Keukenapparatuur kiezen? Deze tips helpen je op weg.

Keukenapparatuur

Keukenapparatuur vormt de motor van je keuken. De creatie van je favoriete gerechten staat of valt immers met de juiste keukenapparatuur. Of je nu op zoek bent naar keukenapparatuur voor je nieuwe keuken of je huidige apparaten wilt vervangen, je kunt alle kanten op qua merken, functionaliteiten, design en luxe.

Weet je niet waar te beginnen? Brugman helpt je graag bij het kiezen van de geschikte keukenapparatuur.

Keukenapparatuur kiezen? Start praktisch

Het is slim om te beginnen met de belangrijkste keukenapparatuur. Zet eens voor jezelf op een rij wat je zeker nodig hebt. Hieronder helpen we je op weg. Per apparaat geven we bovendien enkele aandachtspunten die bepalend zijn voor je keuze.

 • Koelkast: inhoud, indeling en energieverbruik 

Hoe groot is je huishouden? Houd per gezinslid een inhoud van 50 liter aan bij een standaard voorraad. Let ook goed op de indeling en het energieverbruik. En het model natuurlijk. Tegenwoordig is de Amerikaanse koelkast populair onder de keukenapparatuur.

 • Kookplaat: kookstijl, onderhoud en veiligheid 

Wok je graag of hou je van een goed biefstuk? Dan is een kookplaat die snel reageert - zoals een gas- of inductiekookplaat - een must. Ook onderhoudsgemak en veiligheid spelen een rol bij je keuze. Zoals bij alle keukenapparatuur.

Met deze keukenapparatuur toon je klasse! Latte macchiato, espresso of 'gewoon'; bij de keuze voor een inbouw koffiemachine kies je uit een compleet palet aan koffievarianten. Jouw smaak is een belangrijke factor. En het oog wil natuurlijk ook wat.

  Een combimagnetron is een slimme keuze wanneer je weinig ruimte in je keuken hebt of de magnetron- en ovenfunctie efficiënt wilt combineren in één apparaat. Let bij je keuze vooral op de programmaopties en het bedienings- en onderhoudsgemak.

  Bij deze keuze is de afvoermogelijkheid bepalend. Een afzuigkap met motor sluit je aan op een afvoerpijp naar buiten. Een kap zonder motor is ideaal als je keuken is aangesloten op een centraal afzuigsysteem. Heb je geen mogelijkheid voor luchtafvoer? Dan kies je een recirculatie afzuigkap. Daarnaast is design steeds belangrijker bij de keuze voor deze keukenapparatuur.

   Misschien is dit wel het eerste waar je aan dacht toen we begonnen over keukenapparatuur. Er zijn allerlei modellen, van een geïntegreerde vaatwasser tot een vrijstaand model of een onderbouwvaatwasser. Let bij je keuze op het energieverbruik en bedenk daarbij hoe intensief je de vaatwasser gebruikt. Kijk ook even naar de afmetingen van je servies voordat je een keuze maakt.

   • Oven: gebruik en beschikbare ruimte 

   Een voornaam stukje keukenapparatuur! Bereid jij (vaak) meerdere ovengerechten tegelijkertijd? Dan komen jouw kookkunsten tot hun recht in een heteluchtoven met meerdere niveaus. Gebruik je je oven minder intensief, dan is een combi-oven een efficiënte keuze qua ruimte.

   Persoonlijk advies in de winkel

   Als het gaat om keukenapparatuur ben je nu al een stuk wijzer. Maar weet je genoeg om de juiste keuze te maken? Wat zijn je wensen wat betreft onderhoud, veiligheid, energieverbruik en design bijvoorbeeld? Lees meer op deze website of kom voor een persoonlijk advies over je keukenapparatuur naar onze winkel!

   Alles lezen over vaatwassers

   De vaatwasser is niet meer weg te denken uit de keuken van nu. Om te beslissen welke vaatwasser het beste bij jouw huishouden past kan je vast wel wat hulp gebruiken. Lees hier alles over vaatwassers.

   Alles lezen over vrijstaande fornuizen

   In plaats van een kookplaat kiezen voor een vrijstaand fornuis? Als je de ruimte hebt waarom niet? Je kan kiezen voor gas of inductie en je combineert het met een mooie grote oven. Te kiezen in allerlei verschillende stijlen en kleuren. Een echte blikvanger in je keuken!

   Alles lezen over kookplaten

   Een kookplaat kiezen is niet gemakkelijk. De uitstraling moet passen in je keuken en hij moet ook passen bij je manier van koken. Kies je voor de uitstraling en het gemak van gas of wil je zo min mogelijk onderhoud en ga je voor inductie? Lees hier alles over kookplaten.

   Gratis Brugman magazine

   • 56 pagina's inspiratie
   • Gratis in de brievenbus
   • Inclusief echte klantenervaringen