Design badkamers

Met een design badkamer kies je voor originaliteit en een bijzondere uitstraling. Wanneer je hiervoor kiest weet je zeker dat je niet snel ergens anders dezelfde badkamer tegenkomt.

In een design badkamer worden veel luxe materialen verwerkt en de stijl staat bekend om  zijn strakke afwerking. Daarnaast bevat een design badkamer vaak een aantal bijzondere eyecatchers. Ben je benieuwd naar de specifieke kenmerken en mogelijkheden van een design badkamer? Of wil je graag zelf online jouw nieuwe design badkamer ontwerpen? Lees dan onze tips voor de mooiste design badkamers.

Deze elementen horen bij een design badkamer

Badkameradviseur Brugman

Een design badkamer kenmerkt zich door haar originaliteit en luxe producten. Door de nieuwste gadgets in de badkamer te verwerken en de juiste combinatie van kleuren en materialen creëer je jouw design badkamer. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een design badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Een design badkamer kenmerkt zich door haar originaliteit en luxe producten. Door de nieuwste gadgets in de bad...

Lees meer

Een design badkamer kenmerkt zich door haar originaliteit en luxe producten. Door de nieuwste gadgets in de badkamer te verwerken en de juiste combinatie van kleuren en materialen creëer je jouw design badkamer. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een design badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Design wastafel
Design wastafel

Design badkamermeubels

Een design badkamer creëer je door bijzondere en luxe producten toe te voegen aan je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere opbouwkom, een luxe bad op pootjes of een design badmeubel. Een design badkamer creëren kan dus op vele verschillende manieren. Wij zetten graag een aantal voorbeelden voor je op een rijtje, zodat jij alleen nog maar het perfecte design badkamermeubel hoeft te kiezen.

  • Design radiator. Zelfs met alleen een design badkamer radiator kun je al een hele luxe sfeer in je badkamer creëren. Een radiator is veel meer dan het standaard model dat vroeger in iedere badkamer stond. Een design radiator bestaat meestal uit een rechthoekig en strak oppervlak. Ook zijn er verschillende ronde design radiatoren mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een radiator waarbij de spijlen verticaal lopen in plaats van horizontaal en rechthoekig zijn in plaats van rond. Deze design verwarming in de badkamer kun je daarnaast goed afstemmen op de rest van de inrichting. Hang de radiator in het zicht tegen een wand en ervaar dat het heel stijlvol staat.
Design bad
  • Design wastafel. Een wastafel kan een echte eyecatcher zijn in jouw nieuwe badkamer. Laat de wastafel opvallen door te kiezen voor een bijzondere vorm of kleur. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een design wastafelmeubel met daarop een luxe opbouwkom. Deze waskom zal zorgen voor een bijzondere en luxe uitstraling van jouw badkamer.

  • Design bad. Een design bad zorgt al snel voor een luxe uitstraling in de badkamer. Een vrijstaand, luxe bad is de perfecte keuze voor in een design badkamer. Je hoeft niet per se te kiezen voor een standaard wit model. Je kan ook gaan voor een modern bad met een bijzondere kleur, bijvoorbeeld een grijs bad met betonlook.

Brugman design badkamer
Design badkamerkranen
Design badkamerkranen

Design badkamer accessoires

Niet alleen met de badkamermeubels, maar ook met badkamer accessoires kun je je badkamer een design uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan luxe, gekleurde kranen die als echte eyecatchers in jouw badkamer dienen. Zelfs een wc rolhouder kan al zorgen voor een design uitstraling van jouw badkamer. De populairste design badkamer accessoires en onze tips om je badkamer in te richten zetten we graag voor je op een rijtje. 

  • Design badkamerkranen. Steeds vaker zie je de gekleurde kranen terugkomen in de badkamer. Een gewaagde keuze, maar een opkomende trend is een gouden badkamerkraan in de design badkamer. Overigens is het niet alleen de kleur die voor de uitstraling zorgt, ook het model en de glanzende of matte afwerking zorgen ervoor dat de kraan een blikvanger in jouw badkamer wordt. 
Design spiegel badkamer
  • Design WC rolhouder. Zelfs met een wc rolhouder voeg jij luxe design elementen toe aan jouw badkamer. Ook hier heb je de mogelijkheid uit verschillende designs, maten en kleuren. Stem deze wel af met de andere kleuren in je badkamer. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een bijzondere kleur kraan? Laat deze kleur dan terugkomen in het design van de wc rolhouder. 
  • Design prullenbak. Ook wanneer je kiest voor een design prullenbak in de badkamer, is het belangrijk dat je deze afstemt met de rest van de badkamer. Je kunt er voor kiezen om deze bijvoorbeeld in chroom kleur te combineren met de kranen in je badkamer of deze samen met andere accessoires in een bijzondere kleur op te laten vallen. 
  • Design spiegel. In een design badkamer zien we vaak een grote of opvallende spiegel terug. Een grote design spiegel zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt en het design van de badkamer nog meer opvalt. Vaak wordt er voor een bijzondere spiegel gekozen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een spiegel die bestaat uit meerdere delen en een aparte vorm heeft.
Design accessoires badkamer
Sunshower design badkamer
Sunshower design badkamer

Design badkamergadgets

Een echte design badkamer creëer je door luxe toe te voegen in de badkamer. Dit kan door middel van verschillende badkamer gadgets. Ga bijvoorbeeld voor de luxe Sunshower. De Sunshower ziet er heel modern uit en laat jou compleet genieten van je douche. Je voelt je heerlijk ontspannen door het warme licht van de Sunshower en tegelijkertijd behoud je je mooie bruine kleur en wordt je lichaam gestimuleerd om vitamine D aan te maken. 

Wanneer je optimaal wilt genieten in jouw badkamer, is een geïntegreerde muziekbox ook een perfecte gadget. Dit luxe gadget laat jou ‘s ochtends de dag goed beginnen met je favoriete muziek en laat je volledig genieten van jouw douche- en badsessies. Ook kun je je badkamer aanvullen met andere gadgets die jouw badkamer nog wat luxer en aangenamer maken. Denk bijvoorbeeld aan een badplank, welke je over het bad plaatst en waar je bijvoorbeeld je laptop en een lekker drankje op zet.

Design badkamertegels
Design badkamertegels

Design badkamertegels

Het kiezen van de juiste tegel is belangrijk, aangezien dit voor een groot deel de uitstraling van je badkamer bepaalt. Wanneer je voor een unieke uitstraling in je badkamer kiest, kun je gebruik maken van design badkamertegels. Je kiest in dit geval niet voor de standaard witte tegels maar voor een tegel met een aparte vorm, kleur of print. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een tegel met een drukke print, kies er dan wel voor om slechts een enkele wand of een gedeelte van de wand te betegelen met deze tegel. Anders oogt het te druk in de badkamer en geeft het niet de juiste uitstraling. 

Een lichte marmeren tegel is een echte aanrader als je je badkamer op een originele manier wilt aankleden. Je creëert met deze design badkamertegels een unieke en luxe uitstraling in jouw badkamer. Wanneer je kiest voor witte of zwarte tegels, is het een prachtige optie om dit aan te vullen met een gekleurd meubel of meerdere gekleurde accessoires. 

Kleine design badkamers
Kleine design badkamers

Kleine design badkamers

Wat je wellicht niet had verwacht, is dat je ook van een kleine badkamer een mooie design badkamer kunt maken. Een design badkamer staat vaak bekend om zijn luxe en ruime uitstraling, maar een grote ruimte is geen vereiste. Wanneer je op de juiste manier je badkamer inricht, kan ook een kleine badkamer een luxe design uitstraling krijgen. De populairste producten uit de design badkamer kunnen namelijk vaak ook gebruikt worden in een kleine badkamer. Een ruim, vrijstaand bad wordt lastig in een kleine badkamer, maar een product zoals een luxe opbouwkom is geen enkel probleem. Dit populaire product komt veel terug in design badkamers en neemt zelfs minder ruimte in beslag dan een gemiddelde wastafel. Daarom is dit de perfecte optie voor jouw kleine design badkamer. Kies daarnaast voor een grote spiegel en maak gebruik van lichte kleuren, hierdoor oogt de badkamer een stuk groter.

Italiaanse design badkamers
Italiaanse design badkamers

Italiaanse design badkamers

Steeds vaker komt het Italiaanse design terug in de Nederlandse badkamers. Strak, sfeervol, warmte en een luxe en unieke uitstraling zijn de uitgangspunten van de Italiaanse design badkamers. In deze badkamerstijl ben je gegarandeerd van een plek van bezinning en rust, proef je de Italiaanse sferen en geniet je van een echte wellness-ervaring. Een van de manieren waarop je jouw badkamer kunt omtoveren tot een Italiaanse badkamer, is door te kiezen voor warme Italiaanse tegels op de vloer en de wand. Daarnaast kun je er voor kiezen om een luxe Whirlpool bad toe te voegen. Veel Italiaanse badkamer designers staan bekend om het ontwerpen van een whirlpool in de vloer. Hierdoor zit je in de ‘aarde’ en geniet je nog meer van de Italiaanse sferen. In de Italiaanse design badkamers zien we veel producten terug met een modern en minimalistisch design en een hoogwaardige luxe look. 

3d ontwerp

Benieuwd hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale keuken samen te stellen.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

Design badkamers bij Brugman

Is een design badkamer wat voor jou en wil je hier meer inspiratie over opdoen? Bezoek dan een van onze vestigingen of ontwerp zelf alvast jouw ideale design badkamer in onze online ontwerptool. In deze tool kies je jouw badkamerproducten en deel je de ruimte helemaal in naar jouw wensen.

Home
Terug
Sluiten