Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Goedkope keuken slim samenstellen

Een scherp geprijsde keuken voorzien van alle gebruiksgemak? Door slim te besparen op je keukenaankopen realiseer jij zonder veel moeite een goedkope keuken.

Zet daarvoor je wensen en prioriteiten op een rijtje en kies vervolgens voor voordelige oplossingen. Ook qua materiaal en afwerking kun je flinke besparingen realiseren. Zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling. Want een goedkope keuken kan verrassend mooi zijn!

Handige bespaartips!

​​​​Welke keukenwensen hebben prioriteit? Zet dit als eerste voor jezelf op een rijtje. Bepaal voordat je kiest voor details ook eerst de meest efficiënte indeling voor je goedkope keuken. Voor een goedkope keuken is een kritische blik op de volgende onderdelen onmisbaar:

  • Apparaten

  Heb je al die extra functies nodig? Kijk voor een goedkope keuken welke keukenapparaten meer basic kunnen. Of combineer meerdere functies in één apparaat, bijvoorbeeld met een combimagnetron, koel-vriescombinatie of een combi-stoomoven. Kies je afzuigkap aan de hand van wat je keuken nodig heeft aan afzuiging. Veel vermogen betekent ook: duurder. En wat dacht je van ledverlichting? Het is misschien niet de eerste ingeving bij je gedachte aan een goedkope keuken, maar je verdient de investering wel snel terug door energiebesparing.

  • Aanrechtblad

  Een werkblad van kunststof is ideaal als je een goedkope keuken wilt. Saai? Helemaal niet! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fraaie natuursteen- of houtlook. Zo geef je jouw goedkope keuken toch een bijzondere uitstraling.

  • Deuren

  Bespaar voor een goedkope keuken op de afwerking van de keukendeurtjes. Je boet dan niet per se in op kwaliteit. Wil je deurtjes in hoogglans? Kies eens voor kunststof. Laat wel de (dubbele) glanzende laklaag voor extra glansintensiteit achterwege, want dan ben je duurder uit. Vind je hout mooi? Het houtmotief van een goedkoper fineerdeurtje is bijna niet te onderscheiden van echt hout. In een goedkope keuken zie je meestal geen kaders of ingefreesde bewerkingen in de deuren; die zijn bewerkelijk en daardoor kostbaar.

  • Kasten

  Bepaalde kasten kun je beter achterwege laten in jouw goedkope keuken. Zoals korflades. Wil je ze toch graag? Eentje is vaak al voldoende voor je pannen en voorraad. En kasten tot aan het plafond zien er indrukwekkend uit, maar als je er niet bij kunt, heb je er weinig aan. En wist je dat een kookeiland niet per se duurder is dan een 'gewone' keukenopstelling? Kijk wel even of je hiervoor leidingen moet verplaatsen. In dat geval is de combinatie van een spoeleiland en een kookgedeelte tegen de wand een voordeliger alternatief.

  Advies voor jouw goedkope keuken?

  Kom naar Brugman! Wij helpen je graag bij het creëren van de ideale goedkope keuken. Kom een langs in een van onze vestigingen voor advies.

  Bekijk ook

  Stel je keuken samen

  Voorbeelden keukens

  Keukenspecialist

  Keukenoplevering

  Keuken ontwerpen

  Wat kost een keuken?

  Goedkope keukens kwaliteit

  Budget keukens

  Goedkope keukens bespaar

  Nieuwe keuken

  Magazine aanvragen
  Afspraak maken