Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De schiereiland keuken:
wel de lusten, maar niet de lasten van een eilandkeuken

De schiereiland keuken is één van de minder bekende keukenopstellingen. Toch heeft een keuken met schiereiland veel voordelen waardoor dit zeker een opstelling is die het overwegen waard is! Een schiereiland is een keuken- of kookeiland dat met één kant grenst aan de wand of het keukenblok. Hierdoor lijkt een schiereiland op een los kookeiland, maar het heeft veel voordelen in vergelijking met een vrijstaand eiland. Ook zijn er vele variaties en keukenstijlen met een schiereiland mogelijk, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Laat je inspireren door de mogelijkheden van een schiereiland in de keuken!

Verschillende keukenopstellingen met een schiereiland

Met een schiereiland zijn verschillende keukenopstellingen mogelijk. Zo is een U-keuken met schiereiland heel goed mogelijk. Door een U opstelling met schiereiland uit te breiden krijg je als het ware twee keukens in één. Heel praktisch als je vaak met meerdere mensen tegelijk in de keuken bent. Ook levert deze opstelling heel veel werkruimte met zich mee waardoor het ideaal is voor echte kookliefhebbers.

Vergelijkbare voordelen hebben de hoekkeuken met schiereiland en de L-keuken met schiereiland. In zowel een schiereiland met L opstelling als in een schiereiland met hoekopstelling wordt extra werkruimte en een speels effect gecreëerd. Tot slot is ook een keuken met schiereiland en bar een hele mooie opstelling waar het praktische met het aangename wordt gecombineerd. Een schiereiland met een bar combineert ontspannen met koken, waardoor dit een extra gezellig effect geeft in de keuken.

Schiereiland in kleine ruimte

Zoals gezegd is een schiereiland in een kleine keuken de ideale oplossing als je graag een keukeneiland zou willen, maar hier te weinig ruimte voor is. Een kleine keuken met schiereiland heeft de voordelen van een kookeiland maar niet de nadelen. Zo geniet je ook met een klein schiereiland van de lusten maar niet de lasten van een vrijstaand keukeneiland, zoals bijvoorbeeld het ombouwen van de leidingen en de grote hoeveelheid ruimte rondom het kookeiland nodig is.

Met onze gratis 3D-keukenplanner is het mogelijk om thuis alvast een keuken te ontwerpen. Doordat je de ruimte op je eigen situatie aan kan passen, krijg je direct een beeld van wat er allemaal mogelijk is.

Schiereiland of (los) kookeiland

Zoals gezegd is een schiereiland een keuken- of kookeiland dat met één kant grenst aan de wand of het keukenblok. Hierdoor lijkt een schiereiland keuken op een keuken met eiland, maar het heeft veel voordelen in vergelijking met een los kookeiland. Ten eerste neemt een schiereiland minder ruimte in beslag, waardoor deze opstelling ook prima toe te passen is in kleinere ruimtes. Ten tweede hoeven er bij een schiereiland waarschijnlijk minder aansluitingen verplaatst te worden.

Als je kiest voor een kookgedeelte op het schiereiland, dan kunnen de aansluitingen voor de kookplaat gemakkelijk via het keukenblok naar de wand lopen. Kort gezegd is een keuken met schiereiland dus compacter dan een keuken met kookeiland en makkelijker in de aanleg. Vaak wordt gedacht dat een nadeel van een schiereiland is dat de loopruimte wordt geblokkeerd, maar als je kiest voor een slimme indeling kan het tegendeel waar zijn! Als je twijfelt tussen een schiereiland of kookeiland is een keuken met schiereiland dus zeker het overwegen waard.

Eilandkeukens in verschillende stijlen

Eiland keukens kunnen worden uitgevoerd in verschillende stijlen. Een moderne keuken met schiereiland is een goede optie als je houdt van strakke lijnen en materialen. Als je meer houdt van tierlantijntjes en rustieke materialen is een landelijke keuken met schiereiland misschien wel wat voor jou. Tussen deze twee stijlen in is een houten keuken met schiereiland een mooi compromis: met deze stijl kun je zowel een strakke als landelijke sfeer neerzetten in de keukenruimte.

Keuken met schiereiland kopen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een keuken met schiereiland kopen? Bij Brugman ben je aan het juiste adres. We adviseren je graag, zowel in de showroom als bij je thuis. Maak nu een afspraak en we helpen je graag met advies en tips hoe je deze keukenopstelling het beste kunt toepassen in jouw ruimte. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen om zelf alle mogelijkheden te bekijken!

Magazine aanvragen
Afspraak maken