Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

(Woon)trend: Wabi Sabi

Een van de populairste looks is momenteel Wabi Sabi, een originele Japanse levensstijl die wordt overgenomen als woonstijl. De stijl is voortgevloeid uit een Japanse levensfilosofie en houdt letterlijk in dat het schoonheid van imperfectie, vergankelijkheid en onvolledigheid waardeert. Er is niet meer te ontkomen aan deze eenvoudige, maar klassieke uitstraling in je woonhuis. De Japanse Wabi Sabi woonstijl kun je zowel in de keuken als in de badkamer creëren. In deze blog lichten we de Wabi Sabi stijl toe!

Kies voor Wabi Sabi

De Japanse stijl is multifunctioneel en biedt een combinatie tussen schoonheid en imperfectie. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, denk aan ongepolijste vloeren en doorleefde muren. Het sterkste punt van de Wabi Sabi stijl is ‘less is more’. Maak eenvoudige keuzes en laat de elementen die je kiest in organische vormen terugkomen. Ook natuurlijke stoffen en materialen zijn bepalend voor de uitstraling. Denk aan linnen stoffen in combinatie met materialen als hout, ijzer en beton. Naarmate de jaren verstrijken, creëren de materialen indirect meer karakter. Speel met allerlei vormen voor een asymmetrische stijl, gebaseerd op de prachtige Japanse filosofie.

Een badkamer in Wabi Sabi stijl

Imperfecties worden als perfectie gewaardeerd wanneer je kiest voor een badkamer in Wabi Sabi stijl. De robuuste materialen in combinatie met natuurlijke elementen en vormen zorgen voor een bijzondere uitstraling. Kies voor een wastafel in een betongrijze kleur en biedt contrast met een matzwarte wastafelkraan, in de Wabi Sabi stijl is het belangrijk donkere en lichte kleuren in balans te brengen. Of durf te kiezen voor een beton grijs toilet of een houten wastafel. De opties zijn eindeloos. Houd in gedachten dat imperfectie juist de perfectie biedt die jij zoekt. Hierbij speelt symmetrie geen rol en het pure van de natuur staat centraal. Bekijk onze nieuwe Badkamer Lineos voor meer inspiratie.

Wabi Sabi in de keuken

De esthetische trend kenmerkt zich door eenvoud in combinatie met de natuur. Kies in de keuken dus voor een rustgevend geheel zonder te veel poespas. Kies voor greeploze lades in natuurlijke materialen, zodat spullen mooi opgeborgen zijn, kies voor uniformiteit en creëer een prachtig geheel in de ruimte door je keukenblad en kasten op elkaar af te stemmen. Met robuuste elementen zoals een grove vaas kun je dan de toon zetten. Durf keuzes te maken en ga voor de Japanse look. Hoe rustgevend is het om voor eenvoud en subtiele kleuren te kiezen in combinatie met materialen die rechtstreeks uit de natuur komen!

Overtuigd van de Wabi Sabi stijl?

De Wabi Sabi trend zorgt in iedere ruimte voor imperfectie die wordt omgebogen in perfectie. Wil je ook graag deze Japanse stijl in jouw badkamer of keuken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en nieuwe trends? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste badkamertrends of kijk binnen bij andere klanten van Brugman voor meer inspiratie!

Meer informatie en inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kom gerust langs in een van onze Brugman winkels of maak een afspraak! Onze adviseurs helpen je graag met de zoektocht naar een nieuwe badkamer en/of keuken.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken