Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Binnenkijken bij Rik en Daphne

Rik & Daphne verbouwen groots: de nieuwe badkamer, keuken, toilet én vloeren zijn praktisch, luxe én kindvriendelijk!

De overstap van huurwoning naar koopwoning gaat voor Rik van Gool (27) en Daphne Snoeren (26) voorspoedig. Ze zijn op slag verliefd op hun eerste koophuis en besluiten niets aan de nieuwe woning te veranderen. Rik: “Totdat we met twee kinderen toch behoefte hadden aan een aantal aanpassingen. Het was tijd om de badkamer, keuken, toilet én de vloeren te vernieuwen.”

Kindvriendelijke badkamer

De oude badkamer heeft een douche in het bad, legt Daphne uit. “Voor James en Morris is dat helemaal niet handig. Het is veel makkelijker om ze lekker onder de douche te zetten, zonder dat je ze steeds de kuip in moet tillen. Een inloopdouche stond daarom hoog op het verlanglijstje. Samen met een opbergruimte. Voor Rik was de sunshower een vereiste. Voor mij was dat niet per se nodig, maar nu kan ik niet meer zonder!“

Met het oog op de kinderen zorgen Rik en Daphne daarnaast voor een plek om de kinderen te verschonen. Rik: “We hebben een meubel van 1.40 meter breed in de badkamer, waarvan de linkerzijde een wastafel heeft en de rechterzijde een verschoonplek is voor onze zoons. Nu zien we dit huis weer als de plek waar we onze kinderen zien opgroeien.”

Vloeren die tegen een stootje kunnen

Daarnaast zijn ook de vloeren aan vervanging toe en houden Rik en Daphne ook hier rekening met kwaliteit. Rik: “We wilden graag een stevige vloer met een robuuste uitstraling. De keuze is gevallen op een natuurstenen look, maar dan wel met de voordelen van tegels. Hier kunnen de kinderen zich op uitleven!” Als een half jaar later de vloer boven aan de beurt is, valt de keuze om dezelfde reden op een PVC vloer van licht eikenhout in grote planken. Daphne: “Ook daar kunnen de kinderen lekker met hun speelgoed spelen.”

Keuken voor gezelligheid

Ook de keuken moet er uiteindelijk aan geloven. Daphne: “We vinden gezelligheid met vrienden en familie heel belangrijk, dus we hebben de afgesloten keuken doorgetrokken naar de woonkamer. Nu hebben we een heerlijk schiereiland waar we lekker aan kunnen zitten.” En, waar lekker in gekookt kan worden, voegt Rik toe. “De stoomoven, Bora kookplaat en Quooker kraan zijn allemaal goede keuzes geweest.”

Qua ontwerp kiest het stel voor een zwarte keuken met hout. Rik: “In tegenstelling tot de apparatuur was het kiezen van de kleuren een stuk lastiger. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een zwarte matgelakte keuken met de warmte van hout. En geen gekke dingen, zoals zwarte kranen.” Daphne lacht: “Rik weet veel van keukens, dus als ik een mooie trend zag, wees Rik me er al snel op dat zoiets niet praktisch was, haha!”

Super hygiënisch

Als laatste is het toilet aan de beurt. Daphne: “Voor Rik stond een douche toilet buiten discussie: het is super hygiënisch. En ik moet eerlijk zeggen dat ook ik ook niet meer zonder kan! Het was fijn dat de adviseurs van Brugman ons konden helpen om te schipperen tussen deze luxe toevoegingen en een passend budget. Daarnaast hebben ze ons goed geholpen om de ideeën die in ons hoofd zaten op papier te zetten. En werkelijkheid te maken!”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken, badkamer of vloer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren. Of neem een kijkje binnen bij onze andere klanten.

Magazine aanvragen
Afspraak maken