Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Binnenkijken bij Frank en Mariutta

Een koffiecorner. Groot werkblad. Geen bovenkastjes, wél alle ruimte: in de zoektocht naar een nieuwe keuken vinden Frank en Mariutta van Laanen het perfecte plaatje. “Ik ben van de Indische keuken, nu heb ik alle ruimte om een lekker etentje voor vrienden klaar te maken.”

Als Brabantse bourgondiërs is de keuken voor Frank en Mariutta de favoriete plek in huis. Mariutta: “Ik hou van koken. Vooral van de Indische keuken. Een avondje lekker koken voor vrienden of kennissen is voor mij echt een hobby. Wat ik zo fijn vind aan de opstelling van onze nieuwe keuken: de open verbinding met de eettafel. Als je nog even iets aan het voorbereiden bent of een glaasje inschenkt, ben je altijd bij de gezelligheid!”

Wensenlijstje

Frank en Mariutta wonen al 30 jaar in hetzelfde huis in Den Bosch. De kinderen zijn het huis uit, maar twee honden zorgen voor gezelschap. Mariutta vertelt: “Twee jaar geleden waren we op huizenjacht. We hebben een paar huizen bezichtigd, maar kwamen al snel tot het besef hoe fijn het hier wonen is. Op slechts tien minuten van de stad en wandelend vlakbij het water en verschillende parken".

Geen grote keuken, wél alle ruimte?
‘Dit is onze favoriete plek in huis!’

"Het is een levensloopbestendige woning, semi-gelijkvloers; ook dat is een groot pluspunt.” Het stel besluit de woning te verduurzamen. “De vloer was aan vervanging toe en dat was een mooie aanleiding voor een nieuwe keuken.”Wensen zijn er volop wanneer ze de nieuwe keuken gaan uitzoeken: “Ik wilde graag overstappen van gas naar inductie en een keuken zonder bovenkastjes.” Van het een komt het ander: een compleet andere look!

‘We wisten gelijk: dit is ‘m’

Het is meteen raak als ze de showroom van Brugman Keukens & Badkamers binnenstappen, letterlijk om de hoek van hun huis. “Toen we de keuken zagen, wisten we gelijk: dit is ‘m! Deze keuken straalt warmte uit.” Mariutta blikt terug op een hartelijk ontvangst. “De winkel is overzichtelijk en wat ik zo fijn vind: je krijgt de tijd om in alle rust een rondje te maken in de winkel. Na verloop van tijd keek een medewerker mee om een tekening te schetsen voor onze toekomstige keuken. We zijn wel zes keer opnieuw door de winkel gewandeld om iets van dichtbij te bekijken. Je voelt je echt gehoord en dat is heel prettig. Dankzij allerlei goede, oprechte vragen over onze wensen zijn we uitgekomen bij het perfecte plaatje van onze nieuwe keuken.”

Licht en ruimtelijk

Mariutta is vooral te spreken over de functionaliteiten van de keuken. “Het is een kleine keuken, maar alles wat ik nodig heb om een etentje voor vrienden te bereiden is aanwezig en dat werkt heel prettig. Van een groot werkblad en een inductiekookplaat met ingebouwde afzuigkap tot een oven, een magnetron, koel-vriescombinatie en genoeg kastruimte. Dankzij de ramen oogt de keuken licht en ruimtelijk, ook dat is fijn!”

'Vakwerk en initiatief,
dat geeft zo'n goed gevoel'.

Als Mariutta iemand een complimentje mag geven, is het de installateur wel. “Die man leverde zulk zorgvuldig werk. Hij dacht echt met ons mee. Zo tipte hij een plankje te maken in de kast onder de afvoer, wat eigenlijk een loze ruimte was, daar kunnen we nu wat spulletjes kwijt. De installateur nam de tijd, heeft niets afgeraffeld en keurig werk geleverd. De keuken is absoluut onze favoriete plek van het huis!” 

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren. Of neem een kijkje binnen bij onze andere klanten.

Magazine aanvragen
Afspraak maken