Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De voordelen van een douche wc op een rijtje

Gepubliceerd op 1-01-1970

In landen zoals Japan en Zuid-Korea is de douche wc heel normaal en gebruikt bijna niemand meer toiletpapier, terwijl dit laatste de standaard is in Nederlandse toiletten. Toch horen we de laatste tijd steeds meer over douche wc’s en deze lijken langzamerhand aan populariteit te winnen. Gelukkig maar, want de douche wc biedt enorm veel voordelen ten opzichte van een traditionele wc. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

Wat is een douche wc?

Een douche wc is eigenlijk een combinatie van een toilet en een bidet. Onder de wc-bril zit een douche-arm die na de boodschap naar buiten schuift en het onderlichaam met warm water en lucht reinigt. Douche wc’s kunnen enorm van elkaar verschillen als het gaat om functies. Zo zijn eenvoudige douche wc’s alleen uitgerust met een sproeier terwijl hypermoderne douche wc’s uitgerust zijn met diverse wellnessprogramma’s en eindeloze keuzemogelijkheden.

De voordelen op een rijtje

Een douche wc biedt verschillende voordelen:

✓ Hygiënischer dan papier

We vinden het heel normaal om onze handen met water te wassen, maar na een toiletbezoek reinigen we ons met schurend toiletpapier of chemische natte doekjes. Gek toch eigenlijk? Water is namelijk veel hygiënischer. Bovendien reinigt de douche wc grondig je onderlichaam waardoor je geniet van optimale frisheid.   

✓ Comfortabel en zachte reiniging

Schurend toiletpapier of chemische natte doekjes kunnen huidirritaties veroorzaken, helemaal bij mensen met een gevoelige huid of mensen met een beperking. De reiniging met warm water is veel zachter en voelt daardoor comfortabeler aan. Ideaal dus voor de gevoelige intieme zone. 

✓ Een heerlijk fris en luxe gevoel

Op een dag ga je meerdere keren naar het toilet en dan is het fijn als je met een fris gevoel je werkzaamheden kan hervatten. Dit is zeker het geval met een douche wc, helemaal wanneer je kiest voor een douche wc met luxe functies. Denk hierbij aan geurafzuiging, warme lucht föhn, nachtverlichting of een trendy afstandsbediening.   

✓ Milieuvriendelijker

Per dag gebruikt een gemiddeld persoon in Nederland 56 toiletpapiertjes per dag. Dit is niet meer nodig met een douche wc waardoor je niet alleen enorm veel bomen kan besparen, maar ook op water en stroom die nodig zijn voor het fabriceren van toiletpapier. Bovendien is dit natuurlijk ook voordeliger voor je portemonnee. 

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten douche wc’s? Bestel dan ons gratis magazine en bekijk alle mogelijkheden.  

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken