Profiteer t/m zondag van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer t/m zondag van stapelkorting tijdens Brugmania!

Hoe stel ik mijn keuken samen?

Wanneer je weet wat voor type keuken je wilt, komt het het leukste gedeelte: het samenstellen van de keuken! Bladen, kastjes, greepjes, apparatuur; het uitzoeken van de verschillende onderdelen om een keuken samen te stellen kan heel wat voeten in de aarde hebben. Brugman helpt je en laat hier op een overzichtelijke manier zien waar je allemaal aan moet denken bij het samenstellen van een keuken.

Waar let je op bij het samenstellen van je keuken?

Om het samenstellen van je keuken makkelijker te maken heeft Brugman hier de vijf belangrijkste onderdelen van een keuken op een rijtje gezet.

  • Aanrechtbladen: dit is belangrijk bij het samenstellen van je keuken, het is namelijk niet iets wat je makkelijk vervangt. Tip: kijk niet alleen naar wat je mooi vindt en wat binnen je budget past, maar let ook op de onderhoudsgevoeligheid van je aanrechtblad.
  • Keukenapparatuur: ga je voor ingebouwde apparatuur of wil je toch liever die grote Amerikaanse koelkast met dubbele deuren? De juiste apparatuur is van belang in de keuken, je maakt er immers elke dag gebruik van.
  • Keukenkastjes: wil je keukenkastjes of lades? Of juist een combinatie van beiden? Ga je voor veel opbergruimte en weinig afstoffen, dan zijn keukenkastjes voor zowel onder als boven het aanrechtblad heel fijn. Wil je juist je servies en kookgerei tentoonstellen, denk dan eens aan planken boven je aanrechtblad.
  • Grepen: hoewel het een klein onderdeel van de keuken lijkt, hebben grepen veel invloed op de stijl van de keuken. Voeg moderne greepjes toe aan een verder landelijke keuken, en je hebt opeens een moderne landelijke keuken. Met greepjes kan je daardoor alle kanten uit.
  • Keukenaccessoires: dit is misschien iets waar niet veel mensen over nadenken bij het samenstellen van een keuken maar speelt wel een grote rol bij de finishing touch. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting van je keuken, maar ook aan de achterwand of opbergaccessoires. Hiermee maak je de keuken helemaal af naar jouw smaak.

Stel zelf je keuken samen met de 3D keukenplanner

Wil je zelf aan de slag om je keuken samen te stellen? Probeer dan onze 3D keukenplanner. Hierbij kun je kiezen uit eindeloze mogelijkheden in tegels, frontjes, grepen, etcetera. Bovendien kun je hierbij de juiste indeling van de ruimte meenemen. Hierdoor krijg je een realistische en professionele tekening van jouw droomkeuken.

Bekijk ook

Stel je keuken samen

Voorbeelden keukens

Keukenspecialist

Keukenoplevering

Keuken ontwerpen

Wat kost een keuken?

Goedkope keukens kwaliteit

Budget keukens

Goedkope keukens bespaar

Nieuwe keuken

Magazine aanvragen
Afspraak maken