Landelijke badkamer: warm en gezellig - Brugman

Landelijke badkamer: warm en gezellig

De landelijke badkamer is de perfecte badkamerstijl wanneer je houdt van warmte en gezelligheid. De badkamer is een plek van ontspanning en ontspannen kan niet beter dan in de landelijke badkamer. Deze badkamerstijl is heel veelzijdig. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een moderne sfeer met een inloopdouche en strakke kranen. Of je gaat voor een klassieke landelijke badkamer met een vrijstaand bad op pootjes. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Hieronder lees je alles over de landelijke badkamer.

Kenmerken van een landelijke badkamer

Bij een landelijke badkamer denk je snel aan een klassieke stijl. Toch zie je tegenwoordig juist veel moderne elementen terugkomen in deze badkamer. Belangrijke kenmerken van een landelijke badkamer zijn:

  • Een warme uitstraling. Deze creëer je door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout. Gebruik off-white in plaats van spierwit en voeg hier aardetinten en zandkleuren aan toe voor een knus gevoel.
  • Voor kleur in deze badkamer wordt vaak gebruik gemaakt van pasteltinten en motieven in tegels. Denk daarnaast eens aan het toevoegen van groen in de vorm van planten. 
  • Houten lambrisering geeft die klassieke landelijke sfeer.
  • Kleine vierkante tegels op de vloer of wand zijn een goede keus. Een grafische badkamervloer geeft een meer moderne sfeer aan de landelijke badkamer.

Landelijke badkamermeubels

De badkamermeubels in een landelijke badkamer kan je makkelijk aanpassen aan jouw stijl. Vintage, moderne en strakke badkamerelementen; het kan allemaal. Voor een landelijke uitstraling kan je het beste kiezen voor eenvoudige meubels die uitblinken door hun perfecte afwerking. Maar dat houten kastje van je oma past hier ook prima bij. Voor een klassieke landelijke badkamer combineer je een eenvoudig meubel bijvoorbeeld met een badkuip op pootjes en een messing kraan. Past een moderne sfeer beter bij je? Kies dan voor een strakke wastafel en moderne, rechthoekige kraan in combinatie met een houten meubel. 

Bekijk de mogelijkheden zelf

Jouw persoonlijke smaak kan je uitstekend verwerken in een landelijke badkamer. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw badkamer? Ga naar één van onze vestigingen om de opties te bekijken. Wij geven je graag persoonlijk advies. 

Een waterstraal die aanvoelt als een heerlijke regenbui

Belangrijk onderdeel van je douche is de douchekraan. Kies je voor een basic glijstangcombinatie of een inbouw regendouche. Brugman helpt je met kiezen. Lees hier alles over douchekranen.

Trend: douchevloer

Populair in de badkamer is op dit moment de douchevloer. Een vlakke vloer in allerlei kleuren te kiezen. Dus perfect af te stemmen op je vloertegel! Bijkomend voordeel: geen voegen die je schoon moet houden.

Alles lezen over tegels

Tegels bepalen voor een groot deel de uistraling van je badkamer. Begin dus bij het kiezen van een mooie tegel. Of misschien wel een combinatie van verschillende tegels! Lees hier alles over tegels.

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten