Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Betonnen keuken

Een keuken met een betonlook past perfect bij de industriële sferen, maar beton heeft ook de mogelijkheid om een moderne en klassieke uitstraling te creëren. Kies voor verschillende onderdelen of een gehele keuken in deze stijl. Met een betonlook maak je van de keuken een stoere, unieke en eigentijdse ruimte.

Betonnen onderdelen in de keuken

In een keuken hoeft niet alles een betonlook te hebben. Je kan er ook voor kiezen om verschillende onderdelen een betonnen tint te geven. Een betonlook aanrechtblad is bijvoorbeeld een mooie toevoeging voor iedere keukenstijl. Het ziet eruit als een echt betonnen aanrechtblad, maar kan veel beter tegen water, vuil en schoonmaakmiddelen en is ook veel lichter.

Combineer het aanrechtblad met betonlook met een betonnen spoelbak zodat beide volledig op elkaar zijn afgestemd. Een betonnen spoelbak geeft een unieke uitstraling, is duurzaam en slijtvast. Let er wel op dat de keukenkastjes het zwaar te verduren krijgen om zo’n gewicht te dragen. Om dit probleem op te lossen zijn er ook betonnen keukenkasten! Deze kunnen een betonlook wasbak makkelijk ondersteunen zonder in te storten en zijn ook nog eens kras- en slijtbestendig.

Wil je tussen al dat beton ook graag meer sfeer en warmte toevoegen? Kies dan voor een kookeiland met een betonlook. Dit geeft de keuken een ruimtelijk effect en geeft een moderne uitstraling. Bovenal zorgt een kookeiland voor een uitnodigende en gezellige sfeer, het is de perfecte plek om met familie en vrienden bijeen te komen en te genieten van een hapje en een drankje.

Combineer beton met andere kleuren en materialen

Hoewel de betonlook opvallend en authentiek is, is de grijze look ook heel goed te combineren met andere kleuren. Combineer het beton bijvoorbeeld met zwart, dit maakt een industriële keuken helemaal compleet. In een zwarte keuken staat een betonlook aanrechtblad helemaal op zijn plek. Een moderne keuken krijgt hierdoor een ruw randje.

Beton in combinatie met wit maakt een keuken ruimtelijk en licht, de keuken krijgt al snel een moderne uitstraling. Een hoogglans witte kleur geeft in een betonnen keuken een strakke uitstraling. Hier zijn ook veel opties mogelijk voor accessoires en andere tinten. Een meer opvallende combinatie is beton en hout. Een aanrechtblad van beton staat prachtig in een keuken van hout.

Daarbij heb je ook nog de keus uit verschillende soorten hout. Eikenhout is duurzaam en gaat jarenlang mee, omdat het zo hard is kan het prima tegen een stootje. Steigerhout heeft weinig onderhoud nodig. Beide soorten hout zijn geschikt voor een aanrechtblad. Door het warme hout met het koude grijs te combineren, krijgt de keuken een warme sfeer, maar behoudt het zijn authenticiteit.

Meer weten? Plan eenvoudig online een afspraak bij Brugman

Nieuwsgierig geworden naar een betonlook keuken? De adviseurs van Brugman helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken