Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Een keuken plaatsen, wat kost het?

Heb je jouw droomkeuken gevonden? Dan is het belangrijk dat deze perfect wordt gemonteerd. Je wilt immers graag dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt en het eindresultaat precies is zoals verwacht. Veelgemaakte fouten wanneer de keuken zelf wordt gemonteerd zijn dat de leidingen of apparaten niet goed zijn aangesloten en de keukenkasten niet waterpas hangen.

Het is daarom verstandig om de keuken te laten monteren door een vakman. De kosten die hierbij komen kijken, hangen van een aantal factoren af. Zo dien je bijvoorbeeld rekening te houden met de grootte, opstelling en indeling van de keuken. Ook hangen de kosten voor een nieuwe keuken plaatsen af van het eventuele meerwerk. Denk aan het verleggen van leidingen en het demonteren van de oude keuken. Brugman licht deze factoren en de kosten voor je uit en geeft je een indicatie van de gemiddelde kosten voor een keuken plaatsen.

Wat kost een keuken plaatsen?

‘Wat kost het om een nieuwe keuken te plaatsen?’ is een veelgestelde vraag, waar geen direct antwoord op te geven is. De kosten voor het plaatsen van een keuken hangt uiteraard af van de grootte van de keuken. Een grote keuken heeft namelijk meer kastjes en een groter werkblad, waardoor het monteren langer duurt. Een kleine keuken heeft daarentegen vaak slimme oplossingen die lastiger zijn te monteren.

Wanneer we antwoord geven op de vraag ‘Wat kost een keuken plaatsen gemiddeld?’ geven we vaak een inschatting om minimaal uit te gaan van €250 per strekkende meter in de keuken. Echter is dit helemaal afhankelijk van jouw wensen. Kies je bijvoorbeeld voor veel inbouw- en maatwerk? Dan zal het plaatsen een stuk langer duren en zullen de kosten oplopen. Wil je een nauwkeurige inschatting hoeveel het plaatsen van jouw nieuwe keuken ongeveer zal gaan kosten? Maak dan een afspraak met een Brugman adviseur in een van de Brugman winkels. Deze adviseurs zullen aan de hand van de grootte van de keuken en jouw individuele wensen bepalen hoeveel de montagekosten ongeveer zullen bedragen.

eilandkeuken
eilandkeuken

Ook zijn de kosten voor het plaatsen van de keuken afhankelijk van welke keukenopstelling je hebt. Een u-keuken heeft gemiddeld de grootste oppervlakte en beschikt over 2 hoeken. Hoeken vergen vaak het meeste werk, waardoor het plaatsen van de u-keuken langer duurt dan gemiddeld.

Ook vergt het plaatsen van een hoekkeuken, open keuken of een keuken met kookeiland veel denkwerk. Een rechte keuken en een parallel keuken zijn over het algemeen het eenvoudigst te plaatsen, waardoor de prijs voor het plaatsen van deze nieuwe keuken ondergemiddeld zal zijn.

keukenmontage
keukenmontage

De gemiddelde kosten voor een keuken plaatsen hangt naast de keukenopstelling en de grootte ook af van een aantal andere factoren. Zo komen er eventuele kosten bij kijken wanneer de oude keuken nog uit de ruimte moet worden gehaald. Voor het demonteren van een oude keuken kan een meerprijs worden gevraagd.

Dit bedraagt gemiddeld €450 tot €550. Ook kan er een meerprijs worden berekend voor het verleggen van leidingen. Deze extra kosten bedragen gemiddeld €100 tot €200. De prijs voor een keuken plaatsen bedraagt in een gemiddeld Nederlands huishouden €700 tot €2500.

Maak een afspraak en kom langs!

Wil je nauwkeurig weten hoeveel het plaatsen van jouw keuken gaat kosten? Bezoek dan een van de Brugman winkels  of maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Zij helpen je graag en voorzien je van een nauwkeurige schatting voor de kosten voor het plaatsen van jouw nieuwe keuken. Kom je zonder afspraak in onze winkel? Dan kan het zijn dat onze keukenadviseurs in gesprek zijn en jou niet volledig naar wens kunnen helpen.

Plan daarom altijd een afspraak in om er zeker van te zijn dat de keukenadviseur van Brugman voldoende tijd voor jou neemt om al jouw vragen te beantwoorden. Brugman kan jou volledig voorzien in het plaatsen en monteren van jouw nieuwe keuken. In dit geval weet je zeker dat de montage vakkundig en in één dag gebeurt. Onze monteurs zijn namelijk opgeleid om efficiënt en zorgvuldig een keuken te installeren. Lees hier alles over de keukenmontage mogelijkheden bij Brugman.

 

Magazine aanvragen
Afspraak maken