Brugmans boekentips

Of je nu een gepassioneerde thuis-chef bent of nog maar net begint met koken; er is niets beter dan een goed kookboek om je te inspireren tot het uitproberen van nieuwe gerechten en je kookkunsten te verbeteren. We hebben een aantal boekentips samengesteld om je te helpen bij het vinden van het perfecte kookboek voor jou én voor de kids. Of je nu op zoek bent naar gezonde recepten, zoete verleidingen, eenvoudige maaltijden of juist culinaire uitdagingen; er is voor ieder wat wils!

Kinderkookboeken

Met een leuk kinderkookboek kunnen kinderen op een speelse manier de keuken verkennen en hun eigen creaties maken. Bovendien is koken met kinderen een geweldige manier om quality time door te brengen en hen kennis te laten maken met nieuwe smaken en gerechten. Dus trek die schorten maar aan en laat je kids meehelpen in de keuken!

Heel holland bakt kinderkookboek 
Dit kinderkookboek is perfect voor jonge bakkers! Het bevat 50 stap-voor-stap recepten die speciaal zijn ontworpen voor kinderen; van cupcakes tot koekjes, taarten en gezonde traktaties. Met het 'Heel Holland Bakt Kinderbakboek' kun je gezellig samen bakken en smullen!

Koken met Kikker 
Het kookboek 'Koken met Kikker' laat kleine kinderen niet alleen genieten van de avonturen van Kikker en zijn vriendjes, maar inspireert ze ook om te koken. Elk verhaal van Kikker en zijn vriendjes wordt gecombineerd met een bijpassend en eenvoudig recept, perfect voor kleine chefs die graag koken en verhalen beleven. 

Eten met Nijntje 
Het kinderkookboek 'Koken met Nijntje' laat kinderen kennismaken met gezonde en smaakvolle gerechten door middel van kleurrijke illustraties en eenvoudige recepten. Een leuke manier om samen met je kinderen te koken en nieuwe smaken te ontdekken!

De beste kookboeken voor in de keuken

We hebben een selectie gemaakt van de meest smakelijke en verrassende kookboeken die er zijn. Van traditionele gerechten tot vernieuwende smaken; met deze kookboeken is nieuwe inspiratie gegarandeerd! 

‘Altijd borreltijd’ van Suzan Aretz
'Altijd Borreltijd' is het ultieme kookboek voor iedereen die houdt van gezellig borrelen met vrienden en familie. Met maximaal vijf ingrediënten tover je de lekkerste hapjes op tafel en maak je van iedere borrel een feestje. Susan Aretz heeft nog 5 andere kookboeken waarin ze laat zien hoe je met haar recepten ook van lunch tot barbecue kunt genieten van heerlijke gerechten.

De kookboeken van Nora Fench
Voor iedereen die gezond en lekker wil eten zonder te veel tijd in de keuken door te brengen zijn de kookboeken van Nora Fench een inspiratie! Het 'blender kookboek' is een must-have voor ouders met kritische eters. In dit boek toont Nora de eindeloze mogelijkheden van koken met een blender en hoe je groenten 'foolproof' kunt verwerken in aantrekkelijke gerechten voor kids. 

Bakbijbel, Rutger bakt van A tot Z
De 'Bakbijbel' van Rutger van den Broek is een onmisbaar kookboek voor iedereen die van bakken houdt. Met meer dan 160 recepten, handige tips en aanwijzingen staat dit boek vol tijdloze klassiekers en ultieme zoetigheden.

Gezond en simpel

In onze drukke leven kan gezond en lekker koken er nog weleens bij inschieten. Gelukkig zijn er tal van kookboeken beschikbaar die gezonde en simpele recepten bieden. 

Elke dag lekker en simpel
‘Elke dag lekker en simpel’ is een heerlijk kookboek met praktische tips om snel en gezond te koken en is geschikt voor zowel beginners als ervaren koks.

Simpel van Ottolenghi
‘Simpel’ van Ottolenghi is een prachtig minimalistisch kookboek dat de culinaire stijl van deze bekende chef weerspiegelt. Het bevat eenvoudige, gezonde en toegankelijke recepten die toch barsten van smaak en kleur!

Chickslovefood
Het ‘Kidsproof Kookboek’ van Chickslovefood staat vol met snelle, makkelijke en gezonde recepten die kids lekker vinden. Het kookboek is ideaal voor drukke ouders die toch gezond willen koken en hun kids willen betrekken in het kookproces.

Koken met Brugman

Hopelijk heeft deze blog je geïnspireerd om samen met je kinderen de keuken in te duiken en de lekkerste gerechten te bereiden. Vergeet niet om onze Instagram in de gaten te houden voor meer inspiratie, leuke winacties en heerlijke recepten. Lees onze andere blogs voor meer inspiratie voor de keuken! Veel kookplezier!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken