De 5 beste schoonmaaktips voor je badkamer

We ontvangen je graag voor inspiratie en advies in de winkel. Wanneer wij advies geven, krijg je van ons een gratis 3D ontwerp met daarin aandacht voor je persoonlijke wensen én budget. We inspireren je met ons brede assortiment en vertellen je daarbij alles over de nieuwste ontwikkelingen en trends. Het gehele traject zal je dezelfde adviseur als contactpersoon houden, wel zo fijn.

Wanneer je net een huis hebt gekocht, kunnen we ons voorstellen dat je het kopen van een nieuwe badkamer het liefst nog even wilt uitstellen. Je kunt in dit geval echter wel tegen het probleem aanlopen dat de badkamer er gebruikt uit ziet. Vervelend, want een badkamer is een ruimte waar je je helemaal thuis wilt voelen. Dan zit er nog maar één ding op: schoonmaken! Wij helpen je graag op weg. Met deze 5 schoonmaaktips maak je je badkamer van top tot teen brandschoon.

Schoonmaaktip 1. Een kalkvrije douchekop dankzij schoonmaakazijn

Wanneer je douchekop onder het kalk zit, wordt niet alleen de straal steeds zwakker, maar ook het water vuiler. Hierdoor sta je minder comfortabel onder de douche. Draai daarom de douchekop los en leg deze een paar uur in warm water met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is een vertrouwd wondermiddel dat kalk en vet snel op laat lossen. Zit er nog kalkaanslag in de gaatjes? Verwijder deze dan met een tandenstoker. 

Schoonmaaktip 2. Gebruik Biotex voor een schoon bad

Na een heerlijk bad is de kans groot dat je vuil en zeepresten blijft zien. Met deze schoonmaaktip krijg je dit gemakkelijk weg. Laat het bad vollopen met heet water en een grote hoeveelheid Biotex. Wanneer je dit een tijdje laat staan en vervolgens naspoelt met warm water, heb je een brandschoon bad. Olieresten kun je bovendien verwijderen door deze in te smeren met tandpasta en daarna af te spoelen met warm water. Heb je last van gele vlekken door bijvoorbeeld een druppelende kraan? Verwijder deze dan heel gemakkelijk met citroensap. 

Schoonmaaktip 3. Een hygiënisch toilet

Een toilet is vaak de verzamelplek van bacteriën en moet daarom goed worden schoongemaakt. Kalkaanslag kun je verwijderen door wc-papiertjes te doordrenken met schoonmaakazijn en deze vervolgens op de kalkaanslag te leggen. Laat deze 1 à 2 uur liggen zodat het azijn kan intrekken en spoel daarna het toilet door. Is juist het gedeelte onder water vies? Gooi dan een vaatwastablet in de wc-pot en laat deze een nacht inwerken. Wanneer je het toilet de volgende dag doortrekt, ziet de pot er weer als nieuw uit. Wanneer je aangekoekt vuil wilt verwijderen, is het slim om een wc-borstel te gebruiken in combinatie met wat vloeibaar schuurmiddel. 

Schoonmaaktip 4. Blinkende tegels en voegen

Wanneer alle tegels blinken, heeft dit meteen effect op de gehele badkamer. Voor de tegels is het slim om een lege spuitfles te vullen met schoonmaakazijn en deze te spuiten over je badkamertegels. Laat ook dit een half uur intrekken en boen vervolgens alle tegels schoon met de gele zijde van een schuursponsje. Het resultaat: blinkende badkamertegels waar je lang plezier van hebt! 

Schoonmaaktip 5. Voegen als nieuw

Een oude tandenborstel en bleekmiddel zijn dé twee hulpmiddelen waarmee je de voegen van je badkamer helemaal schoon krijgt. Breng met de tandenborstel het bleekmiddel aan op de voegen en laat dit een half uur intrekken. Spoel daarna de voegen af met water en de voegen zijn schoner dan ooit. Je badkamer ziet er dankzij deze schoonmaaktip weer als nieuw uit!

Kom langs in de showroom

Wil je meer weten over het schoonmaken van jouw badkamer? Kom dan langs in een van onze showrooms bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan klaar om jou te helpen met al jouw vragen.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Home
Terug
Sluiten