Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

5 tips om je badkamer babyproof te maken

Je vertrouwde badkamer krijgt een nieuwe dimensie met een baby. Daar waar ontspanning en rust eerst het allerbelangrijkst waren, is het nu ook van belang dat de badkamer veilig en functioneel is. Hoewel het soms een uitdagend avontuur lijkt, zijn er eenvoudige en slimme oplossingen. In deze blog delen we vijf toegankelijke en doordachte tips om je badkamer baby-proof te maken. Van slimme opbergoplossingen tot voldoende ruimte; onze tips zullen je helpen om een comfortabele en speelse ruimte te creëren voor jou en je kleintje.

Tip 1: Direct verschoongemak na het bad

Wanneer je je badkamer wil aanpassen voor je kleintje, kun je een slimme keuze maken bij het selecteren van een badkamermeubel. Overweeg bijvoorbeeld om één waskom weg te laten en te kiezen voor een enkele waskom op het meubel. Zo ontstaat er voldoende ruimte om een verschoonmat neer te leggen. Dit maakt het na het bad gemakkelijk om je baby direct vanuit het water op de verschoonmat te plaatsen. Deze kleine verandering combineert functionaliteit en gemak op een slimme manier, waardoor zowel jij als je baby kunnen genieten van de overgang van badtijd naar verschoontijd.

Tip 2: Warme vloer voor baby comfort

Maak je badkamer nog babyvriendelijker met vloerverwarming. Naast een gelijkmatige en aangename temperatuurverdeling biedt vloerverwarming een extra voordeel voor jou en je kleintje. Stel je voor dat je je baby op een zachte handdoek op de grond wil leggen voor een snelle verschoning of speeltijd; met vloerverwarming blijft de vloer heerlijk warm en comfortabel. Dit zorgt voor een knusse en veilige omgeving waar je baby vrij kan bewegen zonder zorgen over koude oppervlakken.

Tip 3: Dubbel genieten met een babyproof inloopdouche

Een royale inloopdouche is een slimme zet voor een babyproof badkamer. De ruimte biedt niet alleen voldoende bewegingsvrijheid voor jou en je baby, maar maakt ook het in- en uitnemen van het babybadje moeiteloos. Het vullen en leeg laten lopen van het badje wordt nog gemakkelijker met een inloopdouche, dankzij de ruimte en gemakkelijke toegang. Terwijl je geniet van deze functionele voordelen, trakteer je jezelf ook op een vleugje luxe. Een ruime inloopdouche is immers ook een verwennerij voor jouw eigen ontspanning na een lange dag. 

Tip 4: Veilige antislip

Vergeet niet de laatste babyproof-touch toe te voegen aan je inloopdouche: een goede antislipmat. Deze eenvoudige toevoeging zorgt voor een veilige en stabiele ondergrond, niet alleen voor jou en je kleintje tijdens het badderen, maar ook wanneer je je baby in en uit het badje haalt. De antislipmat biedt gemoedsrust en voegt een extra laag bescherming toe aan je badkamer, waardoor elk badmoment met je kleintje zowel plezierig als veilig wordt.

Tip 5: Extra veel opbergruimte

In een babyproof badkamer is voldoende opbergruimte essentieel voor alle benodigdheden zoals handdoeken, kleertjes, rompertjes en luiers. Overweeg een extra hoge kast of een ruim wasmeubel om deze spullen georganiseerd en binnen handbereik te houden. Zo voorkom je zoektochten en onnodig gedoe tijdens de verzorging van de kleine. Met een overvloed aan opbergruimte kun je de badkamer netjes en opgeruimd houden, waardoor de focus volledig op quality time met je baby ligt.

Kidsproof badkamer

Naarmate je kinderen groter worden, kun je je badkamer op een slimme manier aanpassen aan hun behoeften. Richt aparte plekken in voor spullen van de kinderen, zoals een speciale plank voor hun badspeelgoed en eigen handdoeken. Zet een stevige kruk bij de wastafel, zodat ze gemakkelijk bij de kraan kunnen. Ook een lage haak voor hun badjassen helpt bij zelfstandigheid. Door je badkamer op een slimme manier in te richten, help je je kinderen om zelfstandiger te worden en tegelijkertijd blijft de ruimte netjes en georganiseerd voor iedereen in huis. Lees hier nog meer tips voor een kidsproof badkamer!

Hulp nodig?

Wil je graag een stijlvolle babyproof badkamer of heb je nog extra hulp nodig om babyproof keuzes te maken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en nieuwe trends? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste badkamertrends of kijk binnen bij andere klanten van Brugman voor meer inspiratie!

Magazine aanvragen
Afspraak maken