Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Hoe kies je jouw hoge badkamerkast?

De hoge badkamerkast is een ideale toevoeging aan iedere badkamer. Een groot voordeel is dat je met deze kast alle toiletartikelen en andere badkamerspullen kunt opbergen, waardoor deze niet meer in het zicht liggen. Daarnaast passen er door de hoogte extra veel spullen in een hoge badkamerkast. Maar waar let je op als je een hoge badkamerkast koopt en hoe bepaal je welke kast bij jouw badkamer past? Hieronder vind je een overzicht van verschillenden vormen, stijlen en functies van de hoge badkamerkast.

Zwevend of op pootjes

Een hoge badkamerkast is vaak hoog (meestal hoger dan 160 cm) en smal. Zo kun je, ook als je weinig ruimte in je badkamer hebt, veel kwijt in je badkamerkast. Ondanks het feit dat de vorm vaak hetzelfde is zijn er nog wel verschillen in modellen. Zo kun je kiezen of je een hoge badkamerkast wilt die op pootjes staat of zwevend aan de wand hangt. Als je een kleine badkamer hebt waar je een ruimtelijk gevoel wilt creëren dan kan de laatstgenoemde optie een goede keuze zijn. 

De hoge badkamerkast: naar welke stijl ben jij op zoek?

Modern, landelijk, wellness: de stijl van jouw badkamer kun je ook doorvoeren in je hoge badkamerkast. Bij een strakke en moderne stijl kun je bijvoorbeeld kiezen voor een greeploze deur of een deur met een strakke deurknop. Een landelijke stijl creëer je met een kast van natuurlijke materialen en een bewerkte kastdeur. Kleuren spelen daarnaast ook een belangrijke rol: wit, grijs, houtkleurig, met de kleur van je kast kun je alle kanten op.

Creëer ruimte met een hoge badkamerkast

Het kan zijn dat je een hele kleine badkamer hebt. Hoe zorg je er dan voor dat de ruimte niet propvol lijkt? Naast de optie om een zwevende kast te nemen, kan een deur met een spiegel erop ruimte besparen in je badkamer en de ruimte groter laten lijken. Vergeet ook niet dat een opgeruimde badkamer waarbij alle spullen in een kast liggen, ook ruimtelijker lijkt. 

Softclose sluiting

Bijna alle hoge badkamerkasten zijn tegenwoordig voorzien van softclose sluiting. Dit betekent dat de deur niet met een harde klap dicht valt en langzaam sluit. Hierdoor heeft je kast minder te lijden en gaat hij langer mee. 

Vraag ons gratis magazine aan

Wil je meer weten over hoge badkamerkasten in de badkamer? Of wil je meer inspiratie opdoen door verschillende stijlen badkamerkasten te bekijken? Vraag dan ons gratis magazine aan!

Magazine aanvragen
Afspraak maken