Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De beste tips om je badkamer stralend schoon te houden

Best een hele klus om je badkamer schoon te houden. Moed verzamelen en beginnen maar. Het resultaat moet dan wel oogstrelend zijn, toch? Een fluitje van een cent met de juiste schoonmaakmiddelen en de handige tips van Brugman. Uiteraard vergt de ene badkamer meer onderhoud dan de andere. Benieuwd hoe je jouw badkamer het beste kunt poetsen en onderhouden? We leggen het graag uit aan je. Kun jij straks genieten van een frisse en stralende ruimte!

Blinkende tegels in de badkamer

Wanneer alle tegels blinken, heeft dit meteen effect op de gehele badkamer. Vooral bij witte tegels in de badkamer is het schoonmaken erg effectief. Op witte tegels is vuil goed te zien en blinkende witte tegels zorgen voor een frisse uitstraling. Ook bij zwarte tegels in de badkamer is regelmatig schoonmaken belangrijk. Hoewel je hier het vuil minder goed op ziet, mag je niet vergeten het goed bij te houden.

All you need is schoonmaakazijn
Vloertegels in de badkamer schoonmaken kun je eenvoudig doen met schoonmaakazijn. Hierbij is het slim om een lege spuitfles te vullen met schoonmaakazijn en deze aan te brengen op de badkamertegels. Laat dit een half uur intrekken en boen vervolgens alle tegels schoon met de gele zijde van een schuursponsje. Het resultaat: blinkende badkamertegels waar je lang plezier van hebt!

Elke tegel heeft een gebruiksaanwijzing
Het zijn net mensen: dus weet dat tegels hun specifieke manier van onderhoud vergen. Zo vraagt het onderhoud van natuursteen tegels meer aandacht dan het onderhoud van marmer tegels. Een natuursteen tegel kun je namelijk het beste schoonmaken met een speciaal natuursteen schoonmaakmiddel. Gebruik hiervoor nooit hardnekkige stoffen zoals een antikalkmiddel.

Voegen met een tandenborstel

Naast het schoonmaken van de tegels, mag je de voegen ook niet overslaan. Hier verzamelt vuil zich namelijk gemakkelijk. Het kost even tijd om de voegen te reinigen, maar doe het een aantal keer per jaar om blijvende schimmel en verkleuringen te voorkomen. Alles wat je nodig hebt is een oude tandenborstel met bleekmiddel waarmee je de voegen helemaal schoon krijgt. Breng met de tandenborstel het bleekmiddel aan op de voegen en laat dit een half uur intrekken. Spoel daarna de voegen af met water en de voegen zijn schoner dan ooit. Je badkamer ziet er dankzij deze schoonmaaktip weer als nieuw uit!

Clean Pro doet wonderen voor je bad en douche

Benieuwd hoe je het beste je douchecabine kunt schoonmaken? Dit is eenvoudig, zeker met de reinigingsmiddelen van Clean Pro. Spoel de wanden schoon met de douchekop. Spray de wanden dan in met Clean Pro of een ander schoonmaakmiddel voor badkamers. Laat dit 1 á 2 minuten inwerken, spoel het af en droog het met een microvezeldoek. Heb je een glazen douchewand of douchedeur die je wil schoonmaken? Kies dan voor een schoonmaakmiddel als Glassex.

Zorg voor een frisse douchekop

Naast de douchecabine en inloopdouche is ook het schoonmaken van de douchekop erg belangrijk. Wanneer je douchekop onder het kalk zit, wordt niet alleen de straal steeds zwakker, maar ook het water vuiler. Lekker douchen is anders. Draai daarom de douchekop los en leg deze een paar uur in warm water met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is een vertrouwd wondermiddel dat kalk en vet snel op laat lossen. Zit er nog kalkaanslag in de gaatjes? Verwijder deze dan met een tandenstoker. De Clean Pro schoonmaakmiddelen zijn ook uitermate geschikt wanneer je het bad gaat schoonmaken. De badkuip maak je in een oogwenk schoon.

100% hygiëne op het toilet

Een toilet is vaak de verzamelplek van bacteriën en vuil. Hoe maak je een toilet goed schoon? Kalkaanslag in het toilet kun je eenvoudig reinigen door wc-papiertjes te doordrenken met schoonmaakazijn en deze vervolgens op de kalkaanslag te leggen. Laat deze 1 à 2 uur liggen zodat het azijn kan intrekken en spoel daarna het toilet door. Is juist het gedeelte onder water vies? Gooi dan een vaatwastablet in de toiletpot en laat deze een nacht zijn werk doen. Wanneer je het toilet de volgende dag doorspoelt, ziet de pot er weer als nieuw uit. Wanneer je aangekoekt vuil wilt verwijderen, is het slim om een toiletborstel te gebruiken in combinatie met wat vloeibaar schuurmiddel. De toiletbril schoonmaken doe je simpelweg met een doekje met allesreiniger.

Wastafel schoonmaken

Hoe je de wastafel in de badkamer het beste schoonmaakt,  hangt volledig af van het materiaal. Een porseleinen wasbak schoonmaken pak je namelijk anders aan dan een roestvrijstalen wasbak. Een rvs wasbak kun je perfect schoonmaken op de volgende manier: kook wat schoonmaakazijn in een pan, meng dit met een klein beetje afwasmiddel en wrijf dit met behulp van een microvezeldoek op de wasbak. Laat dit een paar uur drogen en spoel het dan af met water. Een composiet, granieten of keramische wasbak kun je het beste schoonmaken met een milde allesreiniger en een porseleinen wasbak met een scheutje afwasmiddel.

Opgeruimd humeur met een opgeruimde badkamer

De plek waar je echt even kunt ontspannen met een warme douche of bad na een lange dag. Maar in realiteit is het vaak een rommeltje in de badkamer. Tandpasta, shampoo flessen, haarborstel en andere spullen die rondslingeren. Enkele handige tips voor een opgeruimde badkamer:

  • hou de wastafel zo leeg mogelijk, bijvoorbeeld met een Looox-wandrek
  • zet alleen de producten neer die je dagelijks gebruikt
  • gebruik mandjes of bakjes voor de andere spullen
  • plaats een shampoohouder in de douche

Meer tips en inspiratie? Bestel het gratis magazine!

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen van Brugman? Bestel dan het gratis Brugman magazine hier. Dit magazine staat vol met inspirerende tips, handige opstekers en gunt je een kijkje in de badkamers bij enkele van onze klanten.

Magazine aanvragen
Afspraak maken