is en levendigheid, warmte en gezelligheid met zich meebrengt.

In de meeste gevallen wordt een houten keuken met een betonnen blad gecombineerd. Er zijn ook veel andere opties mogelijk. Wat bijvoorbeeld ook erg sfeervol staat zijn betonlook keukenkast fronten met een houten werkblad.

3d ontwerp

Benieuwd hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale keuken samen te stellen.

Persoonlijk advies over betonnen keukens

Weet je nog niet precies hoe je jouw keuken van beton vorm wil geven? Of weet je niet goed met welk ander materiaal je de betonnen keuken wil combineren? Onze adviseurs vertellen je graag meer over hoe de betonnen keuken in jouw huis het beste tot zijn recht komt. Ook kunnen zij je veel voorbeelden van betonnen keukens laten zien. Kom gerust naar een van onze vestigingen voor advies.

Home
Terug
Sluiten