Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Een keuken of badkamer in Japandi stijl

Japandi is een stijlvolle trend die de Japanse- en Scandinavische interieurstijl combineert. Deze minimalistische stijl is gebaseerd op natuurlijke materialen, harmonieuze kleuren en subtiele texturen. In een Japandi-interieur worden strakke lijnen gecombineerd met zachte stoffen, elegante meubels en natuurlijke decoraties. Door de nadruk op minimalisme en de symbiose tussen de elementen, creëert deze stijl een gevoel van rust en eenheid. De Japandi trend kun je zowel in de keuken als in de badkamer creëren, in deze blog geven we je tips!

Wat is de Japandi stijl?

De Japandi stijl combineert de rustgevende kenmerken van de Scandinavische stijl met de schoonheid van de Japanse cultuur. De nadruk op minimalisme en functionaliteit komt terug in de keuze voor natuurlijke materialen en zachte kleuren. Denk aan het gebruik van bamboe, hout en linnen om een warme sfeer te creëren. De typisch Japanse materialen zoals keramiek en rotan dragen bij aan de unieke uitstraling van deze stijl. De neutrale kleuren van de Scandinavische stijl worden gecombineerd met pastelkleuren zoals lichtgeel of lichtroze voor een speelse dynamiek. 

Japandi stijl in de keuken

De Japandi stijl leent zich uitstekend voor in de keuken. Natuurlijke materialen zoals hout en rotan geven een warm en organisch gevoel en passen perfect bij deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan slanke houten keukenkasten of rotan details op het aanrecht. 

Lichte en neutrale kleuren zoals beige en taupe brengen de Scandinavische stijl in Japandi naar voren. Een betonnen aanrechtblad of kookeiland in een neutrale kleur vormt de basis voor een rustgevende look waardoor je kunt spelen met subtiele details. Denk bijvoorbeeld aan een mooie ranke tak in een vaas op het aanrecht of een minimalistische theepot. Door altijd gebruik te maken van zachte en organische vormen blijft het minimalistische karakter van de stijl behouden.

Japandi stijl in de badkamer

De Japandi-stijl in de badkamer zorgt voor een rustgevende uitstraling zodat je heerlijk tot rust kunt komen. Keramische tegels met een betonlook of in een zachte, neutrale kleur creëren een rustgevende sfeer. Wanneer je dezelfde tegels voor zowel de vloer als de wanden gebruikt, ontstaat er een stijlvol en ruimtelijk geheel. 

Een houten shutter bij het raam zorgt voor een warm accent en kleine details in lichtgeel of roze brengen de Japanse stijl terug in de badkamer. Laat organische vormen terugkomen in bijvoorbeeld de spiegel of een mooie vaas gevuld met droogbloemen. 

Overtuigd van de Japandi stijl?

De Japandi stijl zorgt in iedere ruimte voor een rustgevende en minimalistische uitstraling door de samensmelting van Scandinavische en Japanse invloeden. Wil je ook graag een Japandi stijl in jouw badkamer of keuken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en nieuwe trends? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste badkamertrends of kijk binnen bij andere klanten van Brugman voor meer inspiratie!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken