Graniet voor je aanrechtblad: praktisch en luxe

Een granieten aanrechtblad: luxe en natuurlijk

Graniet is niet meer weg te denken uit onze keukens. Het is een natuurlijk materiaal dat vanwege zijn hardheid en duurzaamheid ook een praktische keuze is. Daarnaast past graniet bij veel verschillende keukenstijlen. Graniet geeft de landelijke en klassieke keukenstijl die typisch nostalgische look, maar combineer je het met strakke vormgeving in je moderne keuken, dan creëer je een verrassend speels effect!

De voor- en nadelen van graniet

Overweeg je een aanrechtblad van graniet in jouw keuken? Dan is het goed om de voordelen en nadelen van dit materiaal helder op het netvlies te hebben. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

  • Keuze in dikte en afwerking. Je koopt een aanrechtblad van graniet tot een maximale lengte van 3,5 m. Deze natuurlijke grens in de lengte compenseert graniet op andere fronten. Zo is het verkrijgbaar in verschillende diktes en met handige afwerkingen, zoals een waterkerend opstaand randje.
  • Hard- en duurzaamheid. Graniet vormt zich door het stollen van magma, diep in de grond. Eenmaal gehard is deze natuursteensoort onverwoestbaar. Graniet is een redelijk hak- en snijbestendig materiaal. Daarmee ben je verzekerd van een zeer duurzaam werkblad. En een hete pan erop? Dat kan best een keer, maar een onderzetter gebruiken is beter.
  • Onderhoud en schoonmaken. Graniet is een natuurmateriaal dat licht poreus is en daardoor gevoelig voor vocht. Je kunt er met het juiste onderhoud heel lang van genieten. Impregneer je granieten werkblad minimaal twee keer per jaar om het te beschermen tegen vlekken. En gebruik voor het poetsen van graniet alleen milde schoonmaakmiddelen.

Kom langs voor een persoonlijk advies

Laat je door Brugman goed adviseren over je aanrechtblad van graniet. Samen kijken we hoe we deze natuursteensoort in jouw keuken kunnen toepassen. We zien je graag in een van onze vestigingen!

  • Vraag ons nieuwe gratis keuken en badkamer magazine aan
  • 60 pagina’s vol met inspiratie
  • Binnen 3 dagen in de brievenbus​

Kom langs voor persoonlijk advies

Adviesgesprek

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in...

Lees meer

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager
Home
Keukens
Terug
Sluiten