Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De perfecte spoelbak voor jouw keuken

Een spoelbak is onmisbaar in de keuken: het is de plaats waar je keukengerei in afwast, je handen reinigt en groenten of fruit schoonmaakt. Naast functioneel is een keuken spoelbak steeds vaker een stijlvolle toevoeging aan de keuken. Ben je van plan om een spoelbak te kopen? Op deze pagina zie je de verschillende varianten en lees je alles over de diverse mogelijkheden en tips om te bepalen welke spoelbak perfect aansluit bij jouw keuken.

Tips bij het kopen van een spoelbak

Wanneer je een nieuwe spoelbak voor de keuken gaat kopen, is het raadzaam rekening te houden met een aantal zaken. Op die manier weet je zeker dat je de juiste spoelbak aanschaft, die goed past bij de rest van het keukeninterieur en aansluit bij al jouw wensen. We zetten voor je op een rijtje waar je rekening mee dient te houden.

Het juiste materiaal

Spoelbakken zijn verkrijgbaar in tal van materialen. Het meest gangbare materiaal is RVS of staal. Met een rvs spoelbak in de keuken ga je voor een erg onderhoudsvriendelijke én hygiënische optie. Ben jij op zoek naar iets unieks dat geheid de aandacht trekt? Overweeg dan eens een keukenspoelbak van natuursteen of composiet. Deze opties vragen wel wat meer aandacht en onderhoud, maar de luxe, natuurlijke uitstraling compenseert dit ruimschoots.

Ook een stenen spoelbak in de keuken fungeert als een ware eyecatcher. Ben jij fan van een chique uitstraling? Dan is een keukenspoelbak van keramiek wellicht de juiste keuze. En wil je hetzelfde materiaal spoelbak als aanrechtblad? Of wil je juist een bijzonder contrast vormen? Tot slot is het belangrijk om te kijken naar je overige wensen. Wil je weinig tijd kwijt zijn aan schoonmaken of hecht je meer waarde aan het uiterlijk van de spoelbak? Door deze vragen te beantwoorden, weet je welke spoelbak het beste aansluit bij jouw behoeftes.

Integreren van de keukenspoelbak

Vervolgens kijk je naar de manier waarop je de spoelbak in de keuken wilt verwerken. Er zijn drie mogelijkheden: opbouw, inbouw of onderbouw. Bij een opbouw spoelbak rust de opstaande rand van de bak op het keukenblad. Bij de inbouw optie is de rand van de spoelbak verzonken in de rest van het keukenblad. Daardoor ontstaat een vlakke afwerking, wat resulteert in één mooi geheel. Schoonmaken is hierbij erg eenvoudig. Met een onderbouw spoelbak wordt de bak onder het blad gemonteerd. Deze methode wordt vooral gebruikt bij wat duurdere materialen zoals natuursteen en keramiek.

De geschikte vorm en grootte

Bij het bepalen van de grootte is het handig om rekening te houden met de grootte van het aanrechtblad en hoeveel werkruimte je over wilt houden. Heb je nog voldoende werkruimte over? Dan is een dubbele spoelbak in de keuken zeker een goede optie. De extra spoelmogelijkheid die hiermee wordt gecreëerd is erg handig wanneer je bijvoorbeeld groentes aan het schoonmaken bent en iemand anders zijn of haar handen wilt wassen.

De afmetingen van een dubbele spoelbak in de keuken variëren en zijn ook afhankelijk van het soort spoelbak dat je wilt. De standaardafmeting van een enkele keukenspoelbak is meestal 150 cm lang bij 60 cm breed. Met de vorm van een spoelbak in de keuken kun je ook alle kanten op. Ga je voor een strak, vierkant exemplaar of liever een rechthoekige variant met ronde, zachte vormen? Een ronde keukenspoelbak doorbreekt de rechtlijnigheid van het aanrechtblad en kan ook een stijlvolle optie zijn. Dankzij het warme karakter past deze bijvoorbeeld goed in een landelijke keuken.

Prachtige kleuren spoelbakken

Heb jij een bepaalde kleur keuken spoelbak in je hoofd? Wil jij bijvoorbeeld graag een spoelbak in de keuken die bestaat uit tegeltjes? Of een retro spoelbak die voor veel sfeer zorgt in de keuken? De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor er altijd een perfecte keuken spoelbak bij zit die aan al jouw wensen voldoet. Met een koperen spoelbak in de keuken zorg je voor een authentieke sfeer. Maar misschien houd jij van een wat stoerdere uitstraling en ligt je voorkeur bij een keuken met een zwarte spoelbak.

Het is wel belangrijk om de voor- en nadelen van een zwarte spoelbak tegen elkaar af te wegen. De nadelen van een zwarte spoelbak in de keuken zijn bijvoorbeeld dat je er sneller vlekken of vingerafdrukken op ziet. Ook beschadigingen vallen meer op in een zwarte spoelbak. Gelukkig zijn er speciale coatings die vlek- en krasbestendig zijn. Een extra aantrekkelijk detail is wanneer je de kleur van de spoelbak afstemt op de kleur van de kraan. Zo zorg jij voor een mooie eenheid in jouw keuken.

Laat je adviseren

Wil jij een mooie spoelbak kopen voor in jouw keuken? Onze adviseurs denken graag met je mee. Maak een vrijblijvende afspraak en krijg onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee persoonlijk advies. Wij verwelkomen je graag in een van onze vestigingen.

Bekijk ook

Een keuken stel je samen uit meerdere producten, zoals een aanrechtblad, apparatuur, kasten en grepen. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je vindt ze hier!

Magazine aanvragen
Afspraak maken