Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Binnenkijken bij Carin en Tonnie

‘We hebben flink wat gediscussieerd!’

Een nieuwe keuken uitzoeken en plaatsen is geen simpel klusje, vertelt een lachende Carin (66). Ze is al vijftien jaar samen met Tonnie (69) en het is voor hen allebei de eerste keer dat ze een groter huisproject op touw hebben gezet. "We hebben een prachtige keuken dankzij Brugman keukens & badkamers!”

Op de bovenste verdieping van een appartementencomplex in Cuijk wonen Carin en Tonnie. “We hebben het mooiste uitzicht van Cuijk,” grapt Carin. Ze kijken uit over een prachtig natuurgebied met een grote plas water. “Het voelt heel ruimtelijk. We wonen hier heel graag.”

Klimmen op het aanrecht

Ruim een jaar geleden voelt Carin aan alles dat het tijd is voor een nieuwe keuken. Het aanrechtblad van de oude keuken is nodig aan vervanging toe. Ook begint ze zich meer en meer te ergeren aan de rest van de keuken. Zo kan ze niet goed bij de bovenste kasten en begint ze zich steeds vaker te storen aan de vingerafdrukken op de hoogglans keuken.

Groen als gras

Na een financiële meevaller besluit het stel op onderzoek uit te gaan voor een nieuwe keuken. “Ik zei tegen Tonnie dat we het aanrechtblad wel kunnen vervangen, maar dat we dan over een paar jaar alsnog de hele keuken moeten doen. Aangezien we niet meer de jongsten zijn, kunnen we beter alles tegelijkertijd doen," vertelt Carin.

Zo gezegd, zo gedaan. Na goede verhalen over Brugman keukens & badkamers te hebben gehoord, stappen Carin en Tonnie samen de winkel binnen. Ze worden stap voor stap begeleid in hun zoektocht. “We hebben goed gekeken wat we met de ruimte willen, daar hebben we samen flink over gediscussieerd,” zegt Carin.

Kriebels

Op het moment dat Carin een olijfgroene keuken met zwarte accessoires ziet, is ze verliefd. Tonnie vindt de kleur nog wat te heftig, dus kiezen ze voor een middenweg. “Eenmaal terug bij de adviseur blijkt dat de middenweg niet meer geleverd wordt." Uiteindelijk is Tonnie het ook eens en gaan ze voor de olijfgroene keuken. 

In de weken voor de levering krijgt Carin wel kriebels in haar buik. Want wat als de keuken wordt geleverd en deze toch niet mooi is? Een muur kan je opnieuw verven, maar met een keuken is dat toch wat moeilijker. Als de keuken eenmaal geplaatst is, zijn ze er allebei helemaal weg van. Een chique, maar ook stoere keuken die helemaal past bij het stel. “Het is nu echt een hele fijne ruimte waarin we lekker kunnen koken, maar wat ook een fijne plek is voor onze kleinkinderen."

Een klein foutje

De oude keuken weghalen, stukadoren en de leidingen goed leggen; het is een hele klus. “Bij het leidingwerk hebben we zelf een foutje gemaakt. Bij het plaatsen blijkt dat het toch niet goed zit en moet er snel geschakeld worden. Gelukkig wordt dit snel opgelost en krijgen we de benodigde informatie, zodat een dag later de keuken alsnog geplaatst kan worden. Ook dit gebeurt met zoveel deskundigheid en met zoveel plezier,” laat Carin weten. “Terugkijkend zijn we dan ook ontzettend blij dat we bij Brugman onze keuken hebben uitgezocht. “Iedereen met wie we te maken hebben gehad, kan op onze complimenten rekenen. En als we ergens twijfels over hadden, werd daar ook serieus naar geluisterd en naar gekeken.”

Ruime lades

Inmiddels is de keuken de favoriete plek van het huis. “De ergernissen zijn verdwenen,” lacht Carin. “Er zijn geen bovenkastjes meer, dus ik hoef niet meer op het aanrecht te klimmen. Er hangen nu mooie wandplanken en de onderste kasten zijn drie ladekasten waarin we veel kwijt kunnen. De lades van de oude keuken waren moeilijk schoon te maken, maar deze kan ik eenvoudig uitzuigen met de stofzuiger. Ideaal, dus weg met stofhoekjes van meer dan tien jaar oud!”, vertelt Carin enthousiast.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren. Of neem een kijkje binnen bij onze andere klanten.

Magazine aanvragen
Afspraak maken