Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Binnen 8 weken jouw nieuwe badkamer geïnstalleerd en gemonteerd

Een badkamer installeren is geen eenvoudige klus, waar veel bij komt kijken! Het is de laatste fase in het proces maar zeker niet de minst belangrijke fase. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden waardoor deze klus een stuk eenvoudiger wordt. Ga jij de badkamer zelf verbouwen of besteed je het uit? Kies je voor de badkamer laten plaatsen? Dit bespaart je dagen klussen en je hebt garantie dat de badkamer montage perfect wordt uitgevoerd. Bij Brugman heb je nu je volledige nieuwe badkamer al binnen 8 weken geïnstalleerd. Meer weten over de installatie van de badkamer? Wij lichten het toe.

Maak een afspraak voor inspiratie én advies op maat
 • Gratis 3D ontwerp o.b.v. wensen en budget
 • Inspiratie en advies op maat
 • Jouw keuken of badkamer
         binnen 8 weken genietklaar opgeleverd

Installatie en montage door Brugman

Ben jij een handig persoon met twee rechterhanden? Dan is het zelf installeren van de badkamer een mogelijkheid. Echter komen er vaak meer handelingen bij kijken dan jij wellicht denkt. Zo dien je er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat leidingen soms verplaatst moeten worden en tegels opnieuw moeten worden gelegd. Dit zijn geen eenvoudige klusjes. Het grootste voordeel van het laten plaatsen van de badkamer is dat je een garantie hebt dat de badkamer installatie goed wordt uitgevoerd. Breekt er per ongeluk toch een glazen douchewand tijdens het plaatsen? Dan is de installateur hiervoor verzekerd, waardoor je direct een nieuw exemplaar krijgt.

Wil je bij Brugman een badkamer kopen? Kies dan voor een complete badkamer inclusief montage. Je kunt nu al binnen 8 weken je nieuwe badkamer gemonteerd hebben. De badkamerinstallateurs nemen hierbij het volledige project in handen. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar een elektricien, loodgieter en tegelzetter. De nieuwe badkamer inclusief montage wordt vaak tegen een extra scherpe prijs aangeboden, waardoor dit een hoop scheelt in kosten. Ook kun je een gedeelte van de installatie laten uitbesteden. Wil je ook je oude badkamer slopen? Een complete badkamer inclusief slopen en montage is ook een mogelijkheid bij Brugman.

Hoe lang duurt een badkamer verbouwing en waar moet je rekening mee houden?

Hoe lang duurt het installeren van een badkamer en wat zijn zaken om rekening mee te houden? Gemiddeld duurt de verbouwing van een badkamer 2 á 3 weken. Dit is per ruimte erg verschillend. Misschien wil je wel vloerverwarming laten plaatsen, leidingen verleggen of muren laten stucen. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke duur van de verbouwing. Het is goed om een aantal zaken te regelen voordat je begint met de verbouwing. In de tijd dat je badkamer wordt verbouwd, kun je niet douchen. Denk van tevoren na waar je dat in die tijd kunt gaan doen. Misschien wil iemand tijdelijk hun douche ter beschikking stellen. Is dit niet mogelijk? Dan is er nog een optie om een tijdelijke nooddouche te bestellen bij Brugman.

Het installatieproces van jouw badkamer

Wat komt er allemaal bij kijken? Er komt veel meer bij kijken dan je zult denken. Voordat je een badkamer gaat uitkiezen is het belangrijk dat je het inmeten van de badkamer secuur uitvoert. Hierdoor weet je precies wat past en mogelijk is in de ruimte. Ook helpen deze precieze afmetingen de badkamerspecialist tijdens de voorbereidingen voor het plaatsen van de badkamer. Wanneer je de badkamer hebt uitgekozen kan de verbouwing beginnen. Indien je nog een oude badkamer hebt, zal deze gesloopt moeten worden. Dit kun je zelf doen of laten uitbesteden door de installateurs van Brugman. Indien je de ruimte anders wilt indelen zullen elektriciteit- en waterleidingen verlegd moeten worden.

Na het slopen van de badkamer en het verplaatsen van leidingen, kan het bezorgen van de badkamer ingepland worden. De bouw kan beginnen! Het sanitair wordt aangesloten, de tegels worden gelegd en de ruimte wordt netjes afgewerkt. De badkamer is klaar! Wil je deze stappen allemaal zo snel mogelijk laten verlopen? Brugman ontzorgt je graag wanneer jij een complete badkamer aanschaft. Alles wordt uit handen genomen en jij geniet binnen no-time van jouw nieuwe badkamer.

Wat kost het monteren van jouw nieuwe badkamer?

Wat kost het installeren van een badkamer? Dit is een veelgestelde vraag waar niet direct een eenduidig antwoord op gegeven kan worden. De kosten voor het plaatsen van de badkamer hangen namelijk af van diverse factoren. Ten eerste bepaalt de grootte van de badkamer de prijs. De kosten voor het installeren van de badkamer hangen ook af van of er nog een oude badkamer gesloopt moet worden of dat het direct geplaatst kan worden, zoals in een nieuwbouwwoning. De beste inschatting op de vraag ‘Wat kost een badkamer plaatsen?’ is het aanhouden van een vanafprijs van €7.000,-. Wil je een specifieke prijs voor de kosten van montage van jouw badkamer? Neem dan contact op met Brugman en laat je adviseren.

Advies nodig met betrekking tot de montage van jouw badkamer?

Wil je ook een badkamer plaatsen en wil je hier graag advies over ontvangen? Kom dan langs bij een van de winkels van Brugman en laat je adviseren. De badkameradviseurs van Brugman geven je een gratis en persoonlijk advies en laten je graag alle mogelijkheden zien. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor het plaatsen van de badkamer uitgebreid door te nemen. Jouw persoonlijke wensen én budget staan hierbij uiteraard centraal.

Meest gestelde vragen over badkamers

Aankoop
Betaling
Bezorging
Inmeten
Montage
Garantie
Overige
Aankoop
Betaling
Bezorging
Inmeten
Montage
Garantie
Overige
Wat als ik na de koop nog iets wil veranderen aan mijn badkamer?

Dat is geen probleem. Je kunt jouw nieuwe badkamer nog aanpassen totdat de badkamer bij de fabrikant besteld is. De bestelling van de badkamer wordt geplaatst na het inmeten en na controle door speciale ordercontroleurs van onze afdeling op het servicekantoor.

Wat houdt het in als ik een badkamer koop op afroep?

Dat betekent dat wij jouw badkamer hebben gereserveerd bij de fabrikant. Deze badkamer is nog niet geproduceerd, maar wel door jou gekocht. Je kunt jouw badkamer nu nog aanpassen. Na het definitief plaatsen van de bestelling gaat het produceren van de badkamer van start en bepalen we in overleg met jou wanneer de badkamer klaar moet zijn. Wij bieden je de service om jouw badkamer kosteloos op afroep te laten staan. Jouw badkamer mag maximaal twee jaar op afroep staan.

Krijg ik bij Brugman een tekening van mijn nieuwe badkamer?

Onze badkameradviseurs voorzien je van persoonlijk advies voor jouw badkamer. Zij vertalen jouw wensen naar een 2D- of 3D-tekening van de badkamer. Op onze website kun je zelf ook een 3D-tekening maken. Wanneer alles definitief is, ontvang je ook een leidingschema. Dit is een tekening van hoe leidingingen (zoals voor water en elektriciteit) moeten worden aangelegd als voorbereiding op de plaatsing van jouw badkamer.

Kan ik bij Brugman altijd een offerte aanvragen?

Je kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Ook bestaat de mogelijkheid om een 2D- of 3D-tekening te laten maken zodat je een goed beeld krijgt van hoe de badkamer in jouw woning eruit gaat zien. Het is handig om hiervoor een afspraak te maken in een van onze showrooms zodat wij alle tijd voor jou hebben.

Waar kan ik mijn ordernummer terugvinden?

Het ordernummer vind je terug op jouw factuur. Wanneer je contact met ons opneemt, vragen wij altijd om jouw ordernummer. We adviseren daarom ook om deze goed bij de hand te houden. Zo kunnen we je zo snel mogelijk van dienst zijn.

Is het mogelijk om mijn bestelling te annuleren?

Ja, dat is mogelijk. Er zijn wel kosten verbonden aan het annuleren van je bestelling. Bij Brugman hanteren we het volgende annuleringsbeleid: 

 • Indien een order binnen 48 uur wordt geannuleerd worden 5% annuleringskosten in rekening gebracht, met een minimum van € 500,-.
 • Indien een order nog op afroep staat worden er 30% annuleringskosten in rekening gebracht. 
 • Indien de order al in bestelling staat bedragen de annuleringskosten 50% over het totale orderbedrag. 


Indien je jouw bestelling wilt annuleren, neem dan contact op met jouw badkameradviseur, de showroom waar je de badkamer hebt gekocht of rechtstreeks met de afdeling financieel juridische zaken via fjz@brugman.nl. 

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben wij bij een annulering het volgende nodig:

 • Jouw klantnummer + duidelijke vermelding van de naam waarop de order staat;
 • Jouw koopovereenkomst, liefst als bijlage in de mail;
 • De reden van jouw annulering, wij vinden het ontzettend vervelend als je wilt annuleren en willen hier graag indien mogelijk van leren.
Hoe zit het met de betaling van mijn badkamer?

Je hebt twee betalingsopties:

 • Je betaalt voorafgaand aan de levering. In dit geval vragen wij je het bedrag tijdig naar ons over te maken. Houd hierbij rekening met de verwerkingstijd van jouw bank, de verwerking van een bouwdepot duurt doorgaans langer dan een reguliere verwerkingstijd
 • Je betaalt op het moment van levering. In dit geval vragen wij je zorg te dragen voor voldoende saldo op bankrekening. Houd er daarnaast rekening mee dat het pinlimiet hoog genoeg is ingesteld.
Moet ik een aanbetaling doen wanneer ik bij Brugman een badkamer koop?

Ja, je betaalt bij ons altijd 15% aan.

Wat is de levertijd van een badkamer?

Bij Brugman werken we met verschillende leveranciers, verspreid over Europa. De levertijd kan enorm verschillen per leverancier. De gemiddelde levertijd van een badkamer is 8 tot 12 weken. Daarnaast is de levertijd afhankelijk van de grootte, specifieke wensen en het merk van de badkamer.

Wat als mijn badkamer op een etage geleverd moet worden?

Onze chauffeur(s) tillen al jouw spullen naar de verdieping van de badkamer, behalve de tegels. Dit is arbotechnisch niet toegestaan, omdat de lichamelijke belasting dan te groot is. Je dient er zelf voor te zorgen dat de tegels droog en vorstvrij staan. Indien nodig schakelen wij een derde partij in die voor een lift zorgt, waarmee de tegels naar de juiste verdieping worden getransporteerd. De kosten voor de lift zijn voor eigen rekening. Woon je hoger dan een 3e etage? Dan zijn de kosten voor bijvoorbeeld een hijskraan voor eigen rekening.

Wat zijn de bezorgkosten van een badkamer?

In Nederland en België betaal je geen bezorgkosten. Wil je de badkamer in een ander land geleverd hebben? Informeer dan bij de badkameradviseur naar de bezorgkosten.

Kan ik zelf bepalen wanneer mijn badkamer geleverd en gemonteerd wordt?

Brugman doet in eerste instantie een voorstel voor het leveren en monteren van de badkamer. Dit wordt op weekbasis bepaald. Dit gaat uiteraard altijd in overleg. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent of een nieuwbouwwoning hebt, dan kijken we samen met jou naar een geschikte week voor levering. We houden je verder op de hoogte op welke datum en tijdvak we de badkamer komen leveren.

Wordt de badkamer op de dag van levering direct gemonteerd?

Nee, de levering en montage worden los van elkaar gepland. De volledige installatie van de badkamer duurt ongeveer 4 weken.

Worden badkamers ook in het weekend geplaatst?

Nee, dit is altijd van maandag tot en met vrijdag.

Levert Brugman ook in het buitenland?

Ja, dit is geen probleem. Informeer bij de badkameradviseur naar de mogelijkheden voor bezorging in het buitenland. De bezorgkosten buiten Nederland en België zijn voor eigen rekening.

Hoe kan ik mij zo goed mogelijk voorbereiden op de levering?

Om ervoor te zorgen dat de levering vlot en soepel verloopt, adviseren wij je om voldoende ruimte vrij te maken voor de artikelen. De omvang van de artikelen is namelijk vaak groter dan verwacht. Indien mogelijk, zorg dan voor een ruimte nabij de badkamer waar de artikelen veilig en vochtvrij staan.

Wat moet ik doen nadat de badkamer geleverd is?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste spullen onbeschadigd in ontvangst hebt genomen, vragen wij je de geleverde spullen en materialen te controleren. Mocht er iets beschadigd zijn of missen, dan lossen we dat natuurlijk zo snel mogelijk voor je op. Na levering heb je 5 dagen de tijd om dit bij ons te melden. Daarna vervalt de reclamatietermijn. Is alles compleet en onbeschadigd? Dan kan de aannemer gelijk starten met de installatie.

Kan ik een afspraak maken voor het inmeten van mijn badkamer?

Helaas kun je geen afspraak maken voor het inmeten van de badkamer met ons. Het inmeten is de eigen verantwoordelijkheid. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Kan ik zelf de badkamer inmeten?

Ja, het inmeten van de badkamer is jouw eigen verantwoordelijkheid. Uiteraard kan je hiervoor een aannemer vragen.

Wat gebeurt er bij een inmeetafspraak?

De badkamer wordt ingemeten door jouw aannemer. Hij zorgt ervoor dat de badkamer straks perfect in jouw ruimte past. We gaan als volgt te werk:

 • De aannemer meet de ruimte op door middel van een laser en kijkt naar de plaats van de ramen en deuren.
 • Daarnaast bekijkt de aannemer hoe jouw nieuwe badkamer veilig naar de badkamerruimte getransporteerd kan worden.
 • De aannemer maakt hier een gedetailleerd verslag van en legt zijn bevindingen vast in een inmeetrapport. Onze experts controleren dit rapport op de orderverwerking volledig, zodat alles in de ruimte past en technisch haalbaar is. 
Wat als ik een nieuwbouwwoning heb?

Wanneer je een nieuwbouwhuis hebt, dan moeten de binnenmuren er al staan om de inmeting te kunnen doen.

Kan de inmeting ook plaatsvinden als de ‘oude’ badkamer er nog staat?

Dit is geen probleem. Bij een bestaande woning mag de oude badkamer er nog gewoon staan tijdens de inmeting.

Moet ik bij de inmeting aanwezig zijn?

Wanneer je het inmeten door een aannemer laat doen, is het belangrijk aanwezig te zijn om eventuele vragen te kunnen stellen.

Op welk moment vindt de inmeting plaats?

Wanneer je getekend hebt voor de badkamer, gaan we de volgende data inplannen:

 1. Datum voor het inmeten 
 2. Datum voor levering
 3. Indien de badkamer door ons gemonteerd wordt, de datum voor de montage
Hoeveel tijd neemt een inmeting in beslag?

De inmeting duurt ongeveer 1 uur. Maar check dit bij de aannemer die de inmeting voor je uitvoert.

Wat als ik nog niet precies weet wanneer mijn nieuwe badkamer geleverd moet worden?

Als je nog niet weet wanneer jouw nieuwe badkamer geleverd moet worden, bijvoorbeeld als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht, dan kan je de badkamer op afroep kopen. Onder het kopje ‘Aankoop’ lees je wat dit inhoudt.

Wat houdt montage van mijn badkamer precies in?

Na de levering van jouw badkamer kan de aannemer gelijk starten met de installatie. Hij zorgt ervoor dat de badkamer op de juiste wijze wordt geïnstalleerd en dat de badkamer perfect in de ruimte past. De montage betreft eventuele voorinstallatie van leidingen en inbouwdelen, betegeling, het plaatsen van de meubels en installeren van de kranen.

Wat zijn de kosten van montage?

De kosten van het monteren van de badkamer zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de badkamer en extra werk zoals betegeling en voorinstallatie van leidingen en inbouwdelen. Dit kunnen we het beste inschatten wanneer de badkamer volledig is ontworpen.

Hoe lang duurt het monteren van de badkamer?

De volledige installatie van de badkamer duurt ongeveer 3 tot 4 weken. In de eerste week wordt de oude badkamer gesloopt en de voorinstallatie gedaan van leidingwerk en eventuele inbouwdelen. In week 2 en eventueel 3 wordt de badkamer betegeld. Daarna vindt de montage plaats. Dit houdt in het plaatsen of ophangen van de meubels en het monteren van de kranen.

De installatie duurt langer wanneer je naast de badkamer ook een toiletruimte hebt afgenomen. Ook wanneer je speciale artikelen zoals maatwerk douchewanden of stoomcabines hebt afgenomen, duurt de installatie langer.Jouw aannemer overlegt de duur van de montage in deze gevallen. Maatwerk duurt langer omdat standaard maatvoering geen mogelijkheid is of omdat je een specifiek product hebt. Om dit passend te maken in jouw badkamer wordt er na het betegelen gemeten welke maatvoering er dient te worden gehanteerd. Daarna wordt het benodigde maatwerk speciaal voor jou in productie genomen. Wanneer jouw product uit het productieproces komt, wordt het product gecontroleerd, waarna er een afspraak voor plaatsen met je wordt gemaakt.

Wie monteert mijn badkamer?

Je kunt kiezen of je de badkamer zelf wilt monteren of dat door een monteur wilt laten doen. Afhankelijk van de grootte van de badkamer komen er één of twee monteurs jouw badkamer installeren.

Wat gebeurt er met het afval van de montage?

Indien je de montage hebt afgenomen bij Brugman heb je tijdens verkoop de mogelijkheid gehad om als service het afval op te laten ruimen door de aannemer. Als je hier niet voor hebt gekozen dit af te nemen, ben je zelf verantwoordelijk voor het opruimen van het afval.

Hoe lang heb ik garantie op mijn nieuwe badkamer?

Gedurende het eerste gebruiksjaar geeft Brugman Badkamers je 100% garantie op materiaalkosten, het arbeidsloon en de voorrijkosten.
 
Na het eerste gebruiksjaar zal Brugman Badkamers de materiaalkosten, het arbeidsloon en de voorrijkosten volgens de volgende inschrijvingsprocedure voor haar rekening nemen.
 
Afbouwende garantie ziet er als volgt uit:
2e gebruiksjaar 80% van de kosten
3e gebruiksjaar 60% van de kosten
4e gebruiksjaar 40% van de kosten
5e gebruiksjaar 20% van de kosten
 
Zolang de fabrieksgarantie van kracht is zijn de garantiebepalingen van Brugman Badkamers ondergeschikt. Na de fabrieksgarantie dien je zelf de reparatienota aan de desbetreffende leverancier te voldoen. Deze garantie is niet bovenop de fabrieksgarantie.
 
*Buiten deze garantie vallen lampen, onderdelen vervaardigd van glas, rubber, emaille, verdere breekbare kunstofdelen en gebruiksslijtage.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Wat als de garantietermijn verlopen is?

Wij bieden altijd de mogelijk om reparaties uit te voeren voor jouw badkamer. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice via de bovenstaande contactgegevens.

Is Brugman CBW-erkend?

Brugman heeft CBW-erkenning waarmee we gegarandeerde zekerheid bieden. Met deze CBW-erkenning hebben wij verkoopwaarden die jou extra goed beschermen bij de aankoop van jouw badkamer. Onafhankelijke klachtafhandeling en garantie zijn zo voor jou vanzelfsprekend. Mochten er onverhoopt geschillen voorkomen, dan neemt CBW de zaken over en geeft garantie af. Bekijk hier onze CBW-voorwaarden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken