Achterwand van je keuken: welk materiaal kies je?

Achterwand van je keuken

Je droomkeuken bestaat uit meer dan alleen kastjes en een fornuis. Een cruciaal element is de achterwand van je keuken. Tegenwoordig kun je kiezen uit tegels, afwasbare muurverf, behang of een glazen achterwand. En de trend van dit moment: het blad doortrekken op de achterwand van je keuken. Zowel het keukenblad als de achterwand is dan van hetzelfde materiaal gemaakt. Lastige keuze? Nou en of! Daarom helpt Brugman je hierbij. Bij de keuze voor een achterwand draait het vooral om uitstraling en onderhoud.

De achterwand bepaalt de uitstraling

Met tegels creëer je makkelijk een klassieke uitstraling. Een glazen achterwand voor je keuken oogt een stuk moderner. Heb je een open keuken en wil je dat je keuken fraai geïntegreerd is met de rest van de kamer? Dan is afwasbare muurverf misschien wel de beste optie. Belangrijk is dus: voor welke uitstraling kies je? En hoe aanwezig mag de achterwand van je keuken zijn? Zo kun je er ook voor kiezen om je keuken een unieke touch te geven met een bijzonder behang.

Denk na over het onderhoud

Prachtig en het liefst ook praktisch, de achterwand van jouw keuken. Zo moet hij niet alleen bestand zijn tegen vocht, vetten en hoge temperaturen; het is ook fijn als de boel eenvoudig schoon te maken is. Want tijdens het koken spettert er soms van alles in het rond. En je wilt niet elke keer na het koken uitgebreid aan de poets. Toch?

Keuze in keukenachterwanden

  • Tegels. Nog altijd erg populair, mede dankzij de comeback van de landelijke keuken. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, vormen en kleuren. En wat dacht je van mozaïekstijl? Een achterwand van tegels is bovendien makkelijk schoon te houden.
  • Afwasbare muurverf. Met verf heb je veel mogelijkheden, vaak relatief voordelig bovendien. Een lichte kleur geeft een rustige uitstraling. En met een felle kleur springt de achterwand van je keuken er echt uit. Afwasbare muurverf is altijd vet- en waterafstotend.
  • Glas. Geeft je keuken een strakke en luxe uitstraling. Glas reflecteert licht, waardoor je keuken veel lichter en ruimtelijker oogt. Vlekgevoelig, maar gelukkig maak je glas gemakkelijk schoon.
  • Bladmateriaal. Kunststof, hout, graniet of composiet: veel mensen gebruiken het materiaal van hun keukenblad tegenwoordig ook voor de achterwand van de keuken. Dit zorgt voor een mooie uniforme uitstraling en voorkomt vuile tussennaden. Vaak wordt hierbij gekozen voor een achterwand van 25 cm hoog.
  • Rvs. Opkomend materiaal dat je keuken een moderne, industriële look-and-feel geeft. Je maakt het nagenoeg in één veeg schoon, maar pas op met krassen!

Wij helpen je bij je keuze

Bij Brugman vind je gegarandeerd de ideale achterwand voor je keuken. Onze adviseurs luisteren naar je wensen en presenteren je vervolgens de meest interessante opties. Tot gauw!

Dé tegeltrend van nu

Helemaal in zijn nu de tegels met patroon. Hiermee maak je je keuken net wat speelser, warmer en helemaal van jezelf! Kies voor een modern patroon of juist eentje die herinnert aan grootmoeders keuken. Kom naar een van onze winkels om de collectie te bekijken.

Ook alles lezen over aanrechtbladen

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe keuken, dan heb je veel keus op het gebied van aanrechtbladen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Brugman helpt! Lees hier alles over aanrechtbladen.

Ook alles lezen over keukenstijlen

Modern, landelijk, klassiek of industrieel. Ben je er nog niet helemaal uit welke keukenstijl nu het beste bij jou en je jouw huis past? Lees hier dan alles over keukenstijlen.

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten