Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Glazen keukenbladen

In een luxe keuken mag een glazen aanrechtblad niet ontbreken. Het glazen keukenblad is niet alleen ontzettend stijlvol, maar ook hittebestendig en verkrijgbaar in diverse afwerkingen en kleuren. Daarnaast biedt een glazen aanrechtblad nog veel meer voordelen. Benieuwd naar deze voordelen en alle mogelijkheden? Lees dan snel verder en bekijk hieronder welk glazen werkblad het beste bij jouw smaak past.

Verschillende soorten, kleuren en glasdikte keukenbladen

In eerste instantie denk je bij glas in een keukenblad waarschijnlijk aan doorzichtig raamglas, mat glas of extra glanzend glas. Dit is echter nog niet alles! Er zijn namelijk vele soorten aanrechtbladen van glas verkrijgbaar in onze collectie. Het ene keukenblad van glas heeft een hele andere uitstraling dan bijvoorbeeld een keukenblad van thermisch gehard glas. Thermisch gehard glas is veel harder dan gewoon glas van dezelfde dikte. Dit komt doordat thermisch gehard glas eerst wordt verhit tot 650°C en vervolgens door gestuwde koude lucht wordt afgekoeld. Hierdoor is het thermisch glazen keukenblad 5 tot 6 keer sterker en hittebestendiger.

Wat kleuren betreft kun je met de glazen werkbladen alle kanten op. Op de onderkant van het blad wordt de kleur aangebracht. De diktes van het glas variëren. Zo vind je glazen keukenbladen van 10 mm, 12 mm, maar ook van 15 mm dik. Wil je zeker weten dat een aanrechtblad van glas goed in jouw keuken past? Dan maken wij jouw glazen werkblad graag op maat en volledig naar jouw wens. Zo geniet je van een perfect passend glazen werkblad die jarenlang meegaat.

Voor- en nadelen van glazen aanrechtbladen

Een aanrechtblad van glas biedt zowel voordelen als nadelen. Naast dat glazen keukenbladen echte blikvangers zijn, hebben ze ook functionele voordelen. Het voordeel van glas in het aanrechtblad is dat glas hittebestendig is. Wel adviseren we te allen tijde onderzetters te gebruiken. Ook is het glazen aanrechtblad waterdicht, wat ideaal is wanneer je drinken of andere vloeibare middelen morst. Een keukenblad van glas is bij normale snijbewegingen krasvast. Om eventuele streepvormingen te voorkomen, raden we wel aan om een snijplank te gebruiken.

Daarnaast zijn de glazen keukenbladen duurzaam en onderhoudsarm. Het aanrechtblad van glas heeft ook enkele nadelen. De randen van het glazen aanrechtblad zijn namelijk kwetsbaar. Mocht je met veel kracht tegen het glazen keukenblad komen, dan kunnen er deukjes ontstaan. Het is dan ook van belang dat de montage van een glazen aanrechtblad aan een professional wordt overgelaten. Ook zijn vlekjes duidelijker zichtbaar dan bij keukenbladen van composiet of marmer. Dit komt doordat glas een heldere structuur heeft en daardoor zeer zichtbaar is.

Het onderhoud van glazen aanrechtbladen

Om zo goed mogelijk te zorgen voor de glasplaat in het aanrecht is het van belang het juiste onderhoud te plegen. Gelukkig is er voor een werkblad van glas niet veel onderhoud nodig. Heb je een paar kleine vlekjes gemaakt? Geen probleem! Neem het blad af met water en een mild reinigingsmiddel en droog het blad na met een droge doek. Om het blad extra mooi te houden raden we aan om het glazen aanrechtblad dagelijks met een natte doek af te nemen. Hierdoor straalt het glazen werkblad prachtig in je keuken en kun je de vele complimentjes van vrienden en familie in ontvangst nemen.

Bij welke stijl past een glazen keukenblad?

Moderne - en design keukens
Een glazen keukenblad zorgt voor een ware blikvanger in de luxe keuken. Het is goed om te weten dat een glazen aanrechtblad bij vrijwel iedere stijl past. Met name in moderne keukens en design keukens staan glazen keukenbladen ontzettend goed. Kies voor een witte of zwarte kleur wanneer je houdt van een zeer strakke uitstraling. Wil je juist een unieke uitstraling creëren? Kies dan voor een fellere kleur, zoals een groen, rood of blauw glazen keukenblad. Benadruk de luxe uitstraling extra door het glazen werkblad goed te belichten met sfeervolle keukenverlichting. Lees meer over functionele en sfeervolle keukenverlichting in deze blog en laat je inspireren.

Industriële keukens
Een glazen aanrechtblad past ook goed in een industriële keuken. De industriële keuken wordt namelijk gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Glas is ook een natuurlijk materiaal en draagt hierdoor bij aan het natuurlijke karakter van de industriële keuken.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je glazen keukenblad?

Kies jij voor een stijlvolle, hittebestendige glazen keukenblad in jouw keuken? Dan ga je daar jarenlang plezier aan beleven. Heb je vragen over de glazen aanrechtbladen of weet je niet goed welk glazen werkblad het beste in jouw keuken past? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in een Brugman vestiging. Zij kunnen je alles vertellen over de afwerkingen, het onderhoud, de diktes en nog veel meer informatie geven over de glazen werkbladen. Kom dus snel langs, laat je inspireren en ontdek jouw favorieten glazen aanrechtblad!

Meer keukenbladen bekijken?

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Brugman heeft een groot assortiment aan keukenbladen van verschillende materialen. Klik op een materiaal en bekijk onze collectie.

Magazine aanvragen
Afspraak maken