Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Trend: natuurlijke tinten in de keuken en badkamer

De rust en schoonheid van buiten naar binnen halen; de trend van natuurlijke tinten brengt harmonie in de drukte van het dagelijks leven. Tinten als beige, bruin en taupe zorgen voor een warm en ontspannen gevoel, vooral in de keuken en badkamer. Het terugbrengen van natuurlijke tinten is één van de meest geliefde trends van 2023. In deze blog lees je hoe je de trend van natuurlijke tinten in jouw badkamer of keuken laat terugkomen.

Ton-sur-ton voor een subtiele dynamiek

Ton-sur-ton klinkt heel chic, maar is stiekem gewoon een Franse benaming voor het kiezen van een kleur die je vervolgens in meerdere tinten laat terugkomen. Ton-sur-ton oogt chic en sluit perfect aan bij de trend van natuurlijke tinten. Een keuken in verschillende bruintinten variërend van beige tot koffiebruin zorgt voor een rustige en stijlvolle balans. Niet alleen de muren kun je verven, maar denk ook aan kleine details zoals een beige vaas op het aanrecht of een hanglamp in de keuken van bruin glas. 

Ook in de badkamer zorgt ton-sur-ton voor harmonie. Hier kun je een houten badkamermeubel laten uitkomen tegen een natuurlijke tint op de muur. Voor een speels effect kun je kiezen voor vloer- of wandtegels met een willekeurig patroon waar diverse natuurlijke tinten in terugkomen. Met een koperen kraan voer je de stijl door tot in detail. Voor een zachte en toegankelijke uitstraling kies je voor ronde en organische vormen. Dit kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in de spiegel of badmat.

Natuurlijke tinten in de keuken

Een basis van natuurlijke kleuren in de keuken kun je op vele manieren leggen. Van de kleur op de muur tot het gebruik van natuurlijke materialen; de tijdloze sfeer van deze trend past perfect in de keuken. Wanneer je de keuken nog moet inrichten of juist volledig wilt veranderen, kun je kiezen voor een aanrecht of kookeiland van beton in de kleur beige of taupe. Een donkere muur in een koffie- of karamel tint zorgt vervolgens voor een sfeervol geheel.

Natuurlijke tinten in de badkamer

In de badkamer zijn aardetinten een echte trend. Bruin, zand, terracotta, beige en taupe kun je op vele verschillende manieren laten terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor beige of houtlook tegels in een warme, aardse kleur. Zoals we eerder vertelden zijn ook organische vormen een stijlvolle toevoeging. Het gebruik van zowel natuurlijke tinten als natuurlijke materialen en vormen zorgen voor een fijne balans in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een rotan wasmand of een bamboo badkamerkast.

Een opvallend detail

Zijn al die verschillende natuurlijke kleuren en bruintinten nou iets te veel zen voor jou? Kies dan voor één opvallende en felle kleur en laat deze subtiel terugkomen. Een felle kleur versterkt juist de natuurlijke kleuren en zorgt voor een spannend en modern contrast. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw, forest green of burnt orange. Met deze felle kleur breng je een speels element in de rustige en natuurlijke tinten. 

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over natuurlijke tinten in de keuken en badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren. Lees onze andere blogs en kijk binnen bij andere klanten van Brugman voor nog meer inspiratie!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken