Graniet voor je aanrechtblad: praktisch en luxe

Een granieten aanrechtblad: luxe en natuurlijk

Graniet is niet meer weg te denken uit onze keukens. En niet voor niets gebruiken we al eeuwen aanrechtbladen van graniet. Het is een natuurlijk materiaal dat vanwege zijn hardheid en duurzaamheid zeker ook een praktische keuze is. Maar graniet geeft je keuken vooral een luxe uitstraling. Glanzend of mat, met een unieke tekening en kleursamenstelling. Geen enkele plaat is hetzelfde. Graniet geeft de landelijke en klassieke keukenstijl die typisch nostalgische look. Maar combineer je het met strakke vormgeving in je moderne keuken, dan creëer je een verrassend speels effect!

De voor- en nadelen van graniet

Overweeg je een aanrechtblad van graniet in jouw keuken? Dan is het goed om de voordelen en nadelen van dit materiaal helder op het netvlies te hebben. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

  • Keuze in dikte en afwerking. Je koopt een aanrechtblad van graniet tot een maximale lengte van 2,75 m. Deze natuurlijke grens in de lengte compenseert graniet op andere fronten. Zo is het verkrijgbaar in verschillende diktes en met handige afwerkingen, zoals een waterkerend opstaand randje.
  • Hard en duurzaam. Graniet vormt zich door het stollen van magma, diep in de grond. Eenmaal gehard is deze natuursteensoort onverwoestbaar. Graniet is een keihard, hak- en snijbestendig materiaal. Daarmee ben je verzekerd van een zeer duurzaam werkblad. En een hete pan erop? Dat kan best een keer, maar een onderzetter gebruiken is beter.
  • Onderhoud en schoonmaken. Graniet is en blijft een natuurmateriaal. Dat licht poreus is en daardoor gevoelig voor vocht. Je kunt er met het juiste onderhoud heel lang van genieten. Impregneer je granieten werkblad minimaal één keer per jaar om het te beschermen tegen vlekken. En gebruik voor het poetsen van graniet alleen milde schoonmaakmiddelen.
  • Prijs. Graniet is materiaal in een wat hoger prijssegment. Brugman maakt de luxe uitstraling van een granieten aanrechtblad mogelijk in keukens van vrijwel elk budget. We bieden regelmatig actiebladen van graniet aan.

Kom langs voor een persoonlijk advies

Laat je door Brugman goed adviseren over je aanrechtblad van graniet. Samen kijken we hoe we deze natuursteensoort in jouw keuken kunnen toepassen. We zien je graag in een van onze vestigingen!

Meer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met inspiratie

Kom langs voor persoonlijk advies

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in...

Lees meer

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

Hoe onderhoud je graniet?

Granieten aanrechtbladen hebben regelmatig onderhoud nodig om ze mooi en hygiënisch te houden. De producten van Bling helpen hierbij. Ze hebben een milieuvriendelijke basis en zijn verkrijgbaar in alle Brugman winkels!

Ook alles lezen over composiet

Ook composieten werkbladen zijn gemaakt van steen. Alleen heeft composiet een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van graniet. Lees hier alles over composiet.

Ook alles lezen over beton

Beton geeft je keuken een eigentijdse en stoere uitstraling en past dan ook perfect in een industriële of moderne keuken. Maar hoe praktisch is een betonnen aanrechtblad nu echt? Lees hier alles over beton.

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten