Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Tegeltrend: combineer verschillende tegelpatronen

Ontdek de verschillende tegelpatronen en laat je inspireren door de oneindige mogelijkheden om jouw badkamer een unieke sfeer te geven. Van klassiek gestapeld tot trendy visgraat en eigentijds hexagon; elk patroon heeft zijn eigen karakter en uitstraling. Tegelpatronen hebben de kracht om een stijlvolle ambiance te creëren die naadloos aansluit bij jouw persoonlijke smaak en interieurstijl. Of je nu gaat voor een tijdloze en verfijnde look, een speelse en creatieve uitstraling, of een moderne en gedurfde sfeer, de keuze van het tegelpatroon is bepalend voor de totale beleving van de ruimte. Laat je inspireren door de verscheidenheid aan tegelpatronen en ontdek hoe ze elke ruimte omtoveren tot een meesterwerk van design en stijl.

Gestapeld

Het gestapelde tegelpatroon is een veel voorkomende en populaire keuze. Dit legpatroon zorgt voor een strak en geordend uiterlijk, waarbij de tegels netjes recht naast en boven elkaar worden geplaatst. Vooral met rechthoekige tegels, gelegd in de lengte, kun je een optisch vergrotend effect creëren. Hierdoor lijkt de ruimte groter dan hij in werkelijkheid is. Het gestapelde patroon is tijdloos en past goed bij zowel moderne als klassieke interieurstijlen.

Halfsteens

Het halfsteens tegelpatroon voegt een speelse en dynamische touch toe aan elke ruimte. Bij dit patroon verschuift elke rij tegels de helft van de lengte ten opzichte van de andere rij. Dit legpatroon biedt een gevoel van beweging en variatie, waardoor de ruimte een dynamische sfeer krijgt. Het is een perfecte keuze voor wie een moderne en creatieve stijl wil creëren in zijn interieur. Het halfsteenspatroon is veelzijdig en kan worden toegepast met verschillende tegelformaten, kleuren en materialen, waardoor je de vrijheid hebt om een unieke uitstraling te creëren.

Wildverband

Het wildverband tegelpatroon is een variant op het halfsteens patroon, waarbij de tegels niet volgens een vast patroon verspringen, maar juist willekeurig worden geplaatst. Dit geeft een unieke en organische uitstraling die een gevoel van spontaniteit en natuurlijkheid oproept. Het wildverband patroon zorgt voor een speels en levendig effect, waardoor de ruimte een bijzondere charme krijgt. Deze tegelstijl is perfect voor wie op zoek is naar een nonchalante en creatieve sfeer in het interieur.

Visgraat

Het populaire visgraat tegelpatroon is een tijdloos en stijlvol legpatroon. Dit patroon wordt gekenmerkt door de diagonale plaatsing van de tegels, die samen een prachtig visgraatmotief vormen. Het visgraat patroon creëert een gevoel van beweging en diepte, waardoor de ruimte een dynamisch en verfijnd karakter krijgt. Bovendien biedt het visgraat tegelpatroon een wereld van mogelijkheden als het gaat om kleur en tinten. Van klassiek wit of neutrale tinten voor een tijdloze uitstraling, tot gedurfde en contrasterende kleuren voor een eigentijds statement. 

Hexagon

Het tegelpatroon hexagon, ook wel bekend als zeshoekige tegels, is een moderne en trendy keuze die direct in het oog springt. Met hun unieke zeshoekige vorm kunnen deze tegels maar op één manier worden gelegd, wat zorgt voor een opvallend en gestructureerd ontwerp. Deze dynamische tegels kunnen in veel verschillende kleuren worden gelegd, waardoor je eindeloos kunt variëren en experimenteren. Het hexagonpatroon voegt een speels en levendig effect toe aan de ruimte en kan zowel als subtiele accenten of als gedurfde statements worden toegepast. 

Visschub verbanden

Het visschub verband is een nieuwe en opvallende trend die een unieke touch toevoegt aan elke ruimte. Geïnspireerd op de schubben van vissen, worden de tegels in een overlappend patroon gelegd, wat een prachtig visgraatmotief creëert met een twist. Deze stijl is vooral perfect voor de badkamer, waar het een gevoel van elegantie en luxe oproept. Denk aan lichtroze tinten voor een zachte en romantische uitstraling, of juist aan (donker)groene kleuren voor een natuurlijke uitstraling.

Overtuigd van deze tegeltrend?

Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Iedere showroom van Brugman heeft een groot tegelplein waar een adviseur je kan voorzien van alle informatie en mogelijkheden. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste tegeltrends en meer!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken