Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Maak je badkamer kidsproof

Een mooie en stijlvolle badkamer is voor veel mensen een must, maar als je kinderen hebt is het ook belangrijk om deze praktisch en veilig te maken. Er zijn veel tips en tricks om de badkamer kidsproof te maken, van het kiezen van de juiste materialen tot het creëren van opbergruimte voor badspeelgoed. Ook de indeling van de badkamer is iets om aandacht aan te besteden; zoals het plaatsen van een dubbele wastafel, zodat er geen ruzie ontstaat om een plekje voor het tandenpoetsen. In deze blog delen we tips en ideeën om van jouw badkamer een veilige en kindvriendelijke plek te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de stijl en uitstraling.

Een functionele inrichting

Als ouder wil je graag zo veel mogelijk functionaliteit in de badkamer zodat de kinderen zich hier veilig kunnen bewegen. Een stijlvolle en functionele indeling is dus van belang! Het hebben van een douche én een bad is een ideale combinatie, maar wanneer er geen ruimte is voor beide opties, is een inloopdouche een goede keuze. Hierin kun je bijvoorbeeld een kinderbadje kwijt voor de kleinste kids. Voor oudere kinderen is een douche met een verstelbare douchestang handig, zodat deze op de juiste hoogte afgesteld kan worden. Maar wanneer je voorkeur geeft voor een bad waarin de kinderen kunnen spelen en ontspannen, is een bad-douche combinatie altijd een goede keuze. 

Lekker opgeruimd

In een kidsproof badkamer is opbergruimte essentieel om speelgoed en benodigdheden in op te bergen. Door te kiezen voor extra hoge kasten, een breed wastafelmeubel of een spiegelkast creëer je meer opbergruimte. Zo blijft alles netjes uit het zicht en behoudt de badkamer zijn stijlvolle en mooie uitstraling. Zorg er wel voor dat de opbergruimte veilig is voor de kids, kies voor soft-close sluitingen en eventueel kinderbeveiliging. Zo maak je de badkamer niet alleen kidsproof, maar ook functioneel en stijlvol.

Fris en fruitig

Om een kidsproof badkamer opgeruimd en schoon te houden, kan het handig zijn om te kiezen voor een zwevend badkamermeubel. Hierdoor kun je de vloer gemakkelijk schoonmaken en daarnaast biedt het de mogelijkheid om er een krukje voor de kleintjes onder te schuiven (voor tijdens het tandenpoetsen). Kies bij voorkeur voor strakke en egale materialen om een opgeruimde look te behouden en voor lichte kleuren zodat vingerafdrukken minder snel zichtbaar zijn. Hoe donkerder het badkamermeubel of kraan, hoe sneller vingerafdrukken en vlekken zichtbaar zijn.

De juiste kraan kiezen

Voor een kidsproof badkamer is het belangrijk om de juiste kraan te kiezen. Een thermostaatkraan met een temperatuurbegrenzer of een mengkraan met een 'koud water startfunctie' voorkomt dat kinderen zich kunnen verbranden aan heet water. Ook is het belangrijk om de plaatsing van de kraan in overweging te nemen, bijvoorbeeld recht en laag boven het bad is niet handig; kinderen kunnen er hun hoofd aan stoten. Een (opblaasbare) beschermer over de kraan is dan een goed idee!

Liever vloerverwarming

Hete badkamerradiatoren kunnen lelijke brandwonden veroorzaken. Met vloerverwarming zorg je voor een gelijkmatige warmteverdeling, zonder dat er gevaarlijke hete plekken ontstaan. Bovendien is het ook nog eens lekker comfortabel voor de kinderen om op een warme vloer te lopen na het douchen of badderen.

Antislip op de vloer

Een vervelende val is snel gemaakt op een natte vloer. In de douche is een antislip-vloer dan ook geen overbodige luxe. Ook een badmat (met antislip natuurlijk) geeft grip. Heb je een bad? Leg dan, tijdens het badderen, ook een antislipmat op de bodem. Die spoel je na afloop gewoon weer af en berg je op.

Kidsproof meubels 

Scherpe hoeken en randjes zijn niet ideaal in de badkamer omdat kinderen zich hieraan kunnen bezeren. Kies daarom voor meubels met afgeronde vormen. Ook is het handig om te kiezen voor lades of deurtjes met een softclose functie, daarmee voorkom je zere vingers. Zo maak je de badkamer niet alleen veiliger, maar ook praktischer voor het hele gezin. Wanneer je schoonmaakmiddelen in de badkamer bewaart is het slim om deze veilig op te bergen in een hoge kast. Net zoals medicijnen, scheermesjes en elektrische apparaten.

Hulp nodig?

Wil je graag een stijlvolle kidsproof badkamer of heb je nog extra hulp nodig om kidsproof keuzes te maken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en nieuwe trends? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste badkamertrends of kijk binnen bij andere klanten van Brugman voor meer inspiratie!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken