De nieuwste badkamertrends van 2023

Een badkamer is niet alleen meer functioneel, maar een fijne plek waar je heerlijk tot rust kunt komen. We maken er steeds vaker een wellness in huis van. Waar moet je op letten en wat zijn de trendkleuren. Wij vertellen je in deze blog alles over de nieuwste badkamertrends voor 2023. met onze tips creëer jij gegarandeerd een trendy badkamer.

Organische vormen in de badkamer

Ronde en organische vormen zijn niet meer weg te denken uit de badkamer. Met deze vormen doorbreek je de strakke lijnen van bijvoorbeeld tegels in de badkamer en zorg je voor een mooi en warm contrast. Ronde, zachte en curvy vormen veroveren ons badkamer interieur. Ga jij voor een ovale spiegel, visschub tegel of ronde waskom. De keuze is reuze. Stylingtip: Breng extra sfeer in de badkamer met een ronde badmat en vazen in organische vormen.

Duurzame badkamer

Door de inflatie en hoge energieprijzen wordt 2023 een perfect jaar voor duurzame badkamerproducten. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel met led verlichting of overweeg om het bad te isoleren. Daarnaast zijn er ook innovaties. Zo kun je kiezen voor een waterbesparende douchekop en- toilet of een energiebesparende thermostaatkraan. Of kies voor een toilet met bidet. Dat bespaart het gebruik van toiletpapier. Alle kleine beetjes helpen!

Aardetinten

In de badkamer zien we in 2023 steeds meer aardetinten terugkomen. Dit zijn zachte kleuren geïnspireerd uit de natuur zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe. Aardetinten zijn perfect te combineren met andere kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld voor beige of houtlook tegels in een warme aardse kleur. Door het gebruik van deze kleuren ontstaat er een warm gevoel in de badkamer. Of kies voor verschillende tegels in ton-sur-ton kleuren voor een speels effect.

Ton-sur-ton

2023 staat in het teken van ‘kleur op kleur’. Alles in de badkamer draait dit jaar om een kleur die je in verschillende tinten laat terugkomen. Zo creëer je een chique en tijdloze uitstraling en geniet je toch van een fijne balans. Kies bijvoorbeeld voor een bruine muur, speel met verschillende patronen tegels, plaats een houten badkamermeubel en stijl af met accessoires in bruintinten voor een ton-sur-ton badkamer. Et voilà!

Spiegelkasten

Een spiegelkast in de badkamer; oh zo praktisch. Maar tegenwoordig heb je zelfs spiegelkasten met verlichting of met extra planken voor het hele gezin. Daarom verdient de spiegelkast een plekje in de badkamertrends van 2023. Je geniet niet alleen van een spiegel waarin jij jezelf kunt bewonderen, maar ook van een handige en stijlvolle opbergkast voor het hele gezin.

Scandinavische en Japandi badkamerstijl

Een badkamer waar natuur, minimalisme en rust centraal staat; dat is de nieuwe badkamertrend van 2023. De Scandinavische badkamer bestaat uit een natuurlijke basis zoals wittinten of andere neutrale kleuren zoals beige of lichtgrijs. Vervolgens wordt de badkamer afgemaakt met natuurlijke materialen en strakke lijnen. Combineer bijvoorbeeld een beige badkamer met  een natuurstenen waskom en houten accessoires. Je maakt de ruimte pas echt af met een mooie kamerplant! Wil je liever een contrast aanbrengen? Dat is mogelijk met de Japandi-stijl. Voeg wat donkere elementen toe zoals een zwarte kraan en geniet van deze opkomende trend.

Reliëf in de badkamer

Geef jouw badkamer in 2023 net dat beetje extra door te kiezen voor tegels, accessoires of badkamermeubels met een reliëf of textuur. Op deze manier creëer je een hele nieuwe sfeer in de badkamer.

Natuurlijke materialen

Last but not least; natuurlijke materialen voeren dit jaar duidelijk de boventoon in de badkamer. Hierbij kun je denken aan materialen van hout, steen, marmer of van beton. Kies bijvoorbeeld voor een eikenhouten badkamermeubel, een betonlook douchewand of fleur de badkamer op met kleurrijke kamerplanten. Natuurlijk kun je de badkamer ook afstylen met natuurlijke materialen zoals een rieten opbergmand. Wij zijn fan!

Welke trend is jouw favoriet?

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe badkamer of de bestaande badkamer wilt omtoveren; met de nieuwste trends van 2023 moet dat helemaal goedkomen. Wil je tips van onze professionals? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de badkamer? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste badkamertrends.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken