Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Een thermostaatkraan voor elke badkamer

Een thermostaatkraan is veilig en betrouwbaar en je bespaart er water mee. Voor elke badkamerstijl én douchewens is er een thermostaatkraan. Ook qua bediening en functionaliteit zijn de mogelijkheden eindeloos. De douchekraan is er in vier typen:

  • Glijstangcombinatie. Dit is een handdouche aan een glijstang aan de muur. Je kunt kiezen tussen diverse soorten slangen en (waterbesparende) douchekoppen.
  • Douchesysteem. Een compleet systeem dat uit één geheel bestaat met douchekraan, knoppen en een of meer (kantelbare) douchekoppen op een stang aan de wand. Je hebt keuze uit douchekoppen in allerlei vormen en formaten met soms wel zes verschillende waterstralen.
  • Douchepaneel. De thermostaatkraan en de bedieningsknoppen zijn in deze optie fraai weggewerkt. Eventuele oude aansluitingen vallen mooi weg achter het brede paneel.
  • Inbouwdouche. Een geïntegreerde constructie waarbij alleen de essentiële delen van de douche zichtbaar zijn: thermostaatkraan en douchekop (en slang). Een mooie designoptie wanneer je je badkamer volledig gaat verbouwen.

Je thermostaatkraan kiezen

Elke type thermostaatkraan heeft eigen kenmerken qua functionaliteit en gebruiksgemak. Wij adviseren je bij de keuze van een thermostaatkraan vooral op de volgende punten te letten.

Bediening

Draaiknoppen, een hendel of een stop- (en omstel)kraan. Wat je handig vindt qua bediening is persoonlijk. Kies wel een thermostaatkraan die voor het hele gezin makkelijk en veilig te gebruiken is. Wat betreft de douchekop heb je keuze uit een douchearm aan de muur of het plafond (bij een inbouwdouche), een handdouche of een combinatie hiervan. Het voordeel van een handdouche is onder meer dat ieder gezinslid zijn eigen hoogte kan instellen.

Veiligheid

Een thermostaatkraan houdt het water altijd op de ingestelde temperatuur. Er zijn ook nog extra veiligheidsopties. Zo kun je kiezen voor een kraan die aan de buitenkant niet heet wordt. Fijn als je kinderen hebt.

Functionaliteiten

Een douche is tegenwoordig net zo luxe als een bad. Er zijn thermostaatkranen met veel verschillende stralen, van nevel tot een regendouche. Een douchesysteem met verlichting? Of een knop waarmee je met één druk van waterstraal verandert? Het is allemaal mogelijk. Er is zelfs een digitale thermostaatkraan, die je op afstand bedient en die onder meer de favoriete watertemperatuur van jou én je gezinsleden onthoudt.

Design

Een kraan is de kroon op je sanitair. En je thermostaatkraan moet passen in de stijl van je badkamer. Gelukkig heb je de keuze uit uiteenlopende vormen en materialen; rechthoekig of rond en van glanzend chroom tot mat staal.

Persoonlijk advies bij Brugman

Bij Brugman kies je je thermostaatkraan uit een breed assortiment aan (A-)merken en stijlen, zoals Ben, Grohe en Hansgrohe. We adviseren je graag persoonlijk over alle aspecten van je thermostaatkraan. Kom langs in een van onze vestigingen.

Bekijk ook

watervalkraan

Watervalkranen

wastafelkraan

Wastafelkranen

Magazine aanvragen
Afspraak maken