Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Me-time in de badkamer

Een badkamer is er om in te ontspannen, toch is dit iets wat niet altijd gebeurt. In deze blog geven wij jou 8 tips om tot rust te komen in je eigen badkamer. Want wie wil dat nou niet? Even heerlijk relaxen en tot jezelf komen. Ook geven we je tips waar je op kunt letten als je een nieuwe badkamer koopt. Het is hierbij belangrijk dat je je lekker terug kunt trekken voor ‘me-time’.

De 8 tips om tot rust te komen in de badkamer

Met de volgende tips kun jij het ultieme rustmoment creëren in de badkamer.

1. Lees een boek
Eigenlijk weten we allemaal dat dit voor rust zorgt, maar we doen het niet; het lezen van een boek. Leg die telefoon weg, laat het bad vollopen, dim de lichten en pak er een boek bij. Je gedachten zullen snel ontspannen en jij ook. Even nergens aan denken, dat is toch heerlijk. Dus waar wacht je nog op; pak een boek uit de kast of bestel er een!

2. Luister naar je lievelingsmuziek
Sluit je ogen en luister naar ontspannen achtergrondmuziek. Ontspan jij juist wanneer je kan meezingen op een ander genre? Ga daar dan voor. Nog een tip: op Spotify staan genoeg playlists die speciaal samengesteld zijn voor je relaxmoment in de badkamer. Ideaal als je het ons vraagt!

3. Een rustgevende badkamer is het halve werk
Rustige kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor innerlijke rust. Kies voor natuurlijke kleurtinten en tegels in lichte tinten in de badkamer, zodat je hier niet door wordt afgeleid. Denk aan kleuren als lichtgrijs, bruin, wit en beige. Ook natuurlijke materialen als hout, steen of marmer doen het goed in een rustgevende badkamer.

4. Ontspan in bad of onder de regendouche
Waar kun je beter ontspannen dan in een bad of onder een heerlijke regendouche? Juist, vrijwel nergens. Neem deze tip zeker mee bij het samenstellen van jouw droombadkamer. Dit zorgt voor een ultiem genietmomentje. Zorg dat je een uurtje op de dag inpland voor jezelf om hier de tijd voor te nemen. Vergeet dan niet om jezelf te verwennen met je lievelings bad of douche spullen. 

5. Geef aandacht aan jezelf 
Iets wat nooit geheel onbelangrijk is; aandacht aan jezelf geven. Zorg ervoor dat je altijd heerlijke verzorgingsproducten in de badkamer hebt staan. Zorg bijvoorbeeld voor een nisje in de douche waar je deze producten gemakkelijk kwijt kan. Gebruik de badkamer als een plek om jezelf te verwennen. Gebruik een gezichtsmasker, scrub je lichaam of geef jezelf een ontspannende massage met een hydraterende lotion. Het verzorgen van je lichaam kan een rustgevend gevoel geven. 

6. Zorg voor extra sfeer
Sfeer is een essentieel onderwerp in de badkamer als het gaat om ‘me-time’ creëren. Zorg er daarom voor dat je geen fel licht aan hebt staan. Dim de verlichting, of zet het licht gewoon helemaal uit. Om dit moment helemaal af te maken, kun je wat kaarsjes neerzetten en deze aansteken. Geniet van de rust en het warme licht van de kaarsen.

7. Een groene oase
Aankleding in de badkamer kan zorgen voor een ultiem wellnessgevoel. Planten zorgen voor sfeer en een gevoel van rust. Tover jouw badkamer om tot een heerlijke groene oase en geniet van jouw moment.

8. Opgeruimd staat netjes
De titel zegt het al, een opgeruimde badkamer betekent een opgeruimd gevoel. Je wordt er niet vrolijk van als er van alles op de grond slingert. Zorg daarom voor genoeg opbergruimte in de badkamer door middel van een badkamerkast. Berg hier alles in op en je kan genieten van een opgeruimd gevoel.

Binnenkijken bij

Deze mensen waren je voor, zij hebben hun droombadkamer samen laten stellen bij/door Brugman. Hier ervaar je wat rust is in een badkamer. Van een grote regendouche tot het gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren; het draagt er allemaal aan bij. Kies bijvoorbeeld voor een deur in de douche, dit zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft. Heerlijk als je nog even wil nagenieten van een ontspannen douche. En iets wat al helemaal niet mag ontbreken in een badkamer waar ‘me-time’ voorop staat; een heerlijk bad. Dé key tot ontspanning! 

Meer informatie en inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kom gerust langs in een van onze Brugman winkels of maak een afspraak! Onze adviseurs helpen je graag met de zoektocht naar een nieuwe badkamer en/of keuken.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken