Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Greeploze keuken

Wie denkt dat keukenkasten en lades alleen met handgrepen of knoppen geopend kunnen worden heeft het mis! De greeploze keuken bevat andere technieken voor de toegang naar het keukengerei. Is deze praktische en moderne keuken iets voor jou?

Greeploze versus semi-greeploze keuken, wat zijn de verschillen?

Bij een greeploze keuken worden alle kasten en lades op een andere manier geopend dan door middel van een greep. De keuken ziet er luxe, strak en glad uit. De keuken straalt eenvoud en rust uit en je wordt niet meer afgeleid door knoppen of handgrepen. Bij een semi-greeploze keuken beschikt de keuken nog wel over grepen, maar zijn ze niet heel zichtbaar. De handgrepen zijn weggewerkt in de bovenkant van een kast of de zijkant van een lade, dit wordt de greeplijst genoemd.

Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende technieken, zoals de push-to-open - ook wel de tip-on - techniek genoemd. Lades en deuren worden geopend door zacht op het front te duwen. Handig als je met vieze handen iets nodig hebt of je handen vol hebt met boodschappen. De deuren en lades worden eenvoudig gesloten door ze zacht dicht te drukken.

Greeploze keukens in verschillende kleuren

De greeploze keuken is minimalistisch, strak en modern. De kleuren die daar perfect bij passen zijn wit en zwart. Kies voor een greeploze keuken in volledig zwart of wit, of combineer deze twee kleuren met elkaar. Daarnaast kan je kiezen voor hoogglans of een matte kleur. Beide kleuren geven weer net een andere uitstraling. Een greeploze zwarte hoogglans keuken is modern, een mat zwarte keuken oogt al snel industrieel.

Soft motion techniek

Om de keukenlades- en kasten zacht en geluidloos te sluiten, is er een soft motion techniek. Hierdoor hoor je vrijwel niks als je de deuren en lades sluit. Het voorkomt ook nog eens beschadiging aan de meubels en is ideaal wanneer iemand chagrijnig de kastdeur dicht wil gooien als er ‘weer niks lekkers in huis is’.

Greeploze onderdelen in de keuken

Keukenkasten en lades zijn niet de enige greeploze onderdelen in de keuken, ook de oven en de koelkast behoren tot de mogelijkheden! De greeploze oven en koelkast werken eigenlijk hetzelfde als de greeploze keukenkastjes. De deur van de oven wordt middels de push to open techniek geopend. De deur wordt vloeiend geopend en aan het einde gedempt dankzij de soft motion techniek. Bij de greeploze koelkast hoef je ook alleen maar zacht tegen het front te drukken om de deur te openen.

Meer weten? Plan eenvoudig online een afspraak bij Brugman

Nieuwsgierig geworden naar een greeploze keuken? De adviseurs van Brugman helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken