Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Waskommen: ga voor een designlook

De waskom wint de laatste jaren aan populariteit in de hedendaagse badkamer. En dat is niet voor niets, want een waskom zorgt voor een unieke uitstraling. De kom wordt op een wastafelmeubel geplaatst, in plaats van hierin geïntegreerd, en vormt zo direct een blikvanger in de badkamer. Een waskom brengt veel voordelen met zich mee en geeft je badkamer bovendien extra allure. Brugman vertelt je meer over de voordelen, de mogelijkheden en de verschillende soorten waskommen die er zijn.

De waskom: trendy en veelzijdig

In de eerste plaats is de waskom een echte blikvanger met een elegante uitstraling. Dat maakt de waskom geschikt voor design badkamers, maar in iedere andere badkamerstijl komt de stijlvolle waskom goed tot zijn recht. Doordat je de waskom op de wastafel plaatst, blijft er ruimte over in het meubel eronder. Deze ruimte kun je weer gebruiken voor badkamerspullen, zoals shampooflessen, badhanddoeken en washandjes. Ook op de wastafel zelf is dankzij de opbouwkom ruimte over om veelgebruikte items uit te stallen. Een ander voordeel is dat waskommen eenvoudig schoon te maken zijn. Door hun naadloze binnenwerk kan vuil zich niet zomaar ophopen en ga je er eenvoudig met een doekje doorheen. In een mum van tijd heb je weer een stralend schone waskom.

Waskommen in alle stijlen

Bij een waskom denk je wellicht gelijk aan een ronde, wit keramieken opbouw waskom. De mogelijkheden gaan echter nog veel verder dan dat. Wat dacht je van een waskom in natuursteen? Sommige stenen waskommen hebben zelfs een asymmetrische vormgeving met een ruw oppervlak en lijken daardoor recht uit de natuur te komen. Dat is prachtige aanvulling op een landelijke badkamer. Een waskom kan daarnaast ook vierkant of rechthoekig zijn, wat weer heel goed aansluit op moderne badkamers. Naast de vorm van de kom kun je kiezen voor een vrijhangend wastafelblad met waskom of een compleet badkamermeubel met waskom. Wanneer je kiest voor een onderkast geniet je van extra opbergruimte voor jouw badkamerspullen.  

Kies voor een bijpassende kraan

Een waskom is pas compleet met een bijpassende kraan. Gezien de hoogte van de waskom heb je ook een kraan met een hoge uitloop nodig. Deze wordt op het wastafelblad gemonteerd. Het voordeel is dat je zelf bepaalt waar je de kraan plaatst: recht erachter of aan de linker- of rechterkant voor een speels uiterlijk. Daarnaast kun je kiezen voor een inbouwkraan met wandmontage. Dat oogt extra luxe en heeft als bijkomend voordeel dat er plaats vrijkomt op je wastafelblad.

Kom langs voor persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een waskom voor jouw badkamer? Onze deskundige adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Kom langs in een van onze vestigingen en laat je adviseren en inspireren.

Bekijk ook

Magazine aanvragen
Afspraak maken