Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Steeds groenere keukens

Groen, groener, groenst: alles wordt steeds duurzamer en daar moet de keuken ook aan geloven. Maar waar begin je nou? Geen zorgen, Brugman helpt jou hierbij! Wij delen slimme tips rondom duurzaamheid in de keuken, zo kun je al heel wat duurzamer worden. Niet alleen tips worden gedeeld, ook investeringen die je kunt doen in de keuken om zelf daadwerkelijk wat te veranderen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker verder!

Quick wins

Wil jij je keuken graag verduurzamen, maar wil je niet dat het veel inspanning gaat kosten? Dan zijn deze ‘quick wins’ tips wat voor jou. Energie besparen, water besparen en minder weggooien. Welke duurzame keuzes maak jij?

Laat de kraan niet onnodig lopen
Gebruik alleen water wanneer je het echt nodig hebt. Gebruik je het water niet? Zet de kraan dan direct uit. 

De vaatwasser op eco stand wanneer hij echt vol is
Kleine aanpassingen maken een groot verschil. Zet de vaatwasser daarom pas aan als hij écht vol is. Zet ‘m dan ook nog eens op eco stand en je bent al heel goed bezig. 

Scheid je afval
Kleine moeite, maar je bespaart er CO2 en geld mee. Dus gooi die bananenschil bij het groenafval en je lege waterflesje bij het plastic.

Investeringen

Als je écht een duurzame keuken wil, dan is het doen van investeringen interessant. Hierdoor kun je besparen in je keuken, op geld en energie.

Van gas naar inductie
Goed voor de portemonnee en het is ook nog eens duurzaam. Een inductiekookplaat werkt namelijk op elektriciteit in plaats van gas. We gaan steeds minder gas gebruiken in Nederland, doe er daarom je voordeel mee om een elektrische kookplaat in huis te nemen. 

Schaf een Quooker aan
Een verantwoorde aanschaf; een Quooker-systeem. Je bespaart er water en energie mee. Een win-win situatie dus!

Pas LED-verlichting toe
Door ouderwetse lampen te vervangen door LED-lampen bespaar je veel elektriciteit. Gloeilampen verbruiken namelijk tot wel zeventien keer (!) zoveel als een LED-lamp.

Kies voor een prullenbaksysteem
Met een prullenbaksysteem in de keuken kun je al het afval netjes scheiden én houd je het ook nog uit het zicht. Geef de verschillende bakken ieder een kleur of naam, zodat je precies weet wat voor afval er in welke bak thuishoort. 

Vervang je oude apparatuur
Heb je veel oude apparatuur in je keuken? Weg ermee! Vervang dit voor nieuwe energiezuinige apparatuur, zoals een koelkast, vriezer of vaatwasser. 

Waterbesparende kranen
Waterbesparende kranen zorgen voor minder doorloop van water. Zo komt er minder water uit de kraan, zonder dat dit de sterkte van de waterstraal beïnvloedt. Hiermee bespaar je tot wel 50% aan water! 

Kies voor duurzame materialen
Om de keuken georganiseerd te houden kun je kiezen voor organizers van duurzame materialen. Zoals een bestekinzet van hout of bakken om je producten in te zetten/bewaren van hout.

Voorbeelden van duurzame organizers

1. Glazen voorraadpotten
Deze voorraadpotten houden het voedsel vers en je ziet in een oogopslag wat je nog op voorraad hebt.

2. Houten opbergers zijn altijd goed
Houten opbergers zijn een duurzame en goede keuze. Je hebt veel verschillende opties, kies bijvoorbeeld voor stoere bamboe kistjes om je kruidenpotjes in te bewaren.

3. Soms ontkom je er niet aan een plastic variant te gebruiken
Ontkom je er écht niet aan? Kies dan voor opbergers van gerecycled plastic om toch aan het milieu te denken.

Een nieuwe keuken

Soms kom je er niet met wat slimme tips of kleine investeringen en is de beste optie om voor een nieuwe keuken te gaan. Let bij het kopen van een nieuwe keuken op duurzame materialen, zoals hout en steen. Kies voor een stenen aanrechtblad met kastanjehouten keukenkastjes. Met deze duurzame materialen heb je een stijlvolle en tijdloze keuken.

Meer inspiratie opdoen?
Kom langs in onze nieuwe winkel of maak een afspraak!

Ben je opzoek naar handige producten of accessoires die kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw keuken? Of ben je op zoek naar een compleet nieuwe keuken? Bij Brugman helpen wij jou. Ook voorzien de keuken adviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe keuken. Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag bij het samenstellen van jouw droomkeuken en voorzien je van professioneel advies.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken