Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De perfecte achterwand voor jouw keuken

De achterwand van je keuken is een cruciaal element bij het bepalen van de uitstraling. Naast de keukenkastjes kan het zijn dat in jouw keuken de achterwand optisch gezien de meeste ruimte in beslag neemt. Het fijne is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Welke stijl, kleur of welk materiaal jouw voorkeur ook geniet, er is altijd een passende achterwand voor. Je leest er alles over op deze pagina.

Een greep uit onze collectie achterwanden

Welk materiaal achterwand kies je?

Bij het bepalen van jouw keuze voor een achterwand is het ook belangrijk om rekening te houden met het praktische aspect. Deze keukenwand wordt niet voor niks ook wel de spatwand in de keuken genoemd. Wanneer je bijvoorbeeld eten aan het bereiden bent, kan het wel eens gebeuren dat er spetters tegen de muur aan komen. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk dat deze spetters er eenvoudig en snel afgeveegd kunnen worden, zodat jouw keuken er binnen een mum van tijd weer stralend en schoon uitziet. Een achterwand bij de kookplaat is daarom sowieso altijd aan te raden. Het is belangrijk om rekening te houden met het praktische aspect wanneer je een spatscherm voor in de keuken gaat kopen.

Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen

Zo maak je bijvoorbeeld kunststof achterwanden eenvoudiger schoon dan een houten achterwand, hoewel de laatste wel voor erg veel sfeer zorgt. Een glazen achterwand in de keuken is wellicht vlekgevoelig, maar eveneens makkelijk schoon te maken. Dit geldt ook voor tegels die je tegen de achterwand plaatst. Met een doekje en wat schoonmaakmiddel stralen deze binnen een mum van tijd weer als nooit tevoren. Wil jij graag een keuken achterwand die onderhoudsarm is? Dan is een aluminium achterwand in de keuken een geschikte optie die ook nog eens de aandacht naar zich toetrekt.

Verschillende stijlen en kleuren

Bij het bepalen van de achterwand van jouw keuken is het aan te raden om goed na te denken over wat je mooi vindt, wat jouw keukenstijl is en wat voor uitstraling je wilt creëren. Hou jij van een moderne keukenstijl? Dan is een strakke, hoogglans kunststof achterwand in de keuken een uitstekende keuze. Ook is deze optie goed wanneer je op zoek bent naar een keuken achterwand die goedkoop is. Een kunststof achterwand is verkrijgbaar in nagenoeg elke kleur en naar wens met diverse patronen. Het is ook mooi om wanneer jij bijvoorbeeld een kunststof werkblad hebt, hetzelfde materiaal en kleur door te trekken in de kunststof keuken achterwand. Dit geldt voor nagenoeg alle materialen: door jouw werkblad te laten overvloeien in je keuken achterwand zorg je voor een prachtige eenheid.

Ben jij op zoek naar een achterwand voor een landelijke keuken? Dan is hout of houtlook bij uitstek geschikt. Hou jij van een chique uitstraling? Dan is een glazen achterwand in de keuken bij uitstek geschikt. Ook een marmeren achterwand leent zich uitstekend om een luxe sfeer toe te voegen aan jouw keuken. Met achterwand tegels kun je ook alle kanten op. Witte tegels op de achterwand plaatsen is altijd een prima keuze. Dit zorgt namelijk voor een open uitstraling en laat de ruimte optisch groter lijken. Een zwarte achterwand zorgt juist weer voor een stoere sfeer en kan goed tot zijn recht komen in bijvoorbeeld een industrieel keukendesign. Maar je kunt ook contrasteren of kiezen voor achterwand tegels met een bijzonder kleurtje of patroon. De mogelijkheden voor de spatwand in jouw keuken zijn dus eindeloos, waardoor je altijd wel een achterwand vindt precies naar jouw smaak. 

Bestel ons gratis magazine voor meer inspiratie

Wil jij meer inspiratie opdoen op het gebied van achterwanden voor in de keuken? Bestel dan ons gratis magazine. Deze staat boordevol inspiratie en keuken achterwand ideeën. Toch liever een keer in het echt ervaren wat de achterwand voor jouw keukenruimte doet? Dan ben je van harte welkom in een van onze winkels, waar onze adviseurs je met plezier alle mogelijkheden laten zien en je van advies voorzien. 

Magazine aanvragen
Afspraak maken