Cranberry ginger beer mocktail

Niets is heerlijker dan een verfrissende mocktail. Wij delen in deze blog een heerlijk recept van een oranje ginger beer mocktail. Proost! 

Geniet van een heerlijke Koningsdag! 

Ingrediënten:

  • 1 perssinaasappel schoongeboend
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • scheutje cranberrysap (niet teveel anders wordt de cocktail rood ipv oranje)
  • 300 ml ginger beer
  • 1 takje munt
  • Ijsblokjes

Andere benodigdheden:

  • Rasp
  • Schoteltje
  • Mes
  • Sinaasappelpers 
  • Snijplank
  • Kan/Cocktailshaker
  • Twee mooie glazen
  • Schaar
  • Lepel
  • Maatbeker

Recept:

  1. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel. Let op: zorg ervoor dat je alleen de oranje laag van de schil raspt.
  2. Meng de sinaasappelrasp op een schoteltje met de suiker. Maak de rand van het glas vochtig door er met een sinaasappelschijfje overheen te wrijven. Dip de rand in de sinaasappelsuiker. 
  3. Snijd de sinaasappel door de helft. Snijd één helft in plakjes en pers de andere helft uit in een kan. 
  4. Voeg het cranberrysap en ginger beer toe aan de kan met sinaasappelsap en roer door. 
  5. Schenk het cranberry-ginger beer mengsel in de glazen en voeg 3 ijsblokjes toe.
  6. Doe vervolgens een aantal sinaasappelschijfjes en een takje munt in het glas.
  7. Tip: voeg 5cl wodka toe voor een alcoholische cocktail! Proost!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken