Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De kracht van inbouwkranen in je badkamer

Een inbouwkraan geeft een elegante en luxe uitstraling aan je badkamer. Kranen zijn vaak niet het eerste waar je aan denkt bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer, maar toch vormen ze een essentieel onderdeel voor zowel het bad, de douche als de wastafel. De eerste stap is vaak de keuze voor het soort kraan. De inbouwkraan is er hier één van. Ga jij voor een elegante look in je badkamer?

Strakke uitstraling

Inbouwkranen zijn vanwege hun strakke uitstraling erg populair. Deze strakke uitstraling komt tot stand doordat het menggedeelte, ook wel de thermostaat genoemd, zich in de muur bevindt. Hierdoor is het leidingsysteem volledig weggewerkt en zijn de draaiknoppen als enige zichtbaar. Een rustige en elegante uitstraling is dan ook het resultaat.

De kenmerken van een inbouwkraan

Om je te helpen bij de keuze voor een inbouwkraan hebben we de belangrijkste kenmerken voor je op een rij gezet: 

  • Uitstraling. Een inbouwkraan is voor zowel de moderne als klassieke badkamer uiterst geschikt. Het verschil in uitstraling wordt voor een groot deel gecreëerd door de draaiknoppen. Zo past een strakke, minimalistische draaiknop perfect in de moderne badkamer en is een vierpuntige draaiknop een ware aanvulling voor de klassieke badkamer.
  • Onderhoud. Omdat de thermostaat van een inbouwkraan in de muur is weggewerkt, is dit type kraan zeer gemakkelijk in onderhoud. Zo hoef je geen moeite te doen om de thermostaat kalkvrij te houden.
  • Installatie en reparatie. Omdat het lastiger is om een inbouwkraan goed en waterpas te plaatsen, is deze installatie wat moeilijker dan die van een traditionele opbouwkraan. Daarnaast is dit type kraan vanwege de weggewerkte thermostaat minder gemakkelijk te repareren wanneer er onverhoopt een lekkage optreedt.   
  • Prijs. Vanwege de lastigere installatie kent een inbouwkraan vaak een ietwat hoger prijskaartje dan een traditionele opbouwkraan. Uiteraard maakt het brede assortiment dat ze te verkrijgen zijn in verschillende prijsklassen, maar iets prijziger zullen ze altijd blijven.

Persoonlijk advies van Brugman

Het design van een kraan speelt een grote rol in de uitstraling van je badkamer. Ga jij voor de elegante en luxe uitstraling van een inbouwkraan? Kom langs in een van onze vestigingen en laat je voorzien van persoonlijk advies. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze.

Bekijk ook

watervalkraan

Watervalkranen

wastafelkraan

Wastafelkranen

Magazine aanvragen
Afspraak maken