Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Kies voor design industrieel

De stijl design industrieel is een unieke combinatie van twee tegenpolen: de rauwe, stoere uitstraling van de industriële stijl en de elegante, strakke lijnen van modern design. Met design industrieel krijgt de keuken of badkamer een stoere, industriële look met een vleugje luxe en elegantie. Denk aan het gebruik van robuuste materialen zoals staal en beton in combinatie met strakke meubels en moderne afwerkingen.

Wat is design industrieel?

Design industrieel is een stoere interieurstijl waarin de industriële stijl wordt gecombineerd met accenten van design. De industriële stijl is gebaseerd op het interieur van oude fabrieksgebouwen en kenmerkt zich door het gebruik van ruwe en stoere materialen. Veelgebruikte kleuren zijn grijs, zwart en bruin; kleuren die veel te zien zijn in oude fabrieken. Design daarentegen is juist luxueus en modern. Het combineert strakke lijnen met elegante details en maakt gebruik van hoogwaardige materialen. Wanneer je deze twee stijlen combineert, ontstaat er een spannend contrast tussen de rauwe, industriële elementen en de luxe, moderne details.

Design industrieel in de keuken

Design industrieel in de keuken kenmerkt zich door een stoere, maar luxe uitstraling waarbij donkere kleuren veel terugkomen. Door luxe materialen te combineren met industriële details ontstaat er een eigentijdse en stoere uitstraling. Bijvoorbeeld een marmeren aanrechtblad met een stoere mat grijze kraan. Of een betonnen vloer met daarop een kookeiland zonder grepen. 

Met elementen van hout; zoals een houten werkblad of planken aan de muur geef je de design industriële stijl een warme en uitnodigende touch. Ook het gebruik van grote industriële lampen of een nis in de keuken voor kookgerei kan een mooie toevoeging zijn.

Design industrieel in de badkamer

De design industrieel stijl kan ook perfect worden toegepast in de badkamer zoals onze Armano. Betonlook tegels vormen een stoere en stijlvolle basis waardoor je gemakkelijk een balans kunt vinden tussen design en industrieel. Met een stalen en glazen douchewand of natuurstenen waskommen versterk je het robuuste karakter.

Donkere kleuren kunnen goed worden gecombineerd met warme tinten zoals bruin of houten details. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten plank aan de muur voor het plaatsen van handdoeken of een houten badkamermeubel. De combinatie van luxe materialen en industriële details zorgt voor een unieke en karaktervolle uitstraling in de badkamer waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Overtuigd van de design industrieel stijl?

De design industrieel stijl is de perfecte keuze wanneer je van een stoer en luxe interieur houdt. Wil je ook graag een design industrieel stijl in jouw badkamer of keuken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Ben je op zoek naar nog meer keuken- of badkamer inspiratie en nieuwe trends? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste badkamertrends of kijk binnen bij andere klanten van Brugman voor meer inspiratie!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken