Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Koelkasten

Een koelkast is onmisbaar in iedere keuken en is verkrijgbaar in talloze kleuren en formaten. Ook zijn sommige koelkasten voorzien van luxe features, zoals bijvoorbeeld een ijsklontjesmachine of de Stop Frost-technologie. Ontdek de verschillende koelkasten en hun mogelijkheden bij Brugman.

Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een koelkast?

Een koelkast is het onderdeel van de keuken waar je het meeste gebruik van maakt. Hierdoor is het belangrijk dat de koelkast goed aansluit bij jouw wensen. Maar waar dien je allemaal rekening mee te houden? Om je te helpen zetten we de punten voor je op een rijtje.

Vrijstaand of inbouw koelkast?

Ten eerste maak je de keuze tussen een vrijstaande of inbouw koelkast. Een vrijstaande koelkast is vaak een prachtige blikvanger in de ruimte en uitermate geschikt voor in grote keukens. Een inbouwkoelkast is weggewerkt in de keukenkastjes en vormt daarmee een stijlvol geheel met de rest van de ruimte. Kies je voor een inbouwkoelkast? Dan kun je kiezen voor een losse koelkast of een inbouw-koel-vriescombinatie. Dit is een inbouwkoelkast met vriesgedeelte in de vorm van lades. Ook behoort een onderbouwkoelkast/-vriezer tot de mogelijkheden. Dit is een tafelmodel dat onder een aanrecht- of werkblad past. Dit is perfect voor een kleiner huishouden of voor erbij.

Is een vrijstaande koelkast iets voor jou? Bekijk dan eens de Amerikaanse koelkasten, ook wel side-by-side-koelkasten genoemd. Deze koelkasten zijn extra krachtig, lekker groot en beschikken over een ijsmaker. Dit model is als vrijstaand en inbouwkoelkast verkrijgbaar. Ook kun je kiezen voor een prachtige, vrijstaande SMEG retrokoelkast. Deze koelkast is in diverse kleuren en maten verkrijgbaar en perfect voor de liefhebber van design. Houd je van een lekker wijntje? Overweeg dan ook een wijnkoelkast. Hiermee blijft je wijnverzameling perfect op temperatuur. Deze koelkast wordt ook wel wijnklimaatkast of wijnklimaatkoeler genoemd. Meer handige en slimme apparatuur voor in de keuken vind je hier.

Een koelkast met of zonder vriezer?

Heb je geen aparte vriezer? Dan is een koelkast met vriezer een aanrader. Een vriesvak in je koelkast biedt vaak alleen ruimte voor ijsblokjes en ijsjes. Een vriesgedeelte met een aparte deur is een betere keuze als je meer ruimte wilt. Wil je de voorraad voor ongeveer een week invriezen? Dan heb je per persoon een ruimte van 15 tot 20 liter nodig.

Een energiezuinige koelkast?

Een koelkast gebruikt continu energie. Een voordelige energieklasse is daarom een goede investering. Let op: energie gaat vooral verloren wanneer de deur van de koelkast open gaat. Ben je vaak van huis, dan haal je het prijsverschil tussen een A+ en een A++ model er niet uit. Vind hier meer verduurzaam tips voor in de keuken.

De afmetingen van de koelkast

De perfecte afmeting van jouw koelkast is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de keuken en het aantal personen waarmee je het huishouden deelt. Want hoeveel personen maken gebruik van de koelkast? Houd per persoon een inhoud van 50 liter aan; dit is voldoende voor de doorsnee voorraad van één persoon. Natuurlijk is het fijn om veel ruimte te hebben in de koelkast, zeker wanneer je houd van uitgebreid koken. Echter betekent onnodige ruimte ook onnodig energieverbruik.

De indeling van de koelkast

Een koelkast met voldoende schappen, rekken en lades zorgt voor een geordende voorraad. Ook is een koelkast met stabiele en verstelbare schappen een echte aanrader. Hierdoor geniet je altijd van extra flexibiliteit. Want een koelkast waarin een fles niet rechtop kan staan geeft ergernis. Met verstelbare planken is dit probleem vaak direct opgelost. De indeling van de koelkast kun je daarmee dus vaak nog achteraf bepalen.

Een luxe koelkast met extra features

Heb je de basisvereisten voor jouw koelkast helder? Dan zijn deze extra features nog het overwegen waard:

  • Thermometer
    Met een thermometer op de koelkast is de temperatuur af te lezen aan de buitenkant.
  • Stop Frost-technologie
    Deze technologie zorgt voor gemakkelijk te verwijderen rijp- en ijsafzetting.
  • Twee compressoren
    In dit geval kun je de temperatuur van het koel- en vriesgedeelte apart instellen.

Hoe maak ik mijn koelkast schoon?

Niets is fijner dan een schone en opgeruimde koelkast. Dit ziet er niet alleen frisser uit, maar zorgt er ook voor dat de producten langer vers blijven. Neem daarom regelmatig de tijd om de koelkast op te ruimen. Deel de producten netjes in en gooi de producten die over de datum zijn direct weg. Hierdoor voorkom je schimmels of vervelende geuren.

Haal er bij het opruimen een natte doek met schoonmaakmiddel door en geniet direct van een frisse koelkast. Heb je toch last van vervelende geuren of zelfs schimmels in de koelkast? Leg een aantal partjes citroen in de koelkast. Deze nemen de vieze geuren op en weken het vuil los. Maak de koelkast vervolgens nog een keer schoon met een natte doek met afwasmiddel of milde allesreiniger.

Koelkast kopen? Kom langs en ontdek de mogelijkheden!

Wil je een nieuwe koelkast kopen voor in jouw keuken, maar heb je nog vragen of advies nodig? Kom dan langs bij Brugman en laat je adviseren. De keukenadviseurs van Brugman helpen je graag bij een geschikte koelkast kiezen voor in jouw woning. Maak een afspraak om er zeker van te zijn dat de specialist alle tijd voor jou heeft. Ook helpen we je uiteraard gratis en vrijblijvend met al jouw andere vragen.

Magazine aanvragen
Afspraak maken