10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Zoeterwoude!

10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Zoeterwoude!

Maak jouw badkamer kidsproof

Heb je opgroeiende kids thuis? Dan ga je in de badkamer, naast mooi en comfortabel, graag óók voor praktisch en veilig. Richt je badkamer slim in. Waarschijnlijk wil je er zoveel mogelijk functionaliteit in kwijt. Een douche én een bad. En als het even kan een dubbele wastafel. Dit is natuurlijk ook comfortabel én bespaart je een hoop irritatie, zeker in de ochtendspits. Maar zorg er wel voor dat je het ruimtelijk en praktisch houdt. Een badkamer-adviseur helpt je hierbij. Deze komt vaak met ideeën waar je zelf niet direct aan denkt.

Geen ruimte voor een bad én douche? Ga dan voor een inloopdouche. Daar kun je prima een kinderbadje in kwijt. En grotere kids kunnen zich vaak al snel redden onder de douche. Kies voor een losse handdouche en verstelbare douchestang. Dit is handig bij het afspoelen en zo hangt de douchekop altijd op goede hoogte.

Lekker opgeruimd

Een familiebadkamer wordt snel rommelig. Zeker met jonge kinderen moet je er heel wat spullen in kwijt. Het is fijn als je dat allemaal op kunt bergen, het liefst uit het zicht. Kies dan ook voor extra hoge kasten en een breed wastafelmeubel. Ook slim: een spiegelkast boven je wastafel. Daar kun je lekker veel in opbergen.

Fris en fruitig

Om het goed schoon te houden zijn zwevende meubels een aanrader. Ideaal bij het schoonmaken van de vloer (opgroeiende kids spetteren erop los). Een krukje voor de kleintjes (handig bij het tandenpoetsen) schuif je er gewoon onder. Scheelt weer in ruimte.

Houd de materialen strak en egaal. Want in voegen, holtes en randjes hoopt het vuil zich snel op. Veel tegels en sanitair-producten hebben al een vuil werende laag: ideaal! Ook niet onbelangrijk: dat het lekker ruikt in je badkamer. Een toilet met lucht-afzuiging is een aanrader: de vieze luchtjes worden direct weggezogen. Toch fijn als er net iemand naar het toilet is geweest en jij je tanden wil gaan poetsen!

Op welke details kun je nog meer letten?

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met design-inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
Brugman landelijke badkamer
Brugman landelijke badkamer

De juiste kraan kiezen

Voorkom dat je kinderen zich verbranden aan hete kranen en kies voor een thermostaatkraan met temperatuurbegrenzer. Toch een mengkraan? Zorg dan dat er een ‘koud water startfunctie’ op zit. Je kids draaien dan niet zomaar de kraan met heet water open. Is ook nog eens beter voor je waterrekening én het milieu! Plaats de kraan daarnaast ook op een slimme plek. Recht en laag boven het bad is niet handig: kinderen kunnen er hun hoofd aan stoten.

Liever vloerverwarming

Ook hete radiatoren kunnen lelijke brandwonden veroorzaken. Kies daarom, als het even kan, voor vloerverwarming in je badkamer.

Antislip op de vloer

Een gemene smak is snel gemaakt op een natte vloer. Zeker in de douche is een antislip-vloer dan ook geen overbodige luxe. Ook een badmat (met antislip natuurlijk) geeft grip. Heb je een bad? Leg dan, tijdens het badderen, ook een antislip matje op de bodem. Die spoel je na afloop gewoon weer af en berg je op.

brugman landelijke badkamer
brugman landelijke badkamer

Kidsproof meubels

Meubels en greepjes met scherpe hoeken en randjes zijn niet ideaal met kleintjes in de buurt. Kies daarom liever voor afgeronde vormen. Ook slim: lades of deurtjes met soft close functie. Voorkomt zere vingers!

Bewaar je schoonmaakmiddelen in de badkamer? Ga dan voor een hoge kast. Ook je scheermesjes, medicijnen en elektrische apparaten berg je hier veilig op. Een kinderslot op je kastjes kan natuurlijk ook. Ook de materiaalkeuze is belangrijk. Zeker met kleine kids is het aan te raden om voor duurzame materialen te gaan, die tegen een stootje kunnen en krasvast zijn.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie
Magazine aanvragen
Afspraak maken