Beton(look) tegels of beton cire in je badkamer?

De betonlook is een trend die al geruime tijd populair is in badkamers. Een betonlook badkamer is verrassend veelzijdig en past goed bij zowel moderne als meer klassieke badkamers. De vraag is natuurlijk, ga je voor beton(look) tegels of beton cire badkamer?

Tijdloze keuze

Beton(look) is een tijdloze keuze die zowel praktisch als stijlvol is. Omdat beton zich zo makkelijk laat combineren kun je allerlei kanten op. Combineer het met zwarte accessoires en je gaat richting de industriële stijl. Kies voor een lichte betontegel in combinatie met natuurlijke tinten om de Japandi stijl te omarmen in je badkamer. Door in ieder geval voor 1 betonnen wand of muur te kiezen, bewaar je de rust in de ruimte.

Afwerking maakt de badkamer

Er is tegenwoordig namelijk ontzettend veel keuze in de afwerking, waardoor het soms lastig is om te vinden waar je precies naar op zoek bent. Iets waar eerst nog niet vaak bij stilgestaan werd, maar wat nu erg belangrijk is, is de kleur voeg en het tegelprofiel. Dat maakt een wereld van verschil bij de keuze in beton.

De voegkleur is bepalend voor de uitstraling van de tegels in de badkamer. Een simpele betonlook tegel kan eruit springen door een zwarte voegkleur of juist rustig blijven door een voegkleur in dezelfde tint. Een tegelprofiel komt op de tegelhoeken en is in allerlei kleuren en tinten mogelijk en dragen bij aan de sfeer in jouw badkamer.

Ga je voor beton(look) tegels of beton cire in je badkamer?

Beton ciré is een afwerkingsmateriaal dat bestaat uit een mengsel van cement, fijne kwarts, harsen en pigmenten. Dit mengsel wordt in dunne lagen aangebracht en vervolgens geschuurd en gepolijst om een glad, naadloos oppervlak te creëren. Beton cire is waterdicht en daarom een prima keuze voor je badkamer.

Beton(look) tegels zijn er in oneindig veel verschillende kleuren, formaten en texturen. In combinatie met de door jouw gewenste afwerking kun je elke sfeer terug laten komen in jouw badkamer. Ze zijn geschikt voor elk oppervlak waardoor je vloer en wand met dezelfde tegel stijl maar eventueel in verschillende maten kan laten tegelen.

Schoonmaken van betontegels of beton cire

Een betonlook of beton ciré badkamer schoonmaken is eenvoudiger dan je denkt. Beton ciré badkamer onderhoud vraagt niet om speciale producten of ingewikkelde procedures. Vermijd schurende schoonmaakmiddelen om de beschermende laag intact te laten en je badkamer met beton ciré of betonlook tegels blijft jarenlang mooi.

Maak een afspraak voor meer informatie

Geïnspireerd door de mogelijkheden van een betonlook of beton ciré badkamer en wil je nog meer badkamer inspiratie opdoen, of advies van een adviseur? Maak een afspraak met een van onze adviseurs bij Brugman Keukens & Badkamers. We nemen graag de tijd om samen jouw ideale badkamer te realiseren. Ontdek de veelzijdigheid, schoonheid en duurzaamheid van beton in jouw badkamer.

Veelgestelde vragen

  • Wat zijn betonlook badkamers?

    Betonlook badkamers bootsen de robuuste, industriële uitstraling van beton na, vaak met gebruik van beton cire of betonlook tegels, voor een moderne en stijlvolle look.

  • Hoe reinig ik beton ciré?

    Reinig beton ciré met een zachte doek en milde zeep. Vermijd schurende middelen om de beschermende laag niet te beschadigen.

  • Hoe reinig ik betonlook tegels?

    Reinig de tegels met een zachte doek en zeep. Gebruik nooit hardnekkige stoffen.

  • Wat zijn de voordelen van beton ciré in de badkamer?

    Beton ciré is (mits goed aangebracht) waterbestendig. Dit maakt het ideaal voor gebruik in vochtige omgevingen zoals de badkamer, waar het bestand is tegen spatten en condensatie. Het materiaal is sterk en slijtvast, waardoor het goed bestand is tegen krassen, stoten en andere vormen van beschadigingen.

  • Wat zijn de voordelen van betonlook tegels in de badkamer?

    Betonlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en texturen. Of je nu houdt van lichtgrijs, donker antraciet of een houtstructuur, er zijn opties voor elke smaak. Betonlook tegels zijn sterk en bestand tegen slijtage. Ze gaan lang mee en behouden hun uitstraling.

  • Wat zijn de nadelen van beton ciré in de badkamer?

    Beton ciré vereist professionele applicatie om ervoor te zorgen dat het echt waterdicht is en de gewenste uitstraling krijgt. Ook kan het in de loop van de tijd vlekken of krassen vertonen als het niet goed wordt onderhouden.

  • Wat zijn de nadelen van betonlook tegels in de badkamer?

    Hoewel betonlook tegels een industriële uitstraling hebben, kunnen ze niet naadloos worden gelegd. Als je een voegloze badkamer wilt, moet je grote betonlook tegels kiezen en voegen in dezelfde kleur om de voegen minder op te laten vallen.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken