10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Zoeterwoude!

10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Zoeterwoude!

De beste schoonmaaktips voor je badkamer

Je badkamer schoonmaken is erg belangrijk. Met de juiste schoonmaakmiddelen en de handige tips van Brugman is dit een fluitje van een cent! Uiteraard vergt de ene badkamer meer onderhoud dan de andere. Benieuwd hoe je jouw badkamer het beste kunt poetsen en onderhouden? Lees de handige tips van Brugman en geniet van een frisse ruimte!

Badkamer tegels schoonmaken

Het belang van badkamertegels reinigen wordt vaak onderschat. Wanneer alle tegels blinken, heeft dit meteen effect op de gehele badkamer. Vooral bij witte tegels in de badkamer is het schoonmaken erg effectief. Op witte tegels is vuil goed te zien en blinkende witte tegels zorgen voor een frisse uitstraling. Ook bij zwarte tegels in de badkamer is regelmatig schoonmaken belangrijk. Doordat je hier het vuil minder goed op ziet wordt het belang van een goede schoonmaak vaak onderschat. Vloertegels in de badkamer schoonmaken kun je eenvoudig doen met schoonmaakazijn. Hierbij is het slim om een lege spuitfles te vullen met schoonmaakazijn en deze te spuiten over je badkamertegels. Laat ook dit een half uur intrekken en boen vervolgens alle tegels schoon met de gele zijde van een schuursponsje. Het resultaat: blinkende badkamertegels waar je lang plezier van hebt!

Let er echter wel op dat diverse tegels een andere manier van onderhoud vergen. Zo vergt het onderhoud van natuursteen tegels meer aandacht dan het onderhoud van marmer tegels. Een natuursteen tegel kun je namelijk het beste schoonmaken met een speciaal natuursteen schoonmaakmiddel. Gebruik hier nooit hardnekkige stoffen zoals een antikalkmiddel voor.

Badkamer voegen schoonmaken

Naast het schoonmaken van de tegels, mogen de voegen ook niet vergeten worden. De voegen in de badkamer schoonmaken is erg belangrijk. Op deze plekjes verzamelt vuil zich namelijk gemakkelijk. De voegen in de badkamer reinigen vergt wat tijd, maar dien je een aantal keer per jaar te doen om blijvende schimmel en verkleuringen te voorkomen. Een oude tandenborstel en bleekmiddel zijn dé twee hulpmiddelen waarmee je de voegen van je badkamer helemaal schoon krijgt. Breng met de tandenborstel het bleekmiddel aan op de voegen en laat dit een half uur intrekken. Spoel daarna de voegen af met water en de voegen zijn schoner dan ooit. Je badkamer ziet er dankzij deze schoonmaaktip weer als nieuw uit!

Douche of bad schoonmaken

Benieuwd hoe je het beste je douchecabine kunt schoonmaken? Dit is eigenlijk erg eenvoudig, zeker met de reinigingsmiddelen van Clean pro. Spoel de wanden schoon met de douchekop. Spray de wanden dan in met Clean pro of een ander schoonmaakmiddel voor badkamers. Laat dit 1 á 2 minuten inwerken, spoel het af en droog het met een microvezeldoek. Heb je een glazen douchewand of douchedeur die je wilt schoonmaken? Kies dan voor een schoonmaakmiddel als Glassex.

Naast de douchecabine en inloopdouche reinigen is ook het schoonmaken van de douchekop erg belangrijk. Wanneer je douchekop onder het kalk zit, wordt niet alleen de straal steeds zwakker, maar ook het water vuiler. Hierdoor sta je minder comfortabel onder de douche. Draai daarom de douchekop los en leg deze een paar uur in warm water met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is een vertrouwd wondermiddel dat kalk en vet snel op laat lossen. Zit er nog kalkaanslag in de gaatjes? Verwijder deze dan met een tandenstoker. De Clean pro schoonmaakmiddelen zijn ook uitermate geschikt wanneer je het bad gaat schoonmaken. De badkuip reinigen is hierdoor een fluitje van een cent.

Wc schoonmaken

Een toilet is vaak de verzamelplek van bacteriën en vuil. Het toilet schoonmaken is dan ook erg belangrijk. Hoe maak je een wc goed schoon? Kalkaanslag in het toilet kun je eenvoudig reinigen door wc-papiertjes te doordrenken met schoonmaakazijn en deze vervolgens op de kalkaanslag te leggen. Laat deze 1 à 2 uur liggen zodat het azijn kan intrekken en spoel daarna het toilet door. Is juist het gedeelte onder water vies? Gooi dan een vaatwastablet in de toiletpot en laat deze een nacht reinigen. Wanneer je het toilet de volgende dag doortrekt, ziet de pot er weer als nieuw uit. Wanneer je aangekoekt vuil wilt verwijderen, is het slim om een wc-borstel te gebruiken in combinatie met wat vloeibaar schuurmiddel. De wc bril schoonmaken doe je simpelweg met een doekje met allesreiniger.

Wasbak schoonmaken

Hoe je de wasbak in de badkamer het beste kunt schoonmaken hangt volledig af van het materiaal. Een porseleinen wasbak schoonmaken pak je namelijk anders aan dan een roestvrijstalen wasbak. Een rvs wasbak kun je perfect schoonmaken op de volgende manier: Kook wat schoonmaakazijn in een pan, meng dit met een klein beetje afwasmiddel en wrijf dit met behulp van een microvezeldoek op de wasbak. Laat dit een paar uur drogen en spoel het dan af met water. Een composiet, granieten of keramische wasbak kun je het beste schoonmaken met een milde allesreiniger en een porseleinen wasbak met een scheutje afwasmiddel.

Meer tips en inspiratie? Bestel het gratis magazine!

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen van Brugman? Bestel dan het gratis Brugman magazine hier. Dit magazine staat vol met inspirerende tips, handige opstekers en gunt je een kijkje in de badkamers bij enkele van onze klanten. Wil je inspiratie opdoen in een van onze winkels? Maak dan een afspraak in een van onze vestigingen, laat je inspireren en ontvang advies op maat.

Magazine aanvragen
Afspraak maken