10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Heerlen!

10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Heerlen!

Binnenkijken bij familie de Wildt

Niels en Vi zetten plaatjes van hun droomkeuken om in werkelijkheid

Als Niels en Vi met hun drie kinderen terug verhuizen naar Purmerend, voelt dat als thuiskomen. Zo’n 2,5 jaar geleden worden ze hier verliefd op een klushuis en maken ze met plezier van dit huis hun thuis. “Een complete renovatie was gelukkig niet nodig, maar een nieuwe vloer, keuken, plafond en badkamer wel”, vertelt Vi. “En dat is gelukt!”

“Uiteindelijk hebben we onze wensen samen kunnen voegen.”

Het is hun tweede woning, dus Niels en Vi weten precies wat ze mooi vinden en welke foefjes er in de keuken nodig zijn. Niels: “Ik heb twintig jaar als kok gewerkt, dus voor mij is de keuken een plek waar ik graag ben. Daarom hebben we niet bezuinigd op apparatuur.” Daarnaast zitten de twee nu in een andere levensfase, hebben een ander budget en zijn de behoeftes anders.

Inspiratie voor een nieuwe keuken met kookeiland

De smaak van Niels en Vi ligt aan het begin van de zoektocht naar hun keuken uit elkaar. Vi houdt van strak en modern, terwijl Niels het liefst de houtlook terug wil laten komen. En bij het bepalen van het materiaal van het keukenblad, worden deze verschillen zichtbaar. “Ik zag het al helemaal voor me: een strakke keuken met een houten blad. Maar Vi wilde een marmeren blad”, vertelt Niels. Wel zijn ze het erover eens dat het geen composiet blad wordt, omdat het vlekgevoelig is. “En als je veel met kruiden kookt en houdt van wijn drinken, past een blad van composiet niet”, lachen de twee.

Bij Vi zit er al veel inspiratie in haar hoofd. Ook struint ze het internet af voor ideeën en plaatjes die haar gewenste sfeer laten zien. “We hebben zelfs een keukenapp aangemaakt, waar we onze sfeerplaatjes in deelden.” De wensen van Vi zijn de hoge kasten aan de muur, met een grijze binnenkant en een mat zwarte keuken.

“Dit stenen blad had voor mij direct de wauw-factor.”

Verder komen de wensen van Vi en Niels gelukkig overeen. Dat er een kookeiland met uitzicht op de woonkamer moet komen is één ding wat zeker is. “Als ik in de keuken sta, maak ik graag contact met de visite. Het is voor mij een ontmoetingsplek.” vertelt Niels tevreden. Met zijn horeca-ervaring kijkt Niels vooral functioneel naar een keuken: “Een stoomoven, een oven met magnetronfunctie, een koelkast met diepvries en ‘no frost’ en een quooker waren voor mij een musthave.”

Waardevol advies van Brugman Keukens

Na het doorsturen van alle wensen, maakt de adviseur van Brugman Keukens een eerste opzet. Omdat het in deze periode niet altijd mogelijk was om fysiek af te spreken, voegen ze de eerste kennismaking samen met het het bespreken van de materialen. Als Niels en Vi door de showroom lopen, valt Niels zijn oog op een massief kunststof blad. “Het was net leisteen en had voor mij direct de wauw-factor.” Omdat steen gevoelig is voor onderhoud en boven het budget ligt, is dit een mooie vervanger. 

Niels en Vi ervaren deze afspraak als prettig. Ze krijgen door het zien van de eerste opzet in 3D een goed beeld. “Bij onze fysieke afspraak in de showroom zijn we goed ontvangen en was er altijd duidelijke communicatie. Een heldere productuitleg, transparantie over de werkwijze van Brugman en goede begeleiding bij het maken van alle keuzes.”

“Alle wensen zijn uitgekomen.”

Met een kleine aanpassing in het design, gaan ze weer naar huis. De lades in de keuken vervangen zij door verstelbare legplanken. En van het kookeiland switchen Niels en Vi naar een schiereiland, waardoor zij optimaal de ruimte benutten.

Het eindresultaat past precies

Niels en Vi zijn nog steeds blij met alle keuzes. De quooker met uitneembare kop wordt dagelijks gebruikt en de hoge kasten passen perfect bij het geheel. “Later is er nog een kleine toevoeging bijgekomen: een stopcontact dichtbij de kookplaat. Super handig als ik de staafmixer nodig heb tijdens het koken,” vertelt Niels trots. 

Vooral voor de kok in dit huis was het even wennen aan het koken op inductie in plaats van gas. “Soms gaat het heel hard, maar op een gegeven moment weet je precies welke functie waarvoor handig is. Inmiddels weet ik niet beter en ben ik vooral héél blij met onze nieuwe keuken!”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken