Stylingtips voor de keuken en badkamer

Brugman styliste Rolinda deelt haar tips voor het stylen van de keuken en badkamer. Deze twee ruimtes zijn immers het kloppende hart van jouw huis, waar zowel functionaliteit als stijl hand in hand moeten gaan. 

Tip 1: De kracht van kleur

Kleur is de eerste stap naar een stijlvolle keuken en badkamer transformatie. In de wereld van interieurdesign zien we dat kleur weer volop in de schijnwerpers staat. Primaire kleuren zorgen voor levendigheid, terwijl warme tinten zoals burgundy en terracotta een gezellige sfeer creëren. Je hoeft niet bang te zijn om met meerdere kleuren te experimenteren; het geheim zit hem in het subtiel laten terugkomen van elke kleur, zodat er een harmonieus geheel ontstaat. Als je nog twijfelt, begin dan met twee kleuren en bouw van daaruit op. Kleur is de snelste en meest impactvolle manier om je keuken en badkamer nieuw leven in te blazen, dus wees niet bang om ermee te spelen! 

Tip 2: Persoonlijke details brengen je keuken tot leven 

Een eenvoudige, maar doeltreffende tip: houd je kookboeken binnen in de keuken. Het toont niet alleen de liefde voor koken, maar geeft de keuken ook een warme, uitnodigende uitstraling. Plaats een selectie van je favoriete kookboeken op een open plank of in een speciaal ontworpen kookboekstandaard. Deze boeken zijn niet alleen een bron van inspiratie, maar dienen ook als decoratieve elementen. De toevoeging van persoonlijke details en accessoires in je keuken, zoals kookboeken, geeft de ruimte karakter en brengt het tot leven.

Tip 3: Houten accenten in de keuken

Breng wat gezelligheid in je keuken door houten accenten toe te voegen. Denk aan een houten snijplank of een wandplank aan de muur. Dit geeft je keuken een warmere uitstraling. Een wandplank biedt niet alleen extra opbergruimte, maar is ook perfect voor het ophangen van een hangplant of het creëren van een plekje voor verse kruiden. Op deze manier voeg je een vleugje natuurlijke charme en functionaliteit toe aan je keuken, waardoor het een nog fijnere plek wordt om te koken en te genieten.

Tip 4: Functionele decoratie in de badkamer

Een lege muur in je badkamer kan een perfecte plek zijn voor een creatieve touch. Probeer eens een decoratief trapje of een ladder neer te zetten. Hang er enkele zachte handdoeken overheen, je vult niet alleen die onbenutte ruimte, maar creëert ook een handige en stijlvolle plek om je handdoeken op te bergen. Ook kleine accessoires zoals een stijlvolle waskom of houten badkamermeubel kunnen jouw badkamer helemaal afmaken.

Tip 5: Natuurlijke sfeer in de badkamer

Denk aan een weelderige varen, een vrolijke orchidee, of een eenvoudige aloë vera op een plankje; planten en bloemen in de badkamer geven een unieke sfeer. Als je echt wilt genieten van een spa-achtige ervaring, probeer dan eucalyptus in de douche te hangen. De stoom van het douchen activeert de heerlijke, verfrissende geur, waardoor je badkamer verandert in een oase van ontspanning.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer keuken inspiratie of badkamer inspiratie opdoen voor jouw ruimte? Kom dan langs bij een van de winkels van Brugman en laat je inspireren! Ook voorzien de badkamer- en keukenadviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe badkamer of keuken. Bekijk ook onze Pinterest pagina en vraag ons magazine aan voor exclusieve Brugman inspiratie.

Maak een afspraak en ontvang advies op maat, een gratis tekening en 3D ontwerp door professioneel opgeleide adviseurs. Jouw persoonlijke wensen én budget staan hierbij uiteraard voorop. Liever vanuit huis meer inspiratie opdoen? Lees onze blogs of kijk binnen bij andere keukens en badkamers voor meer inspiratie. Of bekijk onze keukencollectie en badkamercollectie op de website.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken