Een keuken ontwerpen. Deze tips helpen je op weg!

Zelf je keuken ontwerpen in slechts enkele stappen

Een mooie, praktische en tijdloze keuken ontwerpen is minder moeilijk dan je misschien denkt! Sterker nog: voor een groot deel kun je zelf je nieuwe keuken ontwerpen. Met hulp van onze gebruiksvriendelijke software. Wil je direct je keuken ontwerpen? In een paar handige stappen leg je een doordachte basis voor jouw droomkeuken:

  • Vind je favoriete keukenstijl

Je keuken ontwerpen start met het kiezen van je keukenstijl. Hiervoor zijn een aantal slimme manieren. Neem eens letterlijk een kijkje in de keuken van vrienden of familie. En werp ook zeker een blik op onze keukenstijlen. Hier nemen we je stap voor stap mee in je keuze voor landelijke keukens, klassieke keukens, moderne keukens en industriële keukens. Want een keuken ontwerpen begint toch met goed om je heen kijken.

  • Bepaal de opstelling van je keuken

Bij de volgende stap ga je de opstelling van je nieuwe keuken ontwerpen. Heb je veel ruimte? Dan is een kookeiland misschien een goede optie. Een schiereiland staat met één zijde tegen de muur en neemt net even minder ruimte in beslag. Een keuken ontwerpen voor een kleine ruimte biedt extra uitdaging, maar ook hiervoor geldt dat er vaak veel mogelijkheden zijn. Misschien kun je een raam of muurtje verplaatsen? Bedenk ook eens samen met onze adviseur welke extra mogelijkheden een verbouwing biedt.

  • De indeling van je keuken ontwerpen

Zorg voor voldoende beweegruimte in je nieuwe keuken. En het is handig om het fornuis en de spoelbak bij elkaar te plaatsen. Wist je dat veel kasten meestal 60 centimeter breed zijn? Veel inbouwapparatuur past daar naadloos in. Bovendien vind je bij Brugman veel slimme en ruimtebesparende oplossingen voor jouw ideale keukeninrichting. Zo wordt je keuken ontwerpen een stuk makkelijker!

  • Teken een plattegrond

Bij een keuken ontwerpen is een nauwkeurige plattegrond natuurlijk onmisbaar. Meten is weten! Meet eerst secuur je keuken op en geef ons de maten door. Dan maken we met onze handige software een tekening op schaal. Daarin schetsen we dan je nieuwe, optimale keukenopstelling. De ideale keuken ontwerpen doen we samen.

  • Maak een 3D-ontwerp

Je keuken ontwerpen is één, maar je keuken alvast ervaren is twee. Op onze website maak je eenvoudig zelf een realistisch 3D-ontwerp van je droomkeuken. Zo komt je nieuwe keuken echt tot leven en krijg je nog beter in beeld of je de juiste keuzes maakt. Tip: neem ook een deel van de aangrenzende kamer mee in het 3D-ontwerp. Dan zie je hoe je keuken aansluit op de rest van je huis.

  • Jouw keuken ontwerpen doe je met Brugman

Nu kun je aan de slag met alle andere opties. Want je keuken ontwerpen betekent ook keuzes maken in apparaten, materiaal en kleur. En die ervaar je toch het beste in de winkel. Onze adviseurs zijn specialisten op dit gebied; zij adviseren je graag op basis van je persoonlijke situatie. Kom naar de winkel, dan kunnen we samen jouw ideale keuken ontwerpen.

Meer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met inspiratie

Kom langs voor persoonlijk advies

Adviesgesprek

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in...

Lees meer

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

Bekijk ook

Stel je keuken samen

Voorbeelden keukens

Keukenspecialist

Keukenoplevering

Keuken ontwerpen

Wat kost een keuken?

Goedkope keukens kwaliteit

Budget keukens

Goedkope keukens bespaar

Nieuwe keuken

Home
Keukens
Terug
Sluiten