Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Badkamertegels

Er zijn talloos veel mogelijkheden als het gaat om badkamertegels. Dankzij de vele formaten, kleuren, stijlen en vormen vind je altijd de tegel die naadloos aansluit bij jouw interieurstijl. Of je nu op zoek bent naar wandtegels of vloertegels voor de badkamer, je vindt het bij Brugman. Door de vele mogelijkheden kan het erg lastig zijn om jouw droomtegels te vinden. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor het kiezen van de tegel voor jouw badkamer. Benieuwd naar deze tips of wil je meer inspiratie over de verschillende tegels en legpatronen? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Tips en inspiratie voor jouw badkamertegels

Badkameradviseur Brugman

Ontdek hier alle tips voor het kiezen, kopen, plaatsen en schoonhouden van jouw badkamertegels. Ook vind je hier alle mogelijkheden qua stijlen en legpatronen van badkamertegels.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Ontdek hier alle tips voor het kiezen, kopen, plaatsen en schoonhouden van jouw badkamertegels. Ook vind je hie…

Lees meer

Ontdek hier alle tips voor het kiezen, kopen, plaatsen en schoonhouden van jouw badkamertegels. Ook vind je hier alle mogelijkheden qua stijlen en legpatronen van badkamertegels.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Maak een afspraak voor inspiratie én advies op maat
  • Gratis 3D ontwerp o.b.v. wensen en budget
  • Inspiratie en advies op maat
  • Jouw keuken of badkamer
           binnen 8 weken genietklaar opgeleverd
Badkamertegels Brugman
Badkamertegels Brugman

Tips

Het kiezen en kopen van badkamertegels

Het kiezen van badkamertegels kan een lastige klus zijn. Door de vele formaten, stijlen en kleuren zijn er talloos veel mogelijkheden voor iedere badkamer. Houd bij het kiezen van jouw badkamertegels rekening met de rest van het interieur. Neem bijvoorbeeld een deurtje van jouw badkamermeubel, een lapje stof van jouw douchegordijnen of een foto van de producten mee naar de showroom. Hierdoor weet je zeker dat de kleur van de tegels matchen met de rest van het interieur. Houd met het kiezen van de tegels ook rekening met het formaat van jouw ruimte. Grote tegels of tegels met een onopvallende voeg zorgen voor een ruimtelijke uitstraling in de badkamer. Dit is bijvoorbeeld ideaal om jouw kleine badkamer groter te laten ogen.

Het plaatsen van badkamertegels

Aangezien het plaatsen van badkamertegels heel precies werk is, is het verstandig om dit over te laten aan een tegellegger. Bij het kopen van de badkamertegels kun je kiezen voor tegellegger, die deze vervelende klus voor jou in orde maakt. Tegen een schappelijke prijs zal een gecertificeerde tegellegger van Brugman al het werk uit handen nemen en ben je verzekerd van precies maatwerk.

Het schoonmaken van badkamertegels

De badkamer is de ruimte waar kalk zich en snelst hecht. Daarom is het belangrijk om altijd na het douchen of badderen de tegels goed droog te maken. Ook is een wekelijkse reiniging van de tegels een must. Let er daarnaast op dat je de juiste tegelreinigers gebruikt. De meeste vervuiling van badkamertegels ontstaat namelijk door het schoonmaken met de verkeerde reinigingsmiddelen. Niet alle tegels kunnen tegen alle schoonmaakmiddelen. Hierdoor kan er aanslag op de tegels ontstaan. Let er daarom altijd goed op welke schoonmaakmiddelen je het beste voor welke tegels kunt gebruiken.

Badkamertegels
Legpatronen Brugman
Legpatronen Brugman

Legpatronen badkamertegels

Het plaatsen van badkamertegels kan op diverse manieren. Naast dat de grootte van de tegels en de voegen veel met de uitstraling van de ruimte doen, is het legpatroon ook erg belangrijk. Je kunt de tegels natuurlijk recht naast elkaar leggen wat zorgt voor een strakke uitstraling. Door de tegels horizontaal in de badkamer te leggen lijkt de ruimte al snel een stuk breder. Wanneer je de tegels verticaal plaatst, lijkt de ruimte juist een stuk langer. Afhankelijk van het formaat van jouw badkamer kun je de ruimte op een van deze manieren groter laten ogen. Ook kun je ervoor kiezen om de tegels, in plaats van recht naast elkaar, op een bijzondere manier te leggen. Een bijzonder legpatroon zorgt voor een speels effect in de ruimte. Wanneer je de ruimte breder wilt laten lijken is diagonaalverband een slimme optie. De tegels liggen in dit geval in een hoek van 45 graden. Hierdoor lijkt niet alleen de ruimte optisch breder, maar de ruimte krijgt hierdoor ook een unieke uitstraling. Ook de

 

Mozaiek badkamertegel Brugman
Mozaiek badkamertegel Brugman

Mozaïek tegels in de badkamer

Mozaïek tegels geven de badkamer een bijzondere uitstraling. De kleine tegeltjes zijn zowel op de vloer als op de wand te plaatsen. Mozaïek tegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten. De tegels worden op matjes geleverd waardoor ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Houd je van deze stijl? Bekijk dan ook eens de mozaïek badkamers van Brugman.

Opus Brugman
Opus Brugman

Houtlook tegels in de badkamer

Houtlook tegels zijn een prachtige toevoeging in iedere badkamer en bieden vele voordelen. Houtlook tegels lijken namelijk sprekend op echt hout. Ze zijn vaak voorzien van knoesten en reliëf zoals echt hout. Het belangrijkste voordeel van houtlook tegels is dat deze heel gemakkelijk te onderhouden zijn. In tegenstelling tot echt hout kunnen deze tegels goed tegen vocht, wat erg belangrijk is in de badkamer. Ook zijn deze tegels in vergelijking met echt hout goedkope badkamertegels. Passen de houtlook tegels goed bij jouw badkamerstijl? Bekijk dan ook eens de houten badkamers van Brugman.

Anzola Brugman
Anzola Brugman

Betonlook tegels in de badkamer

Betonlook tegels zijn een echte trend in de badkamer. Deze tegels creëren een robuuste, industriële sfeer in de ruimte. De donkere kleuren van het beton zijn prachtig te combineren met vrijwel iedere kleur. Hierdoor passen de betonlook tegels in iedere badkamer. De betonlook tegels hebben de uitstraling van echt beton en de praktische voordelen van keramische tegels. Zijn de betonlook tegels iets voor jou? Bekijk dan ook eens de betonlook badkamers van Brugman.

Kleine tegels Brugman
Kleine tegels Brugman

Kleine tegels in de badkamer

De grootte van de badkamertegels doet veel met de uitstraling van de ruimte. Grote badkamertegels geven de badkamer een ruimtelijke sfeer. Kleine badkamertegels zorgen daarentegen voor een speels en sfeervol effect. Afhankelijk van jouw voorkeuren geef je hiermee de badkamer de gewenste uitstraling.

Portugese badkamertegel Brugman
Portugese badkamertegel Brugman

Portugese tegels in de badkamer

Portugese tegels zijn tegels waarbij de zuidelijke sferen goed te zien zijn. Portugese tegels zijn een aanrader als je de badkamer op een originele manier wilt aankleden. De Portugese patronen hebben een sierlijke uitstraling en zijn verkrijgbaar in vrolijke, felle kleuren of als authentieke, verouderde look.

Ontdek de tegels van Brugman

Brugman heeft veel ervaring met keukens en badkamers, maar dat is niet het enige. Je ziet hier bijvoorbeeld 8 soorten tegels die wij aanbieden. Natuurlijk hebben we er nog veel meer op ons tegelplein in de winkel. Waar er keuze is uit prachtige woonvloeren, wandtegels en badkamertegels. Wat je maar wil.

Magazine aanvragen
Afspraak maken